понеделник, 23 април 2012 г.

ИЗРАЕЛ-СВЕТИТЕ МЕСТА - 2012 г.

ИЗРАЕЛ - СВЕЩЕНАТА ЗЕМЯ
25- 30 ноември 2012 Г.Цена: 735 евро
Ден  първиСреща на летище София на гише “информация”- терминал 2 с представител на "Хрис Травел". Полет на израелските авиолинии EL AL в 10.50 часа.Пристигане в Израел на летище„Бен Гурион”.Посрещане от фирмата - партньор.Панорамна обиколка на град Тел Авив- булевард Ротшилд. Отпътуване за библейския град Яфа (квартал на Тел Авив), свързан с  много митове, легенди и исторически събития. Туристическа обиколка около района на пристанището – считано за най-старото в света , и разходка около крайбрежния булевард.Трансфер до хотела в Тел Авив . Настаняване и вечеря, нощувка.

Ден втори
.
Закуска.Кесария – Хайфа .Кесария (Цезария) - древен град, разположен на бреговете на Средиземно море с останки от римски амфитеатър, акведукт и крепостни стени от времето на кръстоносците, днес административен, финансов и културен център на Израел. Продължаване за Хайфа– модерен средиземноморски курортен град и важно пристанище на Израел. Позлатеният купол на Храма на Баб може да се види на склона на планината Кармел в Хайфа, а гробницата на Бахаулла лежи точно отсреща през залива, в Бахджи,северно от Акка. Разположени сред разкошни персийски градини, тези два храма са свещените места за всички бахаи по света.
Административният център на Бахайската вяра се намира в Хайфа. След това - Армагедон - долина,намираща се в подножието на Тел-Мегидо.Според Йоан Богослов там се е състояла битката между синовете на Доброто и Злото, коята завършила с победата на Доброто.Отпътуваме за Назарет и разглеждане на Базиликата на Благовещението и криптата с пещерата на Богородица,Църквата „Свети Гавраил” с кладенеца,Църквата „Свети Йосиф” в Назарет, Кана Галилейска – мястото на първото чудо(превръщането на водата във вино).Пристигаме в Тиберия.Настаняване,вечеря, нощувка.

Ден трети
акуска. Пътуване за Галилея: Капернаум – градът, където Христос се настанява ,след като напуска Назарет, моли се в Синагогата и върши своите чудеса с изцеляване на болни,ходене по водата на Галилейско море и други. Табха – градът на „Седемте извора” – мястото, на което Христос извършва чудото с нахранването на 5000 души с две риби и 5 хляба: Хълма на Блажените (Христос произнася 7 блаженства). Вечеря и нощувка в Тиберия.

Ден четвърти
.Закуска.Днес напускаме Галилея и отпътуваме за Йерусалим през долината на река Йордан– Ярденит , където свети Йоан Кръстител е кръстил Исус.По пътя посещение на ЙЕРИХО&КУМРАН, където са намерени прочутите Древни свитъци, известни като Кумрански летописи. Посещение на Стария град.Отпътуване за Мъртво море –най-ниското място на планетата – 400 м под морското равнище, най-богатият минерален басейн в света (98% съдържание на йод и сол).Настаняване в хотел в Ерусалим.Вечеря.Нощувка.

Ден пети
. Закуска.Ерусалим– Витлеем.
Пешеходна екскурзия на Стария град: Виа Долороса или „Кръстният път” с 14-те спирки до лобното място - Разпятието на хълма Голгота, Гроба Господен,Стената на плача, църквата „Успение Богородично”, Цитаделата на Давид,мястото на Тайната вечеря. Продължаване за Маслинената планина с Гетсиманската градина: „Църквата на нациите”, Църквата с гроба на Мария, Елеонската планина –панорамен поглед към Стария и Новия град, църквата „Мария Магдалена” и Кедронската долина. Автобусна обиколка на Новия Ерусалим. Продължаване за Витлеем, посещение на Базиликата”Рождество Христово”. Връщане в Ерусалим.Прощална вечеря с връчване на сертификат за хаджия,подписан от кмета на Ерусалим. Нощувка.

Ден шести
.Ранна закуска.Отпътуване за Тел Авив – 4 часа свободно време.Отпътуване в 13 часа за летище Бен Гурион.Отлитане за България в 18.45 часа.

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА /ТРОЙНА СТАЯ: 735 ЕВРО.
ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ: 195 ЕВРО.

Цената включва:
самолетен билет София- Тел Авив –София; летищни такси; 5 нощувки със закуски и вечери в хотели 3 звезди:1 нощувка в Тел Авив – хотел-www.armon-yam.co.il;2 нощувки в Тиберия - хотел-www.astoria.co.il/en;2 нощувки в Ерусалим- хотел-www.jerusalemgatehotel.com ;5 екскурзии/обиколка на Тел Авив и Яфа;Кесария и Хайфа;Галилея– Капернаум;Мъртво море;Ерусалим-Витлеем;медицинска застраховка

Цената не включва
:входни такси за музеите ; бакшиши .

Няма коментари:

Публикуване на коментар