понеделник, 20 юни 2011 г.

СКАНДИНАВСКA ПРИКАЗКА Копенхаген–Гьотеборг-Осло–Карлщад-Стокхолм - 15.07– 23.07.2011

15.07– 23.07.2011 - Цена: 2580 лв.

15юли. София– Прага – Копенхаген.Излитане от терминал 2 на летище София с полет ОК857в15.10ч.за Прага. Кацане в 16.05ч. Излитане за Копенхаген в 17.00 ч. с ОК508 и пристигане в 18.20 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в 4-звезден хотел ClarionCollectionHotelNeptun,разположен в идеалния център на града-www.choicehotels.no/choice/en/kobenhavn-hotel-clarion_collection-k-DK006-en?tab=0&cid=671978.Нощувка.
16юли.Копенхаген.Закуска.Обиколка на града /6часа/. Копенхаген е изумителен град със 1000- годишна история.В сърцето на тази древна столица хармонично съжителстват дървени къщи с ренесансови и съвременни сгради...Обиколката включва и замъка на Хамлет/отвън/. По обратния път към града, ако желаете, може да посетите най-красивия замък в Дания – Фредериксборг (срещу допълнително заплащане). Пристигане в Копенхаген в късния следобед. Предстои ви вълнуваща разходка по каналите на града - тя започва от туристическото пристанище„Нюхавн”, построено от крал Кристиан V за излаз към морето. По крйбрежната улица се издигат красиви, разноцветни старинни сгради, някои от които са приютили денонощно работещи увеселителни заведения. Градът е приказно красив и невероятно фееричен на лунна светлина...Нощувка.
17юли. Копенхаген– Гьотеборг /312км/.Закуска.Свободно време за лични предпочитания.В 13.00 ч. е отпътуването за Гьотеборг с автобус. Пристигане в ранния следобед.Настаняване в 4- звезден хотел, централно разположения - RicaHotelGoteborg- www.rica-hotels.com/Hotels/Rica-Hotel-Goteborg.Гьотеборг е вторият по големина град в Швеция, разположен на западното крайбрежие, при вливането на река Йота в пролива Категат на Северно море. Сред забележителностите на града са: площадГустав Адолфс, Борсата, където заседава местната власт, улица Кунгспортсавеню и Йотаплац - "културното средище"на Гьотеборг. Тук са "подредени"сградите Градският театър, Концертната зала, забележителният Музей на куклениятеатър, както и Кунстмюзеум с изключително интересна колекция на скандинавско изобразително изкуство. Интерес представлява и пристанището на града.Кейовете са дълги 22 км, разположени по двата бряга на река Йота... Нощувка.
18юли . Гьотеборг- Осло /296км/.Закуска.Отпътуване за Осло с автобус. Осло е красиво разположен около едноименния фиорд и е сред най-живописните и вдъхновяващи места на Скандинавския полуостров - пленителна природа, интересно разположение,културни забележителности и безбройни развлечения.Пристигане в ранния следобед. Настаняване в 4-звезден, централно разположен хотел, с една от най-хубавите гледки към Осло и фиордите му - Quality33 -www.choicehotels.no/choice/en/oslo-hotel-quality-NO103-en?tab=0&cid=676482.Запознанството ви с културните цености на града започва с посещение на музеите Фрам, Кон Тики и Музея на викингите.Главният експонат в първия музей е корабът "Фрам"("Напред") на Фритьоф Нансен. Той е построен от норвежкия конструктор Колин Арчър специално за суровите условия на Арктика и може би е най-здравият кораб от дърво,строен някога. Години по-късно Фрам е използван от норвежкия изследовател Руал Амундсен, за да достигне бреговете на Антарктида.Кон-Тики“– това е името на дървения сал, с който норвежкият изследовател, писател и антрополог Тур Хейердал прекосява Тихия океан през 1947 г. Изследователят е бил убеден, че жителите на Южна Америка са заселили Полинезия много преди Колумб.Хейердал е искал да докаже, че тази негова теория е възможна и че няма технически пречки за преселение през Тихия океан.Музеят на викингите предлага запознанство с три оригинални викингски кораба –Осеберг, Гокщад и Туне. Вечеря и нощувка в хотела.
19юли. Осло.Закуска.Следва тричасова туристическа обиколка на Осло, по време на която ще видите Кралския дворец, Кметството и крепостта Акершус. Свободен следобед за лични интереси - разходка, пазаруване или разглеждане на музеи...Ослофиорд е известен не само с красотата си, а и с това, че допринася за спасяването на норвежците при германската инвазия през 1940 г.Нощувка.
20юли. Осло– Карлщад-Стокхолм /415км/.Закуска. Отпътуване за Стокхолм с автобус. Почивка и обяд в Карлщад - интересен град,разположен по брега на езерото Ванерн.Пристигане в Стокхолм в следобедните часове. Настаняване в централно разположения 4- звезден хотел QualityGlobe-www.choicehotels.no/choice/en/stockholm-hotel-quality-SE040-en?tab=0&JSESSIONID=86D052885FFEC34B3C5EDD0C679C5CF5.chiweb03&rc=2.Свободно време . Нощувка.
21юли. Стокхолм.Закуска.Тричасова панорамна обиколка на града.Столицата на Швеция е разположена на 14 острова и по бреговете на архипелага - там, където езеро Меларен достига Балтийско море. Всъщност центърът на града е разположен на вода. Стокхолм става столица на Швеция през 1419 г. и е безсъмнение една от най-красивите столици в света. Старата част на града е особено живописна, а разходката из градските плавателни канали и паркове е истинско удоволствие. Този прекрасен град, със своя морски характер и космополитност е фокус за туристите.Още един факт допринася за това - за 2010 г.Стокхолм е избран за “зелената” столица на Европа. Свободен следобед, в който ви препоръчваме да посетите една от модерните атракции на града /открита през февруари 2010 г./ и да се повозите поКълбото на Ериксън– такa се нарича полусферичната спортна зала на Стокхолм. Разходкатае в сферична капсула,която освен чудесната панорама, ви дава възможност да направите незабравими снимки за спомен. Нощувка.

22юли. Стокхолм.Закуска.Свободен ден. Препоръчваме ви да посетите музея Скансен.Това е първият в Швеция музей на открито в комбинация със зоологическа градина.Разположен е на остров Юргорден. Музеят е основан през 1891 г. от Артур Хазелиус за популяризиране бита и културата от различни области на Швеция. Експонатите са разположени на площ от 300 000 кв.m. Тук ще видите модел на провинциален град от19 век и традиционните занаяти –кожухарство, обущарство, пекарство,грънчарство, стъкларство и бижутерство.Демонстрират се също така оригиналните методи за обработка на различните материали.Зоологическата градина е открита през 1924 г. с  дарения.Освен представители на фауната на Скандинавия, има и такива от различни райони на света, популярни в областта.В музея се намира и аквариум с екзотични животни в естествената им среда.Внимание заслужава още един музей - музеят Васа.Тук е единственият галеон, построен от холандците за краля на Швеция, потънал трагично при първото си пътуване в пристанището на Стокхолм /през 1628 г./.Корабът е открит и реставриран през1960 г.Не пропускайте да посетите и кметството на Стокхолм и видите “Златната зала”,в която се раздават Нобеловите награди.Нощувка.
23юли .Стокхолм– Прага – София.Закуска.Трансфер до летището за полет до Прага в 08.00 ч. С ОК 495. Кацане в 10.00 ч. Излитане за София в 11.30 с ОК 856. Кацане в 14.25 ч.

Цена на човек в стая с две легла  - 2580лв.

Доплащане за единична стая – 670лв.
Цената включва:
  • Самолетен билет: София – Прага – Копенхаген; Стокхолм - Прага София
  • 8 нощувки със закуски в 4- звездни хотели
  • Обяд в Карлщад
  • Вечеря в Осло
  • Билет за корабчето по каналите на Копенхаген
  • Входен билет за музеите Фрам,Кон-Тики и Музея на викингите в Осло .
  • Луксозен автобус за преходите по програма
  • Пътни такси и паркинги
  • Обиколките, съгласно програмата
  • Екскурзоводско обслужване
  • Медицинска застраховка
  • Придружител от фирмата

Цената не включва:
  • Летищни такси - 223 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар