понеделник, 11 юли 2011 г.

КИТАЙ и ХОНГ КОНГ

Пекин – Шанхай – Манастирът Шаолин – Сиан - Хонг Конг
 28.10.2011     София – Париж – Пекин
Излитане от аерогара София в 14.55 с AF 2487 за Париж. Кацане в 16.50 ч. Свободно време. Излитане за Пекин в 19.00 ч. с AF 126.
 29.10.2011       Пекин   
Кацане в Пекин в 10.50 ч. Посрещане и трансфер до вашия  хотел Beijing Novotel Xinqiao 4*. Кратка почивка и посещение на Небесния Храм - най-големият храмов комплекс в Китай. Вечеря за "Добре дошли в Китай" със специалитета "Патица по Пекински". Нощувка.
 30.10.2011     Пекин
Закуска. Целодневен тур:
°        Посещение на Великата Китайска стена - едно отседемте чудеса на света. Стената  е най-дългото изкуствено съоръжение, построено от човек. Със своите повече от 6700км. тя се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море. Обяд.
°        Посещение на гробниците на династията Минг - тук са погребани 13 от великите императори на тази династия. Вечеря и нощувка.
   31.10.2011       Пекин
Закуска. Обиколка на Пекин, с включен обяд: Площад Тянънмън - символ на съвременен Китай; Забраненият град - резиденция на императорите от династиите Минг и Чинг,комплекс от дворци с искрящи златни покриви, огромни площади и музеи. В късния следобед - посещение на летния дворец. Летният дворец и парк, намиращ се на 15 километра северозападно от Пекин, се смята за най-запазения кралски парк в Китай. Другото му по-известно име е Ихеюан (градина на здравето и хармонията) – символ на единството между човека и природата. Несъмнено Летният дворец и прилежащите му градини представят най-доброто от древната китайска архитектура. Правят впечатление два грандиозни елемента на градините Ихеюан: езерото Кунминг и Хълма на дълголетието. Вечеряи нощувка.
01.11.2011     Пекин - Шанхай
Закуска. Свободно време. Трансфер за полет от Пекин до Шанхай, наричан с много пъстри епитети, като "Блудницата на Изтока" и "Парижът на Китай”... Пристигане,посрещане и настаняване във хотел Shanghai Bund Riverside 4*. Вечеря и посещение на акробатично шоу. Нощувка.
 02.11.2011    Шанхай
Закуска. Днес ви очаква обиколка на Шанхай - разглеждане на Храма на Нефритения Буда, където ще видите двете нефритени статуи на Сакуамуни Буда. Обяд. Обиколката продължава с посещение на телевизионната кула, която е една от запазените емблеми на града. От върха на кулата ви очаква прекрасна панорамна гледка. Свободен следобед. Нощувка.

             03.11.2011      Шанхай
Закуска. Свободен ден, в който ви препоръчваме да се включите в еднодневната екскурзия с включен обед до Жоужуанги и Суджоу. Китайците обичат да казват: "На Небето са Райските дворци, а на земята – Суджоу и Ханджоу". Възникнали са през 16 до 18 век и отразяват същественото значение на природната красота за китайската култура. Жоужуанг е наричан още и "китайската Венеция", както поради живописните канали, обхващащи като в мрежа целия град, така и заради наклонената пагода на хълма Хуциу. Суджоу е известен с красивите си каменни мостове, пагоди, както и брилянтно проектираните градини, които са превърнали това градче в голяма туристическа атракция.Връщане в Шанхай и нощувка.
 04.11.2011  Шанхай - Женгжу – Манастира Шаолин - Луоянг
Ранна закуска и трансфер до летището за полет до Женгжу.  Кацане, посрещане и трансфер до Луоянг. По пътя – посещение на манастира Шаолин. Още от древни времена манастирът е известен с школата на Зен (Чан) будизма и бойните си изкуства.  През своето съществуване, за повече от 15 века, манастирът Шаолин е бил разрушаван и опожаряван няколкократно,но винаги възстановяван. Вечеря и нощувка в Луоянг в хотел  Luoyang Companionship 4*.
 05.11.2011  Луоянг -Пещерите Лонгмен - Сиан
Закуска. Преди обяд – посещение на пещерите Лонгмен - огромни скални будистки скулптури (UNESCO). Известните в цял свят пещери се намират на 12 км. от Луоянг. На това място двете планини Сианшан и Лонмен се извисяват една срещу друга, а река Йи си проправя път между тях. Мястото е наистина величествено. По времето на династиите Чин и Жу това място се е наричало “Вратата на река Йи”. По-късно, когато Суи разполага столицата си в Луоянг, а дворецът му гледа към “Вратата на Йи”, мястото започва да се нарича Лонгмен. Посещение на Храма на Белия кон. Вечеря в местен ресторант и трансфер до гарата за пътуване до Сиан с бърз влак G 2011 (първа класа), в 19.52 ч. Пристигане в 21.38 ч. Нощувка в хотел Xi’an Grand New World 4*.
 06.11.2011        Сиан
Закуска. Целодневна програма с посещение на гробницата на император Дин, където ще видите прочутата Теракотена армия, охраняваща императора. Около 7 500 фигури на войници и коне осигуряват покоя на своя господар  повече от 2 000 години. Обиколка продължава с посещение на  джамията и Пагодатана Дивата Гъска. Вечерта - посещение на шоу „Танг Династи”  /свечеря/. Ще се насладите на музика и танци, създадени по време на династията Танг и възстановени съгласно исторически записки и древни изкуства. Нощувка.
 07.11.2011      Сиан – Хонг Конг
Закуска. Трансфер за полет до Хонг Конг. Посрещане и трансфер до хотел Royal Pacific Tower4*. Свободен слеодбед. Вечеряи нощувка.
       08.11.2011      Хонг Конг
 Закуска. Полудневна обиколка на Хонг Конг. Посещение на наблюдателната площадка на връх Виктория, от където се открива прекрасна гледка към града. Ще посетите и Залива Рипълс и Рибарското селище Абърдийн... Свободен следобед. Вечерта ви очаква специална вечеря по време на круиз из залива на Хонг Конг. Ще се наслаждавате на нощната панорама на остров Хонг Конг и полуостров Коулуун.
Преживяването е изключително вълнуващо... Нощувка.
 09.11.2011      ХонгКонг – Париж - София
Закуска.Този ден може да посетите известния остров Макао или остров Лантау, и двата ще ви оставят приятни спомени. Вечерта е трансферът ви до летището за полет до Париж в 23.35 ч.
 10.11.2011     Париж - София
Кацане в Париж в 05.45 ч. Излитане за София в 10.10 с AF 2486 ч. Кацане в 14.05ч.
Цена: 4098 лв /при миним. 15 плащащи/
Доплащане за единична стая: 900 лв.

      Цената включва:
  •        Самолетни билети : София –Париж - Пекин; Хонг Конг – Париж – София;
  •       Вътрешни самолетни билети: Пекин - Шанхай;  Шанхай - Женгжу;  Сиан - Хонг Конг;
  •       Ж.п. билет за  бърз влак /І класа / между  Луоянг и Сиан;
  •        Трансфери с луксозен автобус;
  •        11 нощувки със закуски в хотели категория 4 звезди в Пекин, Шанхай, Луоянг, Сиан и Хонг Конг;
  •        Обеди и вечери – съгласно програмата. В Китай само е включена и по една напитка към храненията;
  •        Екскурзии, съгласно програмата ;
  •        Входни билети за включените в програмата обекти;
  •        Екскурзовод на руски език в Пекин, Шанхай, Луоянг, Сиан и на английски /с превод / в Хонг Конг.
  •        Медицинска застраховка с покритие от  10.000 евро на човек;

      Цената не включва:
  •       Летищни такси за международните и вътрешни полети / 820 лв. към 30.03,подлежат на препотвърждение /;
  •       Еднодневна екскурзия до Суджоу с включен обяд / 105 лева при 10 желаещи/;
  •       Бакшиши
 Забележка: Храната е изцяло китайска (поднася се на маси за по 8 или 10 човека) с изключение на закуската, която е на блок маса с европейска и азиатска кухня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар