понеделник, 27 юни 2011 г.

8 дни/7 нощувки
Гарантирано пътуване: 16.09 и 19.09.2011 г.

РИМИНИ е най-популярният морски курорт в Италия,разположен на Адриатическо море, край обширен залив, с дълга и широка до 50 метра крайбрежна пясъчна ивица. Около града се намират редица по-малки курортни селища, с характерна за тази красива част на Апенините атмосфера и чар.
ГРАДЧЕТО БЕЛАРИЯ като част от курортната зона на Римини е мястото, където предлагаме едноседмична почивка по вече популярната в България ПРОГРАМА 55+ ПРИЯТЕЛИ. Намира се само на 20 км от Римини и на около 60 км от летището Форли, докъдето сме осигурили полет от и до София с авиокомпания Wizz air.
НАСТАНЯВАНЕТО Е В КЛУБ-ХОТЕЛ „АНДЖЕЛИНИ” 3+*, само на 50 метра от плажа. Хотелът предлага комфортни стаи с телевизор, климатик, балкон и WC/ баня с душ кабина, ресторант с изхранване на блок маса, открит плувен басейн, дневен бар и два салона с телевизор и мека мебел за почивка. Разполага със собствен охраняем сектор на плажа, с шезлонги и чадъри. Хотелът е само на десетина минути пеш от централната част на Белария, където има богат избор на магазини, кафенета, ресторанти, пицарии и др.
ПРОГРАМАТА
Краен срок за записване и заплащане на допълнителните екскурзии 10.08.2011 г.
Ден 1. СОФИЯ – ФОРЛИ – БЕЛАРИЯ.Излитане от Терминал 1 на летище София за Форли в 12:25 часа. Кацане на италианското летище в 13:20 часа. Трансфер до хотела. Настаняване, вечеря и нощувка.

Ден 2 - 7 . БЕЛАРИЯ.Закуска. Свободно време за плаж, разходки, шопинг или екскурзии срещу допълнително заплащане. Обяд, вечеря и нощувка.
Екскурзия до Сан Марино една от най-малките държави и най-старата република в света. Ще видите крепостта с трите кули - Монтале, Честа и Гуайта, Правителствения дворец, базиликата на Светеца, църквата Сан Пиетро с гробовете на светците Маринус и Лео.
Дати на провеждане: 19.09.2011 и 24.09.2011

Ден 8.  БЕЛАРИЯ – ФОРЛИ – СОФИЯ.
Закуска. Трансфер до летището и полет за България в 13:50 часа. Пристигане в София в 16:30 часа.

ПАКЕТНА ЦЕНА: 439 евро на човек в двойна стая

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • самолетен билет София – Форли- София с авиокомпания Wizz air
  • летищни такси и регистриран багаж до 32 кг
  • трансфер летище - хотел – летище
  • 7 нощувки със закуска, обяд и вечеря на бюфет с неограничено количество безалкохолни напитки и вино в Club Hotel Angelini 3*+  www.hotelangelini.com или подобен
  • питие за „Добре дошли”
  • 1 чадър и 2 шезлонга на стая на плажа
  • италианска вечер с пиано-бар в хотела
  • ползване на велосипеди
  • ползване на безжичен интернет
  • полудневна екскурзия до Сан Марино с екскурзовод на български език
  • медицинска застраховка с покрите 10 000 евро
  • екскурзоводско обслужване на български или руски език
  • водач на групата от  фирмата
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • 25 евро такса обработка и резервация (задължително се заплаща)
  • екскурзиите срещу допълнително заплащане и входни такси, където се изискват
  •  лични разходи
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
Доплащане за настаняване в единична стая: 50 евро (1 стая за група)
Намаление за 3-ти човек в стая (дете до 12 години или възрастен) при 2-ма пълноплащащи – 20 евро

ЕКСКУРЗИИ СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ  

РИМИНИ и посещение на традиционния местен пазар. В този древен град, известен със слънчевия си климат и спокойното и топло море, са запазени исторически паметници както от римската епоха, така и от Средновековието: Арката на Август, мостът на Тиберий, готическата катедрала Малатеста, замъкът на Сизмондо, Домът на хирурга /единствената в света запазена лечебна амбулатория от древния Рим/ и др. Тук са работили и велики художници, като Леонардо да Винчи и Джото.
Продължителност на екскурзията от 08:30 до 12:30.
Дати на провеждане: 17.09.2011 и 24.09.2011
Цена на човек:  28 евро; минимален брой участници 20 човека; екскурзовод на български език

РАВЕНА – бивша столица на Западната Римска империя през V век. Съхранява осем раннохристиянски и византийски църковни паметници, включени в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. В Равена се намира и гробът на великия италиански поет Данте Алигиери.
Продължителност на екскурзията от 08:30 до 12:30
Дата на провеждане: 21.09.2011
Цена на човек: 24 евро; минимален брой участници 30 човека, максимален 40 човека; екскурзовод на руски език

БОЛОНЯ – столица на областта Емилия Романя, в чиито граници се намира и курортът Римини. Един от най-богатите италиански градове. Болонският университет „Alma Mater Studiorum”, основан през 1088 година, е най-старият университет в света. Любителите на кулинарията е интересно да знаят, че на името на града е назован прочутият сос Болонезе, тук се произвеждат прекрасни вина и известното италианско прошуто. В Болоня са централите на световноизвестни марки автомобили като Ламборгини, Мазерати, както и на моторите Дукати. Болоня е и родният град на Гулиелмо Маркони – основателят на безжичния телеграф.
Продължителност на екскурзията от 08:30 до 18:30
Дата на провеждане: 20.09.2011
Цена на човек:  34 евро; минимален брой участници 30 човека; максимален 40 човека; екскурзовод на български език

ПОСЕЩЕНИЕ НА САНТАРКАНДЖЕЛО И ДЕГУСТАЦИЯ НА ИТАЛИАНСКИ ВИНА – Средновековният град Сантарканджело привлича гостите си с невероятната си атмосфера, специфична аржитектура с малки къщички, тесни улички и площадчета.
Сред забележителностите на града са Камбанарията, площад Ганганели с триумфалната арка, построена през 1777 от гражданите на града в чест на техния съгражданин папа Клементе XIV, портата Червезе, университетската църква, енорийската църква Св. Мишел. Градчето е разположено в подножието на планината Джове,  известна с многожеството си пещери. Според някои предания тези пещери са били използвани за винарски изби, а според други са били места за поклонение и молитви. Днес някои от тях са отворени за посещение.
След разходка из централната улица на градчето се отправяте към типична дегустационна, където ще можете да проследите целия процес на приготовление на вино. Накрая ще имате възможност да дегустирате няколко вина с традиционни мезета.
Дата на провеждане: 22.09.2011
Цена на човек:  34 евро; минимален брой участници 30 човека; максимален 40 човека; екскурзовод на български език

Няма коментари:

Публикуване на коментар