понеделник, 11 юли 2011 г.

ПЕРУ и БОЛИВИЯ

Лима – Паракас – Наска - Арекипа – Куско –
Пуно – езерото Титикака - Лима

11.10.2011  София - Париж - Лима
Среща в 05:00 ч. на терминал 2 на летище София. Излитане за Париж в 06:55 ч. с полет AF 1587. Кацане в Париж в 08:50 ч. и в 10:40 ч. излитане за Лима с полет AF 480. Пристигане в 15:55 ч. Посрещане от англоговорящ екскурзовод. Трансфер до хотел SONESTA HOTEL EL OLIVAR www.sonesta.com. Разположен по средата на крайбрежието на Перу, Лима е икономически магнит за по-бедната част от населението на страната, а за пътешественика Лима е град, който очарова с музеите, архитектурата и богатата си история. Нощувка.
12.10.2011        Лима –Паракас – Наска
 Денят ви ще започне от рано, за да имате време да се насладите на очарованието,което ви очаква. Отпътуване от хотела при изгрев слънце  към Паракас. Закуската ви ще бъде в пакет. От пристанището на Паракас се отправяте към Балестовите острови – впечатлаващия природен резерват на Перу. Преходът с лодка е двучасов и ще имате възможност да видите красивия залив на Паракас, пристанището Сан Мартин и остров Канделабро, разположен в северозападната част на полуострова. Канделабро се счита за отправна точка към Наска и невероятните рисунки. Ще направите кратка фотопауза пред една от гигантските фигури. Пътуването продължава към острова, където ще видите големи колонии от морски бозайници, а и пеликани, фламинго,птици гуано, хумболтови пингвини... След края на разходката с лодка ще се завърнете на пристанището от където продължавате по суша към националния резерват Паракас.Ще посетите музея «Хулио К. Телло», където ще видите експонати на глинени съдове, текстилни изработки и мумии от древните цивилизации от региона на Паракас, Наска, Уари, Ика-Чинча и Ика. Ще разгледате информационния център към резервата, който с фотоси ще ви «разходи»из флората и фауната на мястото. Специалната наблюдателна площадка La Aguada” ще ви даде възможност да наблюдавате фламинго, а обиколката ще завърши с посещение на обелиска, посветен на 150 годишнината от независимостта на Перу. Продължавате към Наска, където ще се настаните във вашия хотел Hacienda Cantayo Hotel - www.hotelcantayo.com.Нощувка.
13.10.2011               Наска - Арекипа
Закуска. Свободен предиобед, в който ви препоръчваме да се включите в полет над невероятните рисунки при Наска, който се провежда с малък самолет за приблизително час и половина. Наска е индиански религиозен център, известен с некрополите си и със загадъчните изображения от преплетени линии, изобразяващи животни, хора и геометрични фигури, обозрими само от височина минимум 500 метра. Отктрити през1927 година, рисунките при Наска са едно изключително наследство от цивилизацията, съществувала тук 300 години пр. Хр. Те представляват серия отсложни фигури, някои от които достигат до 300 метра дължина. И до днес е пълна загадка как хората от цивилизацията Наска са изработили тези рисунки, каква технология са използвали и с каква цел са ги направили... Отпътуване към Арекипа.Пристигане и обед в местен ресторант. Настаняване във вашия хотел Casa Andina PrivateCollection Arequipa Hotel - www.casa-andina.com. Свободен следобед. Нощувка.
 14.10.2011        Арекипа
Закуска. Арекипа е вторият по големина град в Перу. Известен е като «Белият град»,заради цвета на вулканичния камък (ашлар), използван в строителството. Наричат Арекипа още «Град на вечната пролет», заради красивите площади, фонтани, църквии дървета... Не далеч от града се намират три вулкана: Мисти, Чачани и Пичу пичу, а североизточно от него е най-дълбокият каньон в света - Колка. Днес ще имате възможност да се запознаете с този град – обиколката ще започне от квартал Кармен Алто, който ще ви предложи впечатляваща панорамна гледка. Следва посещение на стария квартал Сан Лазаро и Янахуара, след което Централния площад, църквата «Ла Компания», Катедралата и манастира «СВ. Каталина».Обиколката ще приключи с посещение на музея, посветен на Андите, който ще ви покаже богата експозиция и ще ви запознае с интересни факти. Свободно време. Нощувка.
 15.10.2011        Арекипа - Куско
Закуска. Трансфер до летището за полет до Куско. Историята за произхода на град Куско се губи назад във времето. От археологическите разкопки научаваме, че хората, които са обитавали долината на Куско са  живеели тук преди почти три хилядолетия. Легенда разказва, че Манко Капак и мама Окло, полубогове / дъщеря и син на Инти/,излезли от водите на езерото Титикака с мисия да основат ново кралство, спо-добри условия за живот в градовете...Наложило се да вървят дълго, докато намерят мястото, където златният скиптър на Манко Капак трябва да потъне. Вървейки на север те достигнали до Пакарек Тампу, където пренощували в малка пещера. На сутринта продължили пътя си и достигнали до Хуанакауре, където скиптърът им потънал. Там основали град Куско, което на езика ‘кечуа” означава "център на света"... Пристигане и посрещане на летището. Трансфер до вашия хотел Novotel Cusco Hotel - www.novotel.com. Следва обиколка на града, в която ще видите известната улица на инките, изградена от камъни, някои от които с по 12 ръба.., ще посетите храма на слънцето, наречен Ахуажпинта. Ще ви покажат къде е бил точният център на империята на инките - Плаза де Армас. Тук ще можете да разгледадате катедралата, построена върху останки от древен дворец на инкитею. Обиколката продължава с посещение на археологическите находки на Куско – парка на крепостния храм Саксайваман, светилището на Кенго, двореца Тамбо, Пука пукараи храма Кориканча. Свободно време. Нощувка.
 16.10.2011        Куско – Свещената долина – Куско
Закуска.Днес денят ви ще започне с посещение на типичен индиански пазар на изкуствата и занаятите в градчето Писак. Ще се удивите на многообразието от гоблени,скулптури, картини, бижута, килими, музикални инструменти, амулети и пр. Живописният пазар и добронамерените местни жители и продавачи ще ви очароват, а ако не сте любители на такъв вид пазаруване, може да съзерцавате пъстрият пазар от някои от множеството кафенета с красиви балкони. След кратка пауза, се отправяте към северната част на свещената долина и продължавате към Олантайтамбо - един от последнитеградове на инките. Обяд в местен ресторант. Тук ще можете да видите впечатляващия археологически комплекс с храмове и стълбище, отправено към небето. Олантайтамбо има и още едно известно място– Ханан Хуакаупата – разположено на север от централния площад, коeто привлича с елегантно изработени 15 каменни скулптури.... Връщанев Куско. Нощувка.
 17.10.2011               Куско – Мачу Пикчу – Куско
Закуска. Ранен трансфер до жп гарата, от където започва днешното ви изключително вълнуващо приключение. Влакът прекосява плодородната долина Урубамба за дадостигне до Агуас Калиентес. От там, с малки автобусчета ще се качите до руините на величествения Мачу Пикчу – « изгубеният град на инките »...и уникално чудо в настоящето, част от културното наследство на човечеството. Мачу  Пикчу се извисява на 2400 м. над морското равнище, между Хуаина Пикчу  /Младия връх/ и Мачу Пикчу /Стария връх/.Останките «говорят» за прекрасен каменен град, проектиран и построен с техника,която е била изключително напредничава за времето си, а дори и за настоящето –каменните блокове пасват един върху друг идеално, без никакъв цимент, с изумителна точност, внимание към детайла, достойно за най-внушителните дворци на света. Има много суперлативи за Мачу Пикчу,но всички те потвърждават със сигурност твърдението,че това е една от най-внушителните и спиращи дъха гледки, която някога сте виждали... Вълнението на посетителя не може да бъде описано, тотрябва да бъде изживяно... Следобед връщане в Куско. Нощувка.
 18.10.2011        Куско – Пуно
Закуска. Отпътуване към Пуно.По пътя първата спирка ще бъде селището Андахуялилас, вкоето жителите му оприличават местната църква със «Сикстинската капела». Следва среща с културата на инките и тяхната архитектура в град  Рачи. Обяд в местен ресторант. Пристигане следобед в Пуно. Градът се намира на 3860 м. надморска височина и е разположен на брега на езерото Титикака, което е най-високо разположеното плавателно планинско езеро в света. Езерото Титикака се еобразувало в планинската верига на Андите. То попада в географските рамки на две държави - Перу и Боливия. Заради прекрасното си разположение и духа, който носи и заради многото фестивали, които се провеждат в Пуно, градът често е наричан«Фолклорната столица на Перу». Настаняване в хотел Sonesta Posada del Inca PunoHotel www.sonesta.com. Свобдно време. Нощувка.
19.10.2011  Пуно – Копакабана – Езерото Титикака - Пуно
Закуска. Ранно отпътуване заедно дневна екскурзия до острова на Слънцето с катамаран /включен обяд/. Островът ще ви очарова със спокойната си атмосфера, грижливо поддържана земя, изненадващо добре подредения малък музей, който ви запознава с бита икултурата на им перията на инките... ще имате и изключителната възможност да общувате със шаман и да се «пренесете» с него в духовния свят. Със сигурност ще получите от него, при раздяла, благословия за безпроблемно завръщане у дома. Нощувкав Пуно.  
 20.10.2011        Пуно – Лима
Закуска. Свободно време до трансфера за полет до Лима, като по път ще посетите руините на Чулпас Силустани (вис. 4000 м.). Полет за Лима. Кацане,посрещане и трансфер до вашия хотел SONESTA HOTEL EL OLIVAR занощувка. 

21.10.2011        Лима - Париж
Закуска. Днес ще видите най-известните сгради и църкви от миналото на този забележителенград, известен като "Градът накралете". Бил е център на испанската империя в Новия свят в продължение натри столетия след завоюването му от Пизаро. Днес столицата на Перу е единот най-важните градове в Южна Америка и е в списъка на културното наследство начовечеството. Обиколката на града започва с посещение на колониалния муцентър, където ще видите Плаза Сан Мартин, централния площад, губернаторскиядворец, катедралата и кметството на града. Продължавате към квартал ПуеблоЛибре, където ще посетите музея на Рафаел Ларго Ерера, построен върху пирамидаот VIII век. Музеят приютява най-голямата колекция от предколумбийско перуанско изкуство в света. Ще можете да разгледате забележителни златни и сребърни древни предмети и текстилни изработки. Следобед е вашият трансфер до летището за полета до Париж в 18,45 ч. / AF 441 /.
22.10.2011        Париж – София
Кацане в Париж в 14,10 ч. и излитане с полет AF 1586 за София в 18,35 ч.Пристигане в  22,20 ч.

Цена на човек в стая с две легла: 5890 лв.
До плащане за единична стая: 950 лв.

Цената включва:
  • Самолетни билети, както  следва:
-   София – Париж– Лима – Париж София;
-    Арекипа – Куско;
-    Пуно – Лима;
  • 10 нощувки със закуски в хотели 4*;
  • 4 обеда в местни ресторанти;
  • Екскурзиите, съгласно програмата;
  • Входни такси за обектите, както следва:
-    Манастирът «Св. Каталина» вАрекипа
-    Музея на Рафаел Ларго Ерера в Лима
- Катедралата в Лима
-     Манастирът «Сан Франциско» вЛима
-     Туристическа такса за Куско
-     Катедралата и Кориканча
-     Агуас Калиентес
-     Мачу Пикчу
-     Рачи
  • Екскурзоводско обслужване на английски език с превод на български ;
  • Медицинска застраховка с покритие от 10 000 евра;
Цената не включва:
·        Летищни такси – международнии местни 850 лв. към 01.04
·        Виза за Боливия – 50 лв.
·        Полет над рисунките на Наска –195 лв.
·        Бакшиши;
 Условия за анулация:
·        Над 90 дни преди датата на пътуването неустойки не се удържат.
·        От 90 до 60 дни преди датата на пътуването се удържа 5 % от пакетната цена.
·        От 59 до 30 дни преди датата на пътуването – 50 % от пакетната цена.
·        От 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 80 % от пакетната цена.
·        Под 15 дни преди датата на пътуването – 100 % от пакетната цена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар