вторник, 24 април 2012 г.

ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ - ГЪРЦИЯ - 2012г. - Цена: 39 ЛЕВА

КЕРКИНИ-ГЪРЦИЯ                                                            
ЕЗЕРОТО НА ПЕЛИКАНИТЕ И ФЛАМИНГОТО
ЕДНОДНЕВНА С АВТОБУС
Цена: 39 ЛЕВА
2012 година
Отпътуване от София в 7.30 ч. от площад “Александър Невски” по маршрут Кулата - Керкини. Разположено между планините Беласица (Керкини) и Круша, в северната част на Серското поле, езерото Керкини е рядък пример за това как човешката намеса, чрез създаването на изкуствена водна бариера, преразпределя баланса в екосистемата и извлича многобройни стопански ползи за района.Езерото Керкини е важен биосферен резерват, включен в Рамсарската конвенция от 1974 г. Известно е със значителното разнообразие на флората и фауната. В района са записани 58 вида бозайници, 12 вида влечуги, 31 вида риби и над 300 вида птици, голям брой от които са редки видове или застрашени от изчезване.Езерото е старо естествено местообитание на прелетни птици и блатни животни,които живеят заедно в хармония. Въпреки човешката намеса това е постижимо благодарение на богата растителност,полегати склонове на терена и плитките води на езерото. Специфично за района е присъствието на водните биволи.Най-ярките представители на птичия свят в езерото Керкини са фламингото и пеликаните. Свободно време с възможност за разходка с лодка в езерото Керкини.16.00 ч. - отпътуване за България. Пристигане в София на площад „Александър Невски” вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с комфортен автобус *** (климатик, видеосистема,минибар); застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"; екскурзоводско обслужване.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
разходка с лодка в езерото Керкини при минимум 20 туристи:19 лв. ; обяд в таверна (салата за двама,основно ястие, десерт и напитка) при минимум 15 туристи: 30 лв.; входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.

ДОПЛАЩАНЕ:
ползване на двойна седалка от един турист: 15 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар