сряда, 18 април 2012 г.

ЛУТРАКИ - ГЪРЦИЯ

АБЕЛЕЖКА:ЩЕ ОБЯВИМ ДАТА ЗА ПЪТУВАНЕТО ПРИ СЪБРАНА ГРУПА-ВСЕКИ ПЕТЪК
ЦЕНА:169.00 ЛЕВА
Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран автобус. 
  • Две нощувки със закуски на блок маса на човек в двойна /тройна стая
  • Застраховка помощ при пътуване с лимит на отговорност 2000 Е
  • Водач от фирмата.

    Цената не включва:
  • Вечеря - обикновена 10 евро.
  • Обяд или вечеря в таверна в Едеса или Лутраки -19 евро .
  • Полудневна екскурзия до Едеса  - 9 евро .
  • Музейни такси .
  • Вход за Спа център - ползване на естествения басейн в реката - 2 евро, ползване на открития басейн – 4 евро, закритите басейни - 5 евро.

Ден 1. Отпътуване от София- в 08:00 от площад “Александър Невски” . Преминаване през ГКПП Кулата/ Промахонас. Пристигане в ранния следобед в курорта Лутраки, разположен в подножието на планината Каймакчалан. Настаняване в хотел.Свободно време за почивка.Разходка до СПА центъра на курорта,намиращ се на 390 метра надморска височина и разположен на площ от 75кв. м. Лечебните води от шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с невероятни естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса, истински феномен на природата  сред зеленина.Това място го наричат “Градините на РАЯ”, а лечебните води на реката – благословени. Възможност за денонощно къпане в басейните на открито:в коритото на самата река или в закритите басейни на специално изградения за целта – СПА център. Вечеря(по желание) и нощувка.  
Ден 2. Закуска. Свободно време за СПА развлечения или по желание - полудневна екскурзия до град Едеса или още наричан в миналото  – Воден.Едеса  привлича хиляди туристи с прекрасните си водопади. Отпътуване в 10:00 часа с престой в града за около три часа. Завръщане в Лутраки. Свободно време за къпане в изворите. Вечеря (пожелание) и нощувка.     
Ден 3. Закуска. В 11:00 часа освобождаване на хотела. Свободно време за обяд и почивка до 14.00ч. и отпътуване за България.Пристигане в София вечерта около 21.00ч.

                        КУРОРТА ЛУТРАКИ - ПОЗАР
Курортът съществува от незапомнени времена, споменава се още в древността от Херодот и  Хипократ. Според предания името му е от две думи: ПО/ в архаичен гръцки значи – вода/ и зари/ от славянската дума – жар топли води.
В съвременния гръцки преведено името е – ЛУТРАКИ.
Лутраки Позар е едно невероятно място, сякаш недокоснато от времето. Имаш чувството,че си се върнал няколко хилядолетия назад .Неповторим и изключителен е с това, че едновременно и един  до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи  и събиращи водите си в една река. Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса с мехурчета като джакузи. Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още отдревността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка. Днес на мястото, освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит СПА център, който предлага: четири басейна , разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масажен  център.Спа центърът, както и басейна, естествено образуван в реката , са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро. В градчето има  таверни , магазинчета , хотели.От заведенията се чува приятна гръцка  музика.
                         Полудневна екскурзия  до  Едеса
С тази екскурзия ще се докоснете до град с три хиляди години история, столица в миналото на Македонското царство при цар Хераклидис Каранос.
Град, известен в по-новата си история и под името Воден,дадено му от българския цар Самуил,заради изобилието от вода тук. В годините пък на индустриален подем го наричалии Манчестър на Изтока...
Днес мястото е посещавано целогодишно от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единия от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар