вторник, 7 юни 2011 г.

КАПАДОКИЯ- МИСТИКА И РЕАЛНОСТ Цена: 435 лв.

                             ВЪЛШЕБНО  ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО КАПАДОКИЯ И ДРЕВНА  ТУРЦИЯ!
                           20- 25 септември; 22 – 27 ноември 2011. 
ЕДНА ПРИКАЗКА ЗА ЕДНА МНОГО ДРЕВНА ЗЕМЯ
МИСТИКА И КУЛТУРА, БИТ И ТРАДИЦИИ, ФЕНОМЕН И ИСТОРИЯ

Ден 1 . 05:30ч. Отпътуване  от  София .Преминаване през ГКПП “Капитан Андреево”. Дневен преход през Истанбул към Анкара –столицата на Република Турция, вторият по големина град в страната. В Анкара настаняване в хотел категория 3*. Вечеря в хотела.Нощувка.
Ден 2. Закуска в хотела.Панорамна екскурзия на град Анкара. Разглеждане на символа на Анкара  – Цитаделата – това е най– старата част на града, Мавзолея на Ататюрк – там , където бащата на турците  Мустафа Кемал Ататюрk е погребан, Музеят на Анадолските цивилизации,  признат през 1971 г. за Европейски музей на годината. Част от експонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита. Разглеждане на  старата сграда на Парламента на РепубликаТурция. Следобедно отпътуване за Кападокия – „Земята на красивите коне”. По пътя преминаване през второто по големина солено езеро в Турция -  Тузгьол с кратък престой и възможност за снимки . Пристигане в Кападокия.Настаняване. Вечеря.Нощувка.
Ден 3.Закуска в хотела. Екскурзионна програма: посещение на Музея на открито в Гьореме . Областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живели християни. Най-старите църкви в района датират от 7в. Музеят на открито някога е бил дом на религиозна общност.Многобройните църкви образуват голям манастирски комплекс, изваян в скалите.Според местната легенда на това място имало 365 църкви – по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес. Разглеждане на крепостта  Уч Хисар и десетки панорамни площадки, между които Долината на гълъбите, Долината на отшелниците -известна и като Долината на монасите заради килиите, открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образования прави долината странна и изключително интересна; върховете им във формата на комин припомнят легендата,че някога били обитавани от феи ,способни да изпълнят всяко желание. Вечеря.Програма по желание: 20:00 ч.– Посещение на автентичен ритуал на дервиши.Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема. Без включена вечеря и напитки. Нощувка.
Ден 4. Закуска в хотела. Целодневна екскурзия на  Кападокия , известна със своите причудливи земни форми, образувани преди 10 хиляди години, след едновременното избухване  на два вулкана /Ерчийсе и Хасандаа/. Областта Кападокия е спомената още в Библията.Ранните християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми,шедьоври на творчеството на природата. Разглеждане на долината Ъхларъ, която е подобна на Колорадския каньон,както и подземния град Дерим Кую, подобен на подземния град Каймаклъ, обитаван от 5 в.пр.Хр., състои се от 9 етажа , свързани чрез каменни стълбища.В древността в града е имало кухни,конюшни, мазета, винарни, столови,водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си, хората в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Отпътуване за Истанбул. Дневен следобеден преход.Пристигане около полунощ в Истанбул.Настаняване в хотел 3* в старата европейска част на града. Нощувка.
Ден5.Закуска в хотела .Панорамна автобусна обиколка на град Истанбул: посещава се българската желязна църква „Свети Стефан”. Преминава се  от европейската в азиатската част на Истанбул по един от мостовете над Босфора. Така се стига до хълма Йеди тепе за кратък престой в Азия. Оттам се разкрива една отнай-красивите гледки към Европейската част, Босфора, Мраморно море и Принцовите острови. Там са и именията на едни отнай-богатите и влиятелни хора в Турция.Следтова - отпътуване за България през Одрин.По пътя посещение на нашумелия през последната  година „АквариумТюркуазо”  с подводния тунел 80 метра. В непосредствена близост се намират и търговските комплекси Икеа и Практикер. Възможностза посещение на Музея на ледените фигури. Пристигане в  Одрин- една  романтична разходка в старата османска столица. Посещение на джамията“Селимие”.Отпътуване и пристигане в България след полунощ.
Цена:
435 лв. на човек в двойна /тройна стая.
555лв. - единична стая
348лв. - дете до 12 години в стая с 2-ма възрастни
ЦЕНАТА Е ЗА ГРУПА ОТ МИН. 40  ЧОВЕКА И ПАКЕТНАТА ЦЕНА  ВКЛЮЧВА:
транспортс лицензиран автобус 3*;пътни и гранични такси;4 нощувки / 4 закуски и 3 вечери в стая с две легла в хотели 3*,разпределени съответно:
·  1 нощувка в Анкара на база закуска и вечеря в хотел 3* ;
·  2 нощувки в Кападокия на база закуска и вечеря в хотел 3*;
·  1 нощувкa в Истанбул на база закуска в хотел 3* ;
·  панорамна обиколка на Анкара с посещение на Мавзолея на Ататюрк и Музея на анадолската цивилизация/входната такса за музея се заплаща допълнително/ ;
·  в Кападокия- посещение на Музея на открито в Гьореме,подземния град Дерин Кую,долината Зелве,музея под открито небе Юч хисар /входните такси за посочените обекти се заплащат допълнително/ ;
-панорамна обиколка на град Истанбул ;

-посещение на българската църква „Св.Стефан”;
- посещение на Одрин;
- посещение на джамията "Селимие" в Одрин;
- фото пауза и при възможност за посещение на българската църква “Св.Св.Константин и Елена “в Одрин;
·  придружител от фирмата.
Задължително заплащане на екскурзоводското обслужване по маршрута Истанбул-Кападокия– 12евро.Обслужването се извършва от лицензиран екскурзовод от Министерството  на туризма в Турция!
В зависимост от свободното време в Кападокия се предлагат следните посещения:
-посещение на грънчарско ателие за минерал- сувенир;
- посещение на килимарски център;
- посещение на винарска изба с дегустация на вина;местното вино е много известно и скъпо в Турция;избите са прокопани в скалите и температурата постоянно е осем градуса; виното е ароматно и приятно;
- посещение на кожена фабрика с възможност за големи отстъпки.  
Всички допълнителни екскурзии по програмата се заявяват  и заплащат на място при записване за самата екскурзия в офиса на фирмата . Заплащането става в български лева.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 входните такси на музеите – Музея на цивилизациите в Анкара – 15 турски лири;входна такса за крепостта  Ючхисар– 5 турски лири;входна такса за музея Гъореме – 15 турски лири;входна такса за Долината Зелве – 8 турски лири; входната такса за подземния град Дерин Кую –15 турски лири.
Входните такси за музеите задължително се плащат в  турски  лири = български лева в офиса преди отпътуване:
- лицензиран екскурзовод на български език 24 лв./начовек;
- медицинска застраховка - 9 лв.;
- обеди по маршрута  за целия престой около 35 евро;
- посещение на ритуала на дервишите и танца Сема в Кападокия - 25 евро.(няма включена вечеря и напитки);
- разходка с кораб по Босфора – 18 евро (мин. 30 човека);
-входната такса за Аквариума Тюркуазо– 26 турски лири;
- входната такса заМузея на ледените фигури – 20 турски лири;- полет с балон над Кападокия -140 евро - резервира се преди отпътуване в офиса  на фирмата.
Важно! В случай, че необходимият брой не е набран и екскурзията няма да се осъществи,платилите ще бъдат информирани 7 /седем/дни преди датата на отпътуване.
Допълнителни изисквания:туристите пътуват с международен паспортс валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията; туристите над 65 г.възраст доплащат 8 лв.за медицинска застраховка; при група от 25 туристи се доплаща по  90 лева;

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар