вторник, 24 април 2012 г.

ФРЕНСКА РИВИЕРА 2012 г.


1 ДЕН - 8.30 ч. - отпътуване от Стара Загора от бензиностанция ”OMV” до автогарата (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), 10.00 ч. - отпътуване от Пловдив от "OMV" бензиностанция дo хотел "Санкт Петербург", от София в 12.30 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 13.00 ч. - Автогара ”Сердика”, 13.10 ч. - бензиностанция "OMV" (кв. "Захарна фабрика", бул. "Сливница" № 132) по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.

2 ДЕН - Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция - най-изумителният и романтичен град в света. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад "Сан Марко" - "официалният салон на Европа" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г.; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Разходка до моста "Риалто". Свободно време. По желание посещение на “La Scuola Grande di San Rocco” - гражданско сдружение, създадено през 1478 година група от заможни венециански граждани. Вътре, освен поръчаните платна на Тинторето, станали част от стените и тавана, са изложени на стативи и картини на Тициан, Тиеполо и Джорджоне. Свободно време. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо вечерта. Нощувка.

3 ДЕН - Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Френската ривиера. Вечерна пешеходна разходка в Мантон - един от най-живописните курорти на Ривиерата и най-цветният френски град: градината "Бове" с екзотични дървета; Дворецът на Европа - културен и конгресен център, построен в стил "бел епок"; крайбрежният булевард и Старият град. Настаняване на Френската ривиера късно вечерта. Нощувка.

4 ДЕН - Закуска. Един ден на Френската ривиера: разходка в Антиб - едно от най-големите яхтени пристанища на Лазурния бряг. Пешеходна разходка в Ница – старият град, съхранил атмосферата и автентичния дух на Средновековието: атрактивният пазар на цветята; най-големият площад "Масена" и крайбрежният булевард "Променад Де-з-Англе" с най- престижните хотели на Френската ривиера. Пешеходна разходка в Кан: крайбрежният булевард "Кроазет" с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрията. По желание – вечеря в ресторант. Нощувка.

5 ДЕН - Закуска. 8.00 ч. - екскурзия до Княжество Монако: Дворецът на фамилия Грималди - създатeлите на Княжеството, които го превръщат в едно от най-богатите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Възможност за посещение на Океанографския музей на Жак-Ив Кусто, представящ огромна колекция от морска флора и фауна, модели на изследователски кораби, аквариум с повече от 4000 представители на средиземноморската и тропическата екосистема. Свободно време в района на Казиното в Монте Карло. 14.00 ч. - отпътуване за Италия. Настаняване в района на Флоренция късно вечерта. Нощувка.

6 ДЕН - Закуска. Напускане на хотела. 8.00 ч. - отпътуване за Флоренция - необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1½ ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре" - един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески - шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад "Синьория" - политическият и културен център на града с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче" - пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време: разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", дворецът "Пити" - богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан и градините "Боболи", предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и р. Арно. По желание: посещение на галерия "Уфици" - един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. 18.00 ч. връщане до хотела - необходимо е ползването на градски транспорт. Отпътуване за България в 19.00 ч.

7 ДЕН - Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), на Автогара ”Сердика” и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") следобед, в Пловдив на "OMV" бензиностанция до хотел "Санкт Петербург" - привечер, в Стара Загора - вечерта.

Дати и Цени :
27.05.2012 – 619 лв.
24.06.2012  - 619 лв.
22.07.2012 – 629 лв.
19.08.2012 – 629 лв.
09.09.2012 – 629 лв.
07.10.2012 – 565 лв.
11.11.2012 – 565 лв.

Цената включва:
-транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
- 1 нощувка със закуска в хотел “Base to Stay” *** (или подобен) в района на Венеция/ Тревизо;
- нощувки със закуски в хотел “National” *** (или подобен) на Френската ривиера;
- 1 нощувка със закуска в хотел “Delta Florence” **** (или подобен) в района на Флоренция;
- туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод;
- пешеходна разходка във Флоренция с местен екскурзовод;
- екскурзия до Княжество Монако;
- пешеходни разходки в Ница, Кан, Антиб и Мантон;
- застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";
- екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
- двупосочен билет за корабче до Венеция;
- посещение на “La Scuola Grande di San Rocco” във Венеция;
- градски транспорт във Флоренция: 1,2 EUR (еднопосочен билет);
- вечеря в ресторант на Френската ривиера;
- посещение на галерия "Уфици";
- доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (2 EUR);
- входни такси за Купола на Брунелески (8 EUR), Кулата на Джото (6 EUR), църквата "Санта Кроче" (5 EUR) и двореца "Пити" (8,50 EUR) във Флоренция;
- Такса престой в района на Флоренция / наложена от Общината /, която се заплаща на рецепцията на хотела - 2 EUR на турист на ден;
- входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Отстъпки:
- ученици и студенти: - 18 лв.
- деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители: - 40 лв.

Доплащане:
- единична стая: 179 лв.
- вечеря в ресторант на Френската ривиера (салата „Ница”, основно ястие с риба и гарнитура, десерт) на турист при минимум 20 туристи: 40 лв.
- посещение на галерия „Уфици” на турист при минимум 20 туристи (цената включва такса резервация, входна такса и местен екскурзовод): 49 лв.
- двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията): 24 лв.
- ползване на двойна седалка от един турист: 310 лв.
- посещение с екскурзовод на “La Scuola Grande di San Rocco” при минимум 15 туристи: 28 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар