четвъртък, 21 юли 2011 г.

СЪКРОВИЩАТА НА ТАЙЛАНД, ЛАОС, КАМБОДЖА и ВИЕТНАМ

Банкок – Луанг Прабанг – водопадКуанг Си - Сием Рип –
 Чау Док - делтата на река Меконг – Май То –
Дананг – древният град Хойан- Иператорският комплекс
в град Хюе – Ханой – заливътХалонг
* 01 – 17ноември 2011 *

01.11        София – Париж – Банкок
Излитане от аерогара София в 14.55 ч. с AF 2487.Кацане в Париж 16.55 ч. Излитане от Париж в 19,25ч. сAF 242. Започвавашето изключително интересно пътуване, което ще ви срещне с уникални паметницина културата и  вълнуващи природнизабележителности...
02.11                         Банкок /Тайланд/
Кацане в 12,25 ч. в Банкок, наричан още „ Земя на усмивките”. Това е един отнай-космополитните азиатски градове - духовен, политически, търговски иобразователен център на Тайланд. Трансфер до вашия хотел и настаняване влуксозни стаи /хотел THE MONTIEN BANGKOK www.montien.com/bangkok/. Свободно време за почивка и адаптация, както и за първи впечатления, занай-нетърпеливите.  Вечерта, за да ви пожелаят«Добре дошли», ви очаква традиционна Тай вечеря /класически танци и музика, а вкусната тайландска храна ще допринесе за добротови настроение. Нощувка.
03.11.                     Банкок
Закуска. Днес виочаква целодневна екскурзия, в която ще видите най-доброто от града.   Кралският дворец /построен през 1782 г./ е комплексот няколко сгради и храмове, като в наши дни дворецът се използва за важницеремонии,  без да е действащ кралскидом. Сред храмовете в комплекса е и този на Изумрудения Буда, който датира от14 век и е невероятно добре запазен. Скулптурата на Буда е с височина 66 см. ие поставена на върха на конструкцията. Ще минете през Чайнатаун, за да стигнетедо храма на Полегналия Буда, който е най-старият и най-големият в Банкок. Статуята на Буда е дълга 45 метра, катов храма има още 394 по-малки скулптури на Буда, за които се грижат над 300свещеника. На територията на храма се помещава иучилището по Традиционна билкова медицина, както и един от най- големитецентрове по Тай масаж. Следвапосещение на района Тонбури, западен Банкок, разположен по десния бряг на рекаЧао Фрая, от където ви очаква разходка с лодка по каналите – не случайнанаричат Банкок «Венеция на изтока». Ще може да видите прекрасния Ват Арун –Храма на Залеза, чиято пагода, с дължина 79 м., сякаш миражно изчезва в небето.Обиколката ще завърши с посещение на пазара за цветя и поредния символ на града– Златният хълм. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
04.11        Банкок - Луанг Прабанг /Лаос/
Закуска.Трансфер до летището за полет в 10,35 ч. за Луанг Прабанг – старата столица накралство Лао, която е в списъка на Юнеско от 1995 г. Пристигане в 12,20 ч. итрансфер до вашия хотел VANGTHONG www.vangthonghotel.com. Луанг Прабанг е малко спокойно градче,което ще ви изненада с изключително добре запазените си архитектурни паметници,съхранили изкуството на Лао и колониалната френска архитектура. След краткапочивка в хотела започва обиколката на града – ще посетите Националния музей,бившия кралски дворец, с богата експозиция; ще видите и най-стария храм вграда, впечатляващият Ват Сиенг Тхонг; ще посетите светилището Ват Висун,церемониалното селище Лю и храма Фуси, с неговите 382 стъпала, които ще випредоставят зашеметяваща гледка към залеза над Луанг Прабанг. Денят ще завършис вечерна разходка из нощния базар, който е живописна смесица от произведенияот текстил, създадени от
местнитежители. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
05.11                         Луанг Прабанг – водопад Куанг Си – ЛуангПрабанг
Закуска. Преди обед ви очаквасреща с красивата „падаща” вода – на 32 км. южно от Луанг Прабанг се намираводопадът Куанг Си. Той е съвкупност откаскадни водопади, които оформят малки басейнчета, вкоито можеда се плува. Водопадът минава през варовикова скала, която придава на водата тюркоазенцвят и лъкатуши измежду бамбукова гора....Връщане в Луанг Прабанг, където опознаването на града продължава с посещение наВат Ахам, някогашна резиденцията на Сангхарат /Върховният патриарх на Лаобудизма/. След това ще видите Ват Май – най-големият храм в града. Атмосфератав него е неповторима и не случайно е избран / до 1875/ да бъде храмът накралското семейство. Денят ви може да завърши, при наличие на свободно време, сразходка из централната търговска улица на Луанг Прабанг. Вечеря в местен ресторант.Нощувка.
06.11        ЛуангПрабанг - Сием Рип /Камбоджа/
Закуска. Трансфер за полет в10,40 ч. към Сием Рип, пристигане в 12,00 ч. Сием Рип е люлката на Ангкорскатацивилизация, поставила началото на Камбоджа, и едно от седемте чудеса на света.Разположен на площ от около 600 кв.км с повече от 100 приказни древни паметникаи много храмови комплекси, построени по време на най-прочутия период наКхмерската династия /9-13 в./,в който период градът е бил столица на империята. Трансфер до вашия хотел SOMADEVI ANGKOR www.somadeviangkor.com. След кратка почивка започва следобедната ви програма, вкоято ще посетите националния музей на Ангкор и неговата изключително богатаколекция, разположена на площ от 20 000 кв. м. Ще посетите и храма ТаПрохм, който е пример за това как природата може да разруши създаденото отчовешка ръка по един изключително красив начин.
Вечерята е придружена оттипична музика, изпълнена на кхмерски инструменти и очарователни танцьори ще представятпо блестящ начин тази загадъчна страна. В Ангкор Вилидж Апсара  ще имате възможност да опитате и най-добротоот камбоджанската кухня. Нощувка.
07.11     СиемРип – Ангкор – Сием Рип
Закуска. Целодневнаекскурзия с посещение на храмовете на Ангкор. Първо ще посетите Ангкор Тхом, който включва Южната врата, известниятхрам Байон /12 в./. В центъра на града ще видите един от най-енигматичнитеАнгкорски храмове, включващ с 54 кули в стил готика,декорирани с 216 усмихнатилица. И още: храмът Бафуон и голяма площадка засъзерцаване, наречена ,,Слонска тераса”. Следобед ще посетите красивия Ангкор Ват – един от най-забележителните храмове в целия комплекс, който есред седемте най-велики архитектурни творения в света, като целияткомплекс заема 81 хектара площ Ще посетите храма Пном Бакхенг, първиятхрам построен в този район в началото на 9 век. Тук ще изпратите деня,наслаждавайки се на красивият залез в компанията на многобройни туристи. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
08.11        СиемРип - Пном Пен
Ранна закуска. Отпътуване в07,30 ч. от автогара „Меконг експрес” към Пном Пен - град запазил очарованиетона Кхмерите и колониалния период. Пристигане в 13,30 ч., трансфер и настаняваневъв вашия хотел CAMBODIANA www.hotelcambodiana.com.Кратка почивка и следобед започва обиколката на столицата на Камбоджа – щеспрете за снимки пред мемориала на независимостта,отбелязващ освобождаването наКамбоджа от френско господство през 1953 г. Ще посетите Кралския дворец и Сребърната  Пагода – подът е покрит с 5000 сребърниплочки, в центъра е поставена чудесна кристална статуя на Буда, а стените саукрасени с фрески, разказващи кхмерската версия на сагата Рамайяна. Следващаспирка в програмата ви е Ват Пном Даун Пен, пагодата, построена през 1372, наневисок хълм от кхмерска жена. Преди вечеря ще посетите пазара Томпонг –живописен и колоритен. Вечерта ще имате възможност да се насладите на вечеря вресторант Бофа Пном Пен Титаник – с изглед към реката. Нощувка.
09.11                         Пном Пен – Чау Док /Виетнам/
Закуска. Денят ще започне спосещение на Националния музей, помещаващ се в емблематична червена сграда,отличен пример на кхмерската архитектура от 1917 г. Колекцията на музея ебогата и интересна с над 5000 експоната; посещение и на Музея на геноцида. В13,00 ч. от кея на Пном Пен ще се качите на скоростна лодка, която ще ви отведев Чау Док. Чау Док е пристанищен град, разположен не далеко от границата сКамбоджа. Пристигане в 17,30 ч. и трансфер до вашия хотел VICTORIA CHAU DOC www.victoriahotels-asia.com.Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
10.11                         Чау Док – Май То - Хо Ши Мин
Закуска. Днес ви предстоиедна забележителна разходка по река Меконг – „оризовата съкровищница” наВиетнам, обуславяща основния добив на ориз и много други зеленчуци. Отпътуванеза „Вратата към р. Меконг и нейната делта”. От Май То ще се качите на моторналодка, специално резервирана за групата, за да пресечете горното течение нареката и направите круиз по продължението на полуостров Тан Лонг. По време напътуването ще видите плаващ пазар, различни работилници за хартия, керамика,старинна къща на местен земевладелец, където ще опитате свежи плодове и щепийнете топъл ароматен чай в компанията на местни музиканти. Ще се разходите слека открита двуколка в околността и ще се повозите на лодка по системата отканали, за да стигнете и разгледате местно пчелно стопанство и работилница закокосови бонбони. Днес ще обядвате в открит ресторант, където ще опитатеспециалитетите от района. След края на тура - отпътуване към Хо Ши Мин. Добредошли в Хо Ши Мин /Сайгон/ - най-големият град на Виетнам, център на култура,образование, търговия и туризъм, известен още като „Перлата на Далечния Изток”.Трансфер до хотела и настаняване хотел GOLDEN CENTRALwww.goldenhotelsaigon.vn или REXwww.rexhotelvietnam.com. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
11.11        ХоШи Мин
Закуска. Днес денят ви епосветен на детайлното запознаване с историята и духа на Хо Ши Мин. Целодневнаобиколка с фото паузи на основните забележителности – Катедралата Нотръ Дам, общината,пощата.... Ще видите и Парламента на Хо Ши Мин /старото френско кметство до1975 г./  Ще посетите бившия президентскидворец, където изложба представя трагичната история на Виетнам в годините 1954– 1975. След това ще посетите Художествената галерия и нейните чудесни и богатиекспозиции, дело на виетнамски творци. Денят продължава с посещение наисторическия музей, Чайна таун, с неговия живописен пазар, прекрасен пример,визуализиращ влиянието на Китай върху икономиката на Виетнам. Ще видите игъмжащия хиперпаркет Бинх Тай – ориенталски тип търговски център. Следвапосещение на Китайски девически храм /със 150 годишна история ,  изписана върху порцелан/....
Връщане в центъра на града исвободно време за шопинг и разходки. Препоръчваме ви да посетите пазара БенТанх – бижута, произведения от злато и сребро, дърворезби, конфекция – всичко,на изключително примамливи цени. Може да посетите и фабриката за коприна,където освен че ще проследите начина на добиване на коприната, ще видите  и майсторството на творците, които пред вас щесътворяват най-изящни образци. За да запознаете с този град, вечерта випредстои круиз по река Сайгон /с вечеря /– нощният Сайгон заслужава вашетовнимание.
12.11       Хо Ши Мин -Дананг – Древният град Хойан
Закуска. Трансфер до летището иполет в 08,50 ч. за Дананг – древна земя с културнитрадиции и изключителни природни забележителности. Пристигане в 10,00 ч. ипосещение на известния музей Чам Скулптура /1915 г./, предлагащ уникалнотоскулптурно наследство на Югоизточна Азия... Отъптуване от Дананг към древния градХойан, поредният обект от списъка на световното културно наследство. Хойан еразположен на бреговете на река Ту Бон, на разстояние30км. от Дананг. Бидейки един от важните търговски центрове през 16ти век, градътима изключителна атмосфера. Всички постройки санаправени от рядко срещано дърво с много интересна декорация.Очаква ви пешеходен тур на Хойан – Японският мост, Пагодата Онг, построена през1653 г., Храмът Фук Киен, издигнат през 1692 г., античните постройки, музеят...Вечеряв местен ресторант. Нощувка в Хойан /хотел HOI AN HISTORIC  www.hoiantourist.comили RIVER BEACH RESORT www.river-beachresort.com.
13.11       Хойан – Императорскиятград Хюе
Ранна закуска. Денят ще висрещне с бившата политическа столица Хюе, включена също в списъка за световнокултурно наследство на ЮНЕСКО. Тринадесет императора от династия Нгуен сауправлявали тук в периода от 1802 до 1945 г. Пътят до Хюе, също е впечатляващ -главната магистрала ще ви отведе в сърцето на забележителния Хюе. Ще преминетепрез „Небето и облака”, както е името на най-високия и дълъг проход въвВиетнам, който ще ви качи на 496 м. надморска височина, за да се насладите наживописния пейзаж. С пристигането в Хюе ви очаква вълнуващ исторически тур, вкойто ще посетите кралската гробница на Ту Дик. Трансфер до вашия хотел HUONG GIANG www.huonggianghotel.com.vn. Следваразходка из императорския град – ще видите Императорското национално училище,Пурпурният забранен град, Кулата със знамето, Дворецът на Висшата хармония,портата Нго Мон, Императорският театър – Дует Ди Дионг – най-старата виетнамскасцена, останала за поколенията. Следобед ще се насладите на поредното хубавопреживяване - река Хуонг – “Парфюмираната рекаи посещение на пагодата Тиен Ми /Пагодата на НебеснатаМайка/, един от най-старите и красиви храмове в Хюе, построен през 1601 г.Кулата му е висока 21 метра и оформя един от най-познатите силуети, символi на страната. За да почуствате истински атмосферата натова място денят ви ще завърши с кралска вечеря с програма.
14.11       Хюе - Ханой
Закуска.Трансфер до летището за полет до Ханой /08,55 – 10,05 ч./. Ханой – люлката нацивилизацията от Делтата на Червената река - приветливи азиатски лица, зелениоризища, колониални квартали, спокойни езера... всичко това е Ханой. Трансферза настаняване в хотел SUNWAY www.sunway-hotel.com. Ханойви очаква със своите забележителности: националния площад Ба Динх, двореца,мавзолея Хо Ши Мин /отвън/, храма на литературата /построен от император ЛайТан Тонг през 1070 г./ и  посветен научените и писателите. Известен е като първият Виетнамски университет... Следтова, в стария квартал, ви очаква едночасова разходка с рикша из атрактивнитеулички. Разходката ще приключи в градините на езерото Хоан Кием, където сахрамът Нгок Сон и кулата Бут. Вечерта ще имате възможност да посетите кукленопредставление на вода – демонстрация на едно от традиционните изкуства. Вечеряв местен ресторант. Нощувка.
15.11       Ханой – Заливът Ха Лонг с круиз Халонг Джанк
Закуска. Отпътуване към заливаХа Лонг - място, впечатляващо със своята неповторима красота и неслучайнополучило признанието на Юнеско. Заливът Ха Лонг се състои от 3000 малки иголеми острови и различни скални образувания, които се издигат над водата сцвят на нефрит и са разположени на площ от 1500 кв.км. Преходът трае около 4часа по магистрален път, който ще ви разкрие част от бита на местните жители –просторни оризови плата, малки и спокойни селца, ферми... Пристигане около12,30 на пристанището, за да се качите на вашия плаващ хотел /www.hailongjunk.com/.Отплаване и обед на борда на красивия кораб, а впечатляващите гледки ще се надпреварватпред погледа ви. Спирка за посещение на пещерата Сунг Сот. Свободно време заслънчеви бани и плуване. Вечеря на борда на кораба. Ако времето го позволяваекипажът на кораба ще ви демонстрира нощен риболов на калмари. Нощувка.
16.11       Заливът Ха Лонг - Ханой
Ранна закуска. Днес ви очакваоще една среща с красивата природа и за да видите пещерата Луон ще сепрехвърлите на по-малка лодка. После продължава вашият круиз. На обед напускатекораба. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Ханой. Свободно време предивечерята в местен ресторант. Трансфер до летището Ной Бай за полет с AF 153 / в 22,45 ч./ за Париж.
17.11       Париж - София
Кацане в Парижв 05.40ч. и след кратък престой – полет за София с Air France AF 2486 в 10:20 ч.Кацане в София в 14:05 ч.

Цена на човек в стая с две легла: 4990лв. /при група от мин. 15 човека/
Доплащане за единична стая: 1150 лв.
Цената включва:
·        Международнисамолетни билети: София–Париж–Банкок; Ханой–Париж–София
·        Вътрешнисамолетни билети:
  •    Банкок– Луанг Прабанг;
  •    ЛуангПрабанг – Сием Рип;
  •    ХоШи Мин – Дананг;
  •    Хуе– Ханой.
·        Трансфери/с климатизирани автобуси, рикши, моторни лодки/, съгласно програмата;
·        14нощувки в хотели 4*/5*, съгласно програмата
·        Изхранване– полупанисон и пълен пансион за15 и 16 ноември; 
·        Туровеи входни такси за посещаваните обекти, съгласно програмата;
·        Билетза корабите;
·        Екскурзоводскиуслуги;
·        Медицинсказастраховка;
Цената не включва;
·        Таксиза визи: Виетнам /60 дол./, Лаос/35 дол./, Камбоджа /30 дол./, Тайланд  /20 евро/.
·        Международни летищни такси – 845 лв. /към 31.03.2011/
·        Местни летищни такси -41 дол.
·        Бакшиши/прието е да се събират по 3 долара на човек на ден /2 за екскурзовод и 1 зашофьор/.
.  Необходими докумети за виза:
·    Задрганичен паспорт /валиден минимум 6 месецаслед 01.11.2011/
·    8 /общо/ актуални, цветни снимки
Условия за анулация:
·        Над 90 дни преди датата напътуването неустойки не се удържат.
·        От 90 до 40 дни преди дататана пътуването се удържа 30 % от пакетната цена.
·        От 40 до 31 дни преди дататана пътуването – 50 % от пакетната цена.
·        От 31 до 17 дни преди датата напътуването – 70 % от пакетната цена.
·        Под 17 дни преди датата напътуването – 100 % от пакетната цена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар