сряда, 27 юли 2011 г.

Рим – възходът на империята

Рим – Неапол – Помпей – Флоренция – Сиена –Орвието/ Асизи – Перуджа
20.09.2011 - 26.09.2011
1 ДЕН - Отпътуване от летище София, Варна или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Пристигане в Рим – “център на света и град на светлината, към който водят всички пътища...”. Посрещане на летището в Рим. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
2 ДЕН - Закуска. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2 ч.): Замъка на ангела – построен от император Адриан, за негова гробница, и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; “Циркус Максимус”, сградата на ФАО, Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин - издигната в чест на победата над император Максенций; църквата "Сан Клементе" - с гроба на Константин-Кирил Философ; гара Термини, площада на Републиката - известен в миналото под името “Еседра”; “Виа Национале” - една от най-известните търговски улици на града, Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; площад "Венеция" и хълма Капитолия. посещение на църквата “Свети Петър” с местен екскурзовод на български език – най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят, в чието строителство участие взимат архитекти като Браманте, Микеланджело, Рафаел и др. Пешеходна разходка до площад "Испания" - където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти"; Фонтанът "Ди Треви" - най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеона; площад "Навона". Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.
3 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Рим. Туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи – богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и на целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивлизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.
4 ДЕН - Закуска. Свободно време в Рим – необходимо е ползване на местен и градски транспорт или по желание целодневна екскурзия “Неапол и Помпей” с екскурзовод на български език. Разглеждане на античния Помпей: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, “Къщите на любовта”. Панорамна обиколка на Неапол: Катедралата ; Кралският дворец; операта “Сан Карло”, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа. Нощувка в района на Рим.
5 ДЕН - Закуска. Свободно време в Рим – необходимо е ползване на местен и градски транспорт или по желание целодневна екскурзия до Флоренция. Туристическа програма с екскурзовод на български език във Флоренция: катедралата "Санта Мария дел Фиоре" - един от най-големите храмове в света, с Купола на Брунелески - шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад "Синьория" - политическият и културен център на Флоренция с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче" - пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време. Нощувка в района на Рим.
6 ДЕН - Закуска. Свободно време в Рим – необходимо е ползване на местен и градски транспорт или туристическа програма по желание: 1. Целодневна екскурзия до Сиена – един от най-добре запазените средновековни градове в Италия и Орвието. Ппешеходна разходка в центъра на Сиена: площад “Дей Кампо” – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където гва пъти в годината се провеждат конни състезания за неоседлани коне; Палацо Публико и Катедралата – една от най-красивите в Италия, смесица от романски и готически стил. Пешеходна разходка в стария град на Орвието: кладенецът на “Св. Патрик” и Катедралата. 2. Целодневна екскурзия до Асизи – градът на Св. Франциск и Перуджа. Пешеходна разходка в центъра на Асизи: базиликата “Св. Франциск”, площад “Дел Комуне”, базиликата “Санта Клара” и катедралата “Сан Руфино”. Пешеходна разходка в историческия център на Перуджа: площад “Италия” с двореца “Палацо дей Приори”; панорамната улица “Вакучи” с най-красивите и исторически значими паметници на града; площад “ІV Ноември” с фонтана “Маджоре” – един от най-впечатляващите фонтани в Италия. Нощувка в района на Рим.
7 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София, Варна или Бургас.
ЦЕНА: 999 лв на турист

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

самолетен билет София - Рим - София с включени летищни такси на авиокомпания “Bulgaria Air”;

посрещане на летището от представител на агенцията;

трансфер летище – хотел – летище;

6 нощувки със закуски в хотел *** в района на Рим;

панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим;

пешеходна обиколка на Римските площади;

застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

туристическа такса: 2 EUR на турист на нощувка в хотел ***, 3 EUR на турист на нощувка в хотел **** (заплаща се на рецепцията на хотела при отпътуване);

посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод;

целодневна екскурзия “Неапол и Помпей”;

целодневна екскурзия до Сиена и Орвието;

целодневна екскурзия до Асизи и Перуджа;

целодневна екскурзия до Флоренция;

входни такси за купола на катедралата "Св. Петър" (7 EUR), Колизеума (15,5 EUR), разкопките на църквата „Сан Клементе” с гроба на Константин-Кирил Философ (5 EUR) в Рим;

входни такси за Купола на Брунелески (6 EUR), Кулата на Джото (8 EUR), църквата “Санта Кроче” (5 EUR), двореца “Пити” (8,50 EUR) във Флоренция;

входна такса за Помпей (11 EUR);

входна такса за Катедралата в Сиена (7 EUR);

доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Рим (3 EUR);

доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (2 EUR);

доплащане за слушалки при посещение на Помпей (2 EUR);

двупосочен билет за железницата в Орвието (около 2 EUR);

входните такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

разходи за градски транспорт.

ДОПЛАЩАНЕ:

единична стая: 169 лв

посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език (цената включва такса резервация, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод)при минимум 8 туристи: 87 лв

целодневна екскурзия “Неапол и Помпей” (без включена входна такса за Помпей)при минимум 8 туристи: 238 лв

целодневна екскурзия до Сиена и Орвието (без включени входни такси)при минимум 8 туристи: 238 лв

целодневна екскурзия до Асизи и Перуджа (без включени входни такси)при минимум 8 туристи: 215 лв

целодневна екскурзия до Флоренция (без включени входни такси)при минимум 8 туристи: 279 лв
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 230 ЕUR с летищни такси.

При промяна цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Туристическата програма се осъществява на български език.

Градската управа на Рим, въведе с цел подобряване на обслужването на туристи и подобряване на инфраструктурата на града, нова туристическа такса. Тази такса не се включва в туристическите пакети и се заплаща на място от клиентите в края на техния престой. Таксата е в размер както следва: 2 EUR на нощувка на турист в хотел 1*/2*/3* и 3 EUR на нощувка на турист в хотел 4*/5*.

Отстъпките за деца са в зависимост от условията на авиокомпанията и конкретната програма.

Часово време:

България 12 ч.

Италия 11 ч.

Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи!

Няма коментари:

Публикуване на коментар