понеделник, 23 април 2012 г.

ЗЛАТНА ПОРТУГАЛИЯ 55+ - 2012 г.

РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДВЕ СТОЛИЦИ: МАДРИД И ЛИСАБОН

6 нощувки на  база FB -закуска,обяд и вечеря с вода и вино +1 нощувка на закуска

1-ви ден (събота).София – Мадрид - Лисабон.
Излитане от летище София в 07:15 ч. Кацане на летище Мадрид в 09:45 ч. Посрещане от екскурзовода в Мадрид. Полудневна туристическа обиколка на Мадрид (включена в цената) с екскурзовод на български език. Отпътуване с автобус за Португалия. Настаняване в хотел 4* на Коста ди Капарика - на около15 км от центъра на Лисабон. Вечеря.Нощувка.
2-ри ден (неделя).Лисабон.
Закуска.В 09.00 ч. полудневна туристическа обиколка на Лисабон (включена в цената) с разглеждане на: булевард Либердаде,площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама и средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио,кулата Белейм, паметника на Откривателите,манастира Жеронимош, Музея на каляските.Свободно време за самостоятелно разглеждане на Лисабон. Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.
3-тиден (понеделник).Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра.
Закуска.Свободен ден. Обяд. По желание еднодневна екскурзия Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока –Синтра. Отпътуване в 08.30ч. Разглеждане на казино Ещорил и неговите градини /панорамно от автобуса/, Кашкаиш– древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие, предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище /панорамно от автобуса/, Бока до Инферно и Кабо да Рока– най–западната континентална точка на Европа. Отпътуване за Синтра /UNESCO/, посещение на величествения замък Пена,построен през 19 в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: египетски, готически, ренесансов, мануелино и ориенталски. Посещение на замъците Насионал и Монсерат /по възможност, при свободно време/. Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.
4-ти ден (вторник).Фатима – Назаре - Баталя – Обидош.
Закуска.Свободен ден. Обяд. По желание еднодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош.Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14 в. в Баталя /UNESCO/,разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко,живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески , датиращи от 7 в. от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Свободно време. Вечеря. Възможност за нощен тур на Лисабон и традиционна Фадо вечер. Нощувка. Нощувка.
5-ти ден (сряда).Порто.
Закуска.Свободен ден. Обяд. По желание еднодневна екскурзия до Порто – туристическа програма във втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град/UNESCO/.Посещение на катедралата, построена през 12 век,двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Посещение на винарска изба.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден (четвъртък).Кейлуж и Мафра.
Закуска.Свободен ден. Обяд. По желание еднодневна екскурзия до Кейлуж и Мафра. Националния. дворец в Кейлуж от 18 в. е един от най-внушителните дворци в стил рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за лятна кралска резиденция. На 25 км от Лисабон се намира впечатляващият бароков дворец и манастир от 18 в. в Мафра. Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.
7-ми ден (петък).Лисабон – Мадрид – София.
Закуска.Свободен ден.Обяд. Отпътуване за Мадрид. Настаняване в хотел в Мадрид. Нощувка.
8-ми ден (събота).Мадрид – София.
Закуска.Трансфер до летището. Излитане за България в 10:45 ч. Пристигане на летище София в 15.10 ч.

Дати на отпътуване през 2012: 


Дати - Есен 2012:

 01.09 – има места; 08.09 – има места; 15.09 –има места; 22.09 – има места; 29.09 –има места; 06.10 – има места; 13.10 – има места;20.10 – има места
Цената включва:
  • Самолетен билет с редовен полет: София – Мадрид – София.
  • Трансфер с автобус Мадрид – Лисабон – Коста ди Капарика - Мадрид.
  • 6 нощувки на база пълен пансион /закуска, обяд, вечеря/ в хотел Costa da Caparica - 4* в туристическата зона на Лисабон – Коща ди Капарика www.hotelcostacaparica.pt
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Мадрид.
  • Полудневна обиколка на Лисабон с български екскурзовод.
  • Полудневна обиколка на Мадрид с български екскурзовод.
  • Екскурзовод на български език по време на туристическите обиколки.
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5 000 EUR.
Цената не включва:
  • Допълнителни екскурзии на място, които се заявяват в България.
  • Обяд и вечеря в Мадрид.
  • Входните такси за посещаваните обекти – от 3 до 10 EUR на човек.
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” - възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар