понеделник, 23 април 2012 г.

Израел – Златна възраст 55+ и приятели - 2012 г.

Дати:01.06; 08.06.2012
1 ден:
Полет с авиокомпания Ел Ал София-Тел Авив(10,50 ч.) Кацане на летище „Бен Гурион”(13,15ч). Разглеждане на ТелАвив и предградието Яфо – едно от най-важните пристанища на древен Израел и едно от най-старите селища в света.Трансфер и настаняване в хотел в района на Тел Авив. Свободно време. Вечеря.Нощувка.
 2 ден:
Закуска.Отпътуване за античния град Кесария Маритима: акведуктът,античният театър и пристанището.Посещение на третия по големина град в Израел –Хайфа:уникалният храм на бахаите и на цветните градини около него. Туристическа програма в Акра:цитаделата на хоспиталиерите, старият град и пристанището.Настаняване в хотел в гр.Тиберия на брега на Галилейското езеро. Вечеря.Нощувка.
3 ден:
Закуска.Еднодневен тур в Галилея: посещение на гр.Назарет - разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи, че ще роди Иисус; отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино; Заминаване за Капернаум – домът на св.ап. Петър, в който е живял Христос, античната синагога; Табха – където Иисус нахранва 5000 души с пет хляба и две риби; хълмът на Блажените, където Христос е произнесъл една от най-известните си проповеди. Завръщане в хотела в гр.Тиберия. Вечеря. Нощувка..
4 ден :
Закуска.Посещение на Ярденит- мястото на кръщението на Иисус в р.Йордан. Отпътуване за Мъртво море- най-ниската точка на сушата на планетата. Свободно време за къпане в Мъртво море.Възможност за разглеждане на археологическия център в Кумран, където са намерени прочутите Кумрански ръкописи. Минаване покрай гр.Йерихон – едно от най-старите селища в света. Пристигане във Витлеем.Вечеря.Нощувка.
5 ден :
Закуска.Посещение на Витлеем– родния град на Христос и базиликата„Рождество Христово”. Връщане в Йерусалим. Туристическа програма: пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина,„Виа Долороса” (улицата, по която е минал Иисус по пътя към Голгота), Божи гроб, Стената на плача.Завръщане в хотела. Вечеря.Нощувка
6 ден :
Закуска.Разглеждане на Новия град - Еврейския университет, израелския парламент(Кнесет), Музея на Израел, където се съхраняват Кумранските ръкописи/отвън/,базиликата на Ейн Карем– родното място на св. Йоан Кръстител.Отпътуване за гр. Лида Палестинска /дн.Лод/ –посещение на църквата с гроба на св.Георги Победоносец. Трансфер до летище „Бен Гурион”.Полет за София(18,40 ч) . Пристигане в 21,30 ч.
ЦЕНА: 1138лева
Пакетната цена включва:
самолетен билет София-Тел Авив-София с авиокомпания Ел Ал
5 нощувки със закуски и вечери в хотели3/4*:
- 1 в района на Тел Авив ( Margoa hotel- http://www.hotelmargoa.co.il/ или подобен);
-2 в Тиберия (C-Hotels***- http://c-hotels.co.il/en/ или подобен);
- 2 във Витлеем(Bethlehemhotel - http://www.bethlehemhotel.com или подобен);
всички екскурзии по програмата;
всички трансфери по програмата;
сертификат за хаджийство;
екскурзоводско обслужване на български (или руски) език по целия маршрут
водач на групата от България
медицинска застраховка

Цената не включва:
летищни такси - 122 евро/239 лева;
*входни такси за обектите – 35 долара/плащат се задължително/;
бакшиши.

Условия за записване:
един от двамата пътуващи да бъде над 55 години;
при настаняване на двама под 55 год. – доплащане 140 лв. на човек;
копие от международен паспорт;
депозит от 450 лева на човек;
доплащане – 1 месец преди датата на заминаване.

Доплащане за единична стая – 360 лв.
Отстъпка за трето легло в двойна стая– 30 лв.

Забележка:.цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи.
Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването.

Няма коментари:

Публикуване на коментар