вторник, 24 април 2012 г.

ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА И ПОСТОЙНА ЯМА - Цена: 379 ЛЕВА

ЗАГРЕБ - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ПОСТОЙНА ЯМА – ЛЮБЛЯНА

Ден 1: Отпътуване от гр. София в 23:30 ч. Нощен преход .
Ден 2 : Пристигане в Загреб около обяд. Настаняване в хотел.Свободно време.Следобед – пешеходна обиколка на централната част на града:площад Бан Йелачич, Старият град,Катедралата, пазарът “Долац”, Кървавимост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата “Св. Марк”, Парламентът,църквата “Св. Катерина”, улицата,разделяща Горен и Долен град (необходимо е използването на градски транспорт –цена на еднопосочен билет – 6.50 HRK).Свободно време. Нощувка.
Ден 3: Закуска.Отпътуване към Плитвички езера – национален парк от 1949 г.,  в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО от 1979г. Районът представлява шедьовър на природата – уникална система от 16 езера,свързани помежду си от живописни водопади, обградени от хълмове, планини и пещери, прохладни горски масиви и тучна растителност. Стъпвайки върху някое от дървените мостчета, човек съзира феерия от синьо и зелено, и се чувства като в приказка за горски елфи и самодиви. Разглеждане на парка - пешеходна разходка, разходка с влакче и лодка. Свободно време. Завръщане в Загреб. Нощувка.
Ден 4: Закуска.Отпътуване към Пещерата Постойна в Словения. Постойна яма е карстова пещерна система с дължина 20 570 метра и дълбочина 115 метра, намираща се на около 10 километра край словенския град Постойна. Тя е най-дългата пещерна система в страната и една от най-значимите й туристически дестинации. Предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Пещерата е хилядолетно дело на река Пивка. Отворена е за посещение през далечната 1819 г. и до днес изумява своите посетители с шеметна разходка с влакче, с фантастичните пещерни форми,с размерите, с акустиката и с акваруима с протеи (или наричани още „човешки рибки” – най-голямото пещерно земноводно в света). Разглеждане на пещерата. Отпътуване към столицата на Словения– Любляна .Пешеходна обиколка на централната градска част: Университета,Филхармонията, Францисканската църква,Тройния мост, Кметството, църквата“Свети Николай”, Змейският мост.Свободно време. Завръщане в Загреб.Нощувка.
Ден 5: Закуска.Отпътуване към София. Пристигане късно вечерта.
ЦЕНА: 379 лв.
Цената включва:транспорт с лицензиран автобус ;3 нощувки с 3 закуски в хотел 2*/3* в Загреб;пешеходна обиколка на Загреб; екскурзия до Плитвички езера; екскурзия до Пещерата Постойна и Любляна; водач от туристическа агенция по време на цялото пътуване;медицинска застраховка.
Цената не включва:входна такса за Плитвички езера - 100 HRK (при група от минимум 15 души); входна такса за Постойна Яма - 17 евро (при група от минимум 20 души); разходи за градски транспорт; вечери в Загреб; разходи от личен характер; доплащане за застраховка за лица над 65г. - 5 лв.
Забележка: Входните такси са валидни към 01.02.2011 г. и фирмата не носи отговорност за тяхната промяна.Посещението на пещерата Постойна се заявява предварително за резервация.
Полезна информация:валутен курс: 1 EUR = 7,32 HRK ;постоянната температура в пещерата Постойна е между 8 и 10 градуса по Целзий, носете подходящо облекло и обувки; за разходката в национален парк "Плитвички езера"също са необходими удобни обувки.
Начин на плащане:депозит - 70 лв. на човек; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване .- За децадо 18 г., пътуващи без родители или с 1родител, е необходима нотариално заверена декларация от родителите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар