петък, 3 юни 2011 г.

РОДОПСКА ПРИКАЗКА

двудневна-59 лева на човек в двойна стая
25-26 юни , 02-03 юли, 09-10 юли
Ден І . Събота.
09.00ч. Отпътуване от храм-паметник "Александър Невски" с автобус или микробус (според броя на записалите се). Преди обяд -пристигане в Бачковския манастир.Разглеждане на манастира. Свободно време. Възможност за разходка и покупки.
Вторият по големина български манастир се намира в долината на Чепеларската река (известна и като Чая), на около 10 километра южно от Асеновград. Манастирът е живописно ограден от хълмовете на Родопите, което заедно с внушителния му размер и античност го правят един от най-посещаваните  в България. Манастирският комплекс и околността са се превърнали в развит туристически обект с множество магазинчета, сергии и заведения, ограждащи пешеходната алея до манастира. Тук е изложено за продан буквално всичко,което расте или се произвежда в Родопите– редки билки, домашни сладка от диви плодове, козе и биволско кисело мляко и сирене, родопски вълнени одеяла ....
Обяд в ресторант„Джамура” /13.00 -14.00 ч./. Отпътуване към Пампорово. Настаняване в хотел „Дафовска”3*. Свободно време и почивка. 20.00 ч. – Гала вечеря със специалното участие на почетния домакин Екатерина Дафовска.
Екатерина Дафовска е най-успялата българска биатлонистка. В кариерата си има олимпийска титла, европейска титла,както и два бронзови медала от световни първенства. Дафовска печели първия и единствен златен медал за България от Зимни олимпиади - в Нагано през февруари 1998 г. в дисциплината 15 километра индивидуално. До този момент България има само едно бронзово отличие, спечелено от Иван Лебанов. Дафовска печели и златен медал в индивидуалната дисциплина на 15 километра за жени на Европейското първенство по биатлон през 2004 г. в столицата на Беларус - Минск.
Възможност за посещение на дискотека за желаещите.Нощувка.
ДенІІ . Неделя.
Закуска.Свободно време. Възможност за разходка до връх Снежанка.
12.00часа - освобождаване на стаите и отпътуване към с. Широка лъка. Пешеходна разходка.Разположено в самото сърце на Родопите, Широка Лъка е   очарователно село с вековна история,а запазените му старинни възрожденски къщи го нареждат след най-красивите и автентични кътчета в България. В селото има над 100 паметника на културата, което е и повод да бъде обявено за архитектурен и етнографски резерват.С многобройните си къщи, съхранили характерната Родопска архитектура,калдъръмените улици, сводести мостове на реката, характерния говор, песни и обичаи на местните хора, това село-приказка потапя посетителите си в атмосферата на отдавна отминали времена, бит и култура.
Широка Лъка е най-емблематичното място за българската народна музика. Тук е домът на родопските каба гайди, както и на най-добрите майстори на гайди и гайдари в страната. Тук почти всяка къща е дом на музикант, музиката е част от ежедневието на селото, както и на неговата история.Това определя Широка Лъка освен като архитектурен и етнографски резерват и като фолклорен такъв, единствен по рода си в цялата страна. Сред забележителностите в Широка Лъка е и основаното през 1971 г.„Национално училище за фолклорни изкуства” , църквата „Успение Богородично”/построена през 1837 г. само за 38 дни според преданието/, Етнографския музей.
Обяд в ресторант „Славчев” /13.30 - 14.30 ч./.Отпътуване към София. Пристигане в София късния следобед.

Цена на човек в двойна стая : 59 лв.
Доплащане за единична: 20 лева
Цената включва: транспорт,1 нощувка със закуска,водач от агенцията.
Доплащане:
Пакет сауна, джакузи и парна баня в хотел"Дафовска" – 10 лв. на човек.
Обяд в ресторант „Джамура” – 17 лв. (салата домати и краставици, скара с гарнитура пържени картофи, тиквеник, питка,минерална вода 0.5 л.)
Гала вечеря – 20 лв. на човек (шопска салата,скара с гарнитура пататник, питка, баклава,чаша вино, минерална вода 0,5 л.)
Обяд в ресторант „Славчев” - 18 лв. (боб чорба,пилешка каварма, хляб - 2 филийки,кисело мляко с боровинки, минерална вода 0.5 л. )
Записването за обеди и вечери става при плащането на екскурзията до сряда всяка седмица от обявените дати.
Възможност за вегетарианско меню. Поръчва се предварително!


Няма коментари:

Публикуване на коментар