петък, 3 юни 2011 г.

Остров Корфу 06.09.2011; 20.09.2011 Цена: 395 ЛЕВА

*Ден първи.Отпътуване от София в 21:30 ч по маршрут Солун - Верия - Козани - Гревена- Йоанина - Игуменица. 

*Ден втори.Около 07:30 трансфер с ферибот до о-в Корфу (гр.Керкира) Пристигане на острова в 09:00.Свободно време за разходки и закуска в града. Настаняване в хотела около 13:00.Свободно време за разходки, плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

*Ден трети.Закуска.Турстическа обиколка в Корфу с местен екскурзовод: посещение на двореца Ахилион - лятната резиденция на императрица Елизабет, построена в чест на Ахил, любимият й герой. Отпътуване за Канони.Малък полуостров на юг от Керкира. Там се намира малък хълм, извстен като Мишия остров. Легендата разказва, че на този остров са останките на кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал, като върнал Одисей в Итака. Пешеходна разходка в Керкира: площад "Еспланада" сърцето на града, църквата" Свети Спиридон" - закрилник на града, дворецът"Св. Св. Георги и Михаил" - където днес се помещава музеят на азиатското изкуство. По желание - разходка с корабчето Калипсо Стар, което предлага едночасово пътуване с възможност да се насладите на красотите на морското дъно, благодарение на прозрачния си под. Възможност за посещение на "Музея на мидите"където водолазът Наполеон Севитис е събрал над 10 000 морски вида от всевъзможни кътчета на света. Свободно време за разходки. Вечеря. Нощувка.
 
*Ден четвърти.Закуска.Екскурзия до Палеокастрица. Един от най-известните курорти на острова. Там се намира мъжкият манастир "Зоодох Пигис" (построен 13 в.) с действаща църква. Посещение на манастира"Палеокастрица" - великолепен пример за гръцката архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жители от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им.Вечеря. Нощувка. 

*Ден пети.Закуска.Свободно време за плаж и разходка.Вечеря. Възможност за посещение на барове и дискотеки на острова с купон до зори. Нощувка.

*Ден шести.Закуска.Отпътуване за България около 10:30ч. Около21:00 пристигане в София. 

Цената включва: транспорт с автобус4*; 4 нощувки, 4 закуски + 4 вечери ; фериботни такси и билети; туристическа обиколка на Корфу; обиколка на двореца, екскурзия до Палеокастрица, до Мишия остров, водач по време на пътуването.

Цената не включва:    
  -входни такси на двореца Ахилион ( 5 евро )      
  -медицинска застраховка -3,42лв     
  -разходка с корабчето Калипсо Стар - 14 евро за възрастен ,8 евро за дете.     
  -входна такса за музея на мидите 4 евро;     
  -40- минутна разходка с лодка в района на Палеокастрица - 7 евро на човек    
  -други входни такси по екскурзиите.

1 коментар: