понеделник, 11 юли 2011 г.

АРЖЕНТИНА – водопади ИГУАСУ – БРАЗИЛИЯ

21 - 30.11.2011

21.11.2011        София –Париж – Буенос Айрес
Отпътуване от летище София в 14,55 ч. с полет на Air France AF 2487 за Париж в 14.55 ч. Пристигане в16.55 ч. В 23.20ч. продължавате с полет AF418 за Буенос Айрес.

22.11.2011        Буенос Айрес
Пристигане в 08.50 ч. в Буенос Айрес, най-красивият град в Южна Америка. Следва полудневна обиколка на града: Конгресния площад, Плаза де Майо с Каса Росада и Катедралата, Театро Колон – един от известните театри в света /отвън/, улица Флорида, площад Сан Мартин, Ла Реколетаедин от елегантните квартали, Палермо, Обелиска – символ на града, църквата Сан Игнасио –най-старата в града... Кулминацията в обиколката е квартал“Ла Бока” - мястото, където са се заселили първите италианци. ”Каминито” е уличката на емигрантите-бохеми и техните кафенета. На всяка крачка ви очакват танцуващи танго двойки и ви канят да се присъедините към тях под вълнуващите изпълнения на професионални музиканти... Трансфер и настаняване в хотел Americas tower 4* http://www.grupoamericas.com.ar/. Свободно време за почивка и самостоятелно разглеждане на града. Нощувка.

23.11.2011        Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за лични интереси. Днес ви препоръчваме да се включите в някоя от екскурзиите с допълнително заплащане. Например,“Тигре и Делта” - разходката започва с автобус, който преминава през красиви райони на града докато стигне до пристанището, от което се прехвърляте на кораби се наслаждавате на красивата природа по течението на реката... Другата възможност е да се включите в “Гаучо–парти”, за да се запознаете с бита,кухнята, нравите и музиката на “гаучо” /аржентинските каубои/. Пътува се с автобус приблизително час до имението анта Сузана, където ви посрещат с хубаво аржентинско вино и тестени специалитети. Имате възможност да яздите кон или да се повозите на каруца, а може и да се отдадете на почивка върху окосената ливада под галещите слънчеви лъчи. Очаква ви богат обед – барбекю, придружен от вкусни напитки и разнообразна програма. Преди тръгване за града може да разгледате къщата-музей към имението и да си купите сувенир от специалния магазин. Ако останете в Буенос Айрес, можете да посетите някой от музеите на града, пристанището...
Вечерта ви очаква „перлата” на Аржентина - танго шоу с вечеря в квартал Сан Телмо - люлка на аржентинското танго.Уникална възможност за наслада на виртуозни изпълнения от темпераментни танцьори и певци.Ще отнесете със себе си незбравими спомени. Нощувка.
 24.11.2011        БуеносАйрес
Закуска. Ако предпочетете да останете в БуеносАйрес, можете да посетите изключително добре подредените галерии, прекрасните паркове в разичните квартали на града...Но ако предпочитате да посетите още една държава, днес може да направите екскурзия с корабче до Монтевидео– едно приятно пътуване по красивия залив /3 часа в едната посока/. Програмата в Уругвай включва обиколка на града с местен екскурзовод и обяд. Ще разполагате и с малко свободно време за пазаруване. Има и алтернатива -  целодневна екскурзия до Колоня дел Сакраменто, което е единственото португалско селище в Уругвай , основано от Мануелдел Лобо през 1680 г. Нощувка в Буенос Айрес.
25.11.2011              Буенос Айрес – Игуасу
Закуска. Трансфер до аерогарата за полет до водопадите Игуасу. Кацане, посрещане и разглеждане на водопадите от Аржентинска страна /3/4 от тях се намират тук /.Игуасу е един от най-широките водопади в света (2700 м.). По специален мост, дълъг 1 200 м. стигате до нивото на падащата вода /при Дяволското гърло/. След обед, преминавате с автобус в Бразилия,настаняване в хотел Continental Inn 4* http://www.continentalinn.com.br/. Вечерта ви предлагаме, срещу допълнително заплащане,да вечеряте в местното казино - Rafain, което освен обилната вечеря ви предлага и привлекателна програма, наситена с песни и танци на  всички латиноамерикански народи. Нощувка.
 26.11.2011        Игуасу –Рио Де Жанейро
Закуска. Посещение на водопадите от бразилска страна. Вълнуваща среща на падащите води в 275 отделни водопада, обединени в гигантско едно. Националният парк Игуасу е екологичен резерват с над 500 акра тропическа гора. Следобед, ви препоръчваме да изберете някоя от атракциите, които ви предлага това уникално място - може да посетите Птичия парк, а защо не и да разгледате водопадите от високо с хеликоптер...В късния следобед трансфер до летището за полет до Рио де Жанейро. Посрещане, трансфер и нощувка в хотел Royal Rio Palace 4* http://royalrio.com.br/.
27.11.2011        Рио Де Жанейро
Закуска. Рио е космополитен град,съставен от 150 квартала, всеки от тях с типичен, уникален облик. Централната част на града изобилства с исторически паметници,като Градския Театър, Националния музей на изкуствата, Двореца Итамарату, Националният Исторически Музей и Националната библиотека. Днес започва първото ви съприкосновение с този невероятен град -  посещение на Захарната глава -един от символите на този красив град. Необходими са само 3 минути с кабинков лифт, за да се изкачите на върха и да изживеете едно незабравимо събитие !!! От върха на Moрo дe Урка (220 m.,междинна спирка) или от този на Захарната глава (396 м) се разкрива може би най-впечатляващата гледка към града, спираща дъха ви красота… Денят ви поднася още една емоция  – посещение на най-големия стадион в света –Маракана. Открит през юни 1950 г., стадионът основателно заслужава да се впише в книгата на Гинес... След обед бихте могли да се включите в екскурзиите с допълнително заплащане - Колониално или Модерно Рио. Нощувка.
 28.11.2011        Рио Де Жанейро
Закуска. Добрите ви впечатления от вчерашния ден  ще се подсилят още повече днес, защото ви очаква вълнуваща среща с може би най-известния символ в света... Кацнала навърха на планината Корковадо (710 м), статуята на Христос – Изкупителят е една от най-известните и посещавани туристически забележителности. Пътешествието ви започва от Косме Вело с миниатюрен влак, изкачващ се в стръмнатропическа гора до подножието на самата статуя. Оттам, със специален лифт продължавате до върха, където ви очаква незабравимо изживяване. Изгледът към града от всички възможни посоки е неописуемо красив и изключително красив. Рио де Жанейро се разстила пред вас в пленяващо красива панорама, дъхът ви спира от вълнение, думите бледнеят предсъвршенството на природата...
Свободен следобед, в който може да се включите в екскурзията с допълнително заплащане – джип сафари в Тиджука –„джунгла в самия град”. Вечерта може да се поглезите в ресторант “Мариус” - най-добрата “шураскария” в Рио, където ще ви изненадат с разнообразно барбекю, невероятно богат бюфет от предястия и сирена... Удоволствието ви може да продължи с прочутото шоу „Бразилска Самба” в “Платаформа”,изпълнено с много кросота, ритъм, страст и емоции.  Нощувка.
29.11.2011        Рио деЖанейро – Париж
Закуска. Свободен ден за лични интереси – без крайно съблазнителни  предложения - музеи, галерии, модерните райони на града, слънчеви бани, гмуркане в океана, зоопарка, покупки, дегустации... Следобед е трансферът до летището за полет AF 443  доПариж в 18,20 ч.
 30.11.2011        Париж – София
Кацане в Париж 08,00 часа. Полет AF2486 излита за София в 10,20 ч. Кацане в 14,05 ч.

Цена на човек в стая сдве легла:    
3999 лв.
До плащане за единична стая:        
690 лв.

Цената включва:
  •       самолетни билети:
- София–Париж–Буенос Айрес;
- Буенос Айрес–Игуасу;
- Игуасу–Рио де Жанейро;
- Рио де Жанейро–Париж–София;
  •    трансфери летище – хотел –летище;
  •   3 нощувки със закуски в БуеносАйрес;
  •    1 нощувка със закуска в Игуасу;
  •    3 нощувки със закуски в Рио де Жанейро;
  •    полудневна обиколка на БуеносАйрес;
  •    танго шоу в Буенос Айрес свечеря;
  •    посещение на водопадите Игуасу от аржентинска и бразилска страна
  •    2 полудневни екскурзии в Рио деЖанейро;
  •    входни такси за посещаваните места;
  •    екскурзоводско обслужване на руски език;
  •    пренос на багажа в хотелите и летищета;
  •    медицинска застраховка;

Цената не включва:
  •    местни и международни летищни такси /830 лв. Към 30.03.2011/;
  •   допълнителни екскурзии;
  •     бакшиши.
 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ * АРЖЕНТИНА
 ·        Монтевидео /целодневна екскурзия/ Монтевиедо е столица на Уругвай. Той е най-големият град на Уругвайи е главното му пристанище. В Монтевидео живеят около 1,3 млн. души /50% от населението на страната/. Намира се на 120 км от Буенос Айрес. В 6.00 ч. - трансфер от хотела до пристанището и отплаване. В 11.00 ч. пристигане в Монтевидео. Туристическа обиколка: Площада на независимостта, Парламента... В 13.00 ч. обяд /напитките не са включени/.  Посещение на шопинг център “Пунта Каратас”. В18.00 ч. трансфер до пристанището. В 19.00 ч. Отплаване за Буенос Айрес.Пристигане в Буенос Айрес в 22.00 ч.
Цена на човек – 269 долара./обслужването е на английски език в сборни международни  групи/.
·        Колоня дел Сакраменто /целодневна екскурзия/ – е единственото португалско селище в Уругвай /на река  Рио дел Плата/, основано от Мануел дел Лобо през 1680г., под името Nova Colonia do Sacremento. Селището е било в постоянен конфликт с основания от испанците град Монтевидео, докато то надделява и поема котрол над тези земи. В наши дни освен пристанище, градът е търговски център на богат селскостопански район и курортно селище. Ще бъдете очаровани от живописно криволичещи улички и привлекателни къщи в колониaлен стил, напомнящ стария Лисабон, сгушени кафенета, арт галерии... Старата част на Колоня дел Сакраменто, разположена нa полуостров, вдаден в р. Рио де ла Плата, е включена /от 1995г./ в списъкана UNESCO за световно културно наследство. В 9 часа отплаване от пристанището на Буенос Айрес. След час пристигане и обиколка на града. В 13 часа – обяд/напитките се доплащат/ и свободно време. В 18 часа отплаване от Уругвай.Пристигане в Буенос Айрес след час.
Цена – 181 долара/обслужването е на английски език в сборни туристически групи/.
·        Гаучо–парти в ранчо Санта Сузана. От хотела се тръгва в посока Кардалес, където се намира имението Санта Сузана, на 90 км от Буенос Айрес. То принадлежало на семейство Роситер от 1860 г. Разположено е на 1200 хектара, основната дейност е земеделие, коневъдство и отглеждане на едър рогат добитък. Освен главната постройка има и няколко постройки, със сламени покриви. Една от тях е т.н.„пулпериа” – трапезария, място за социални контакти, но и сборен пункт за гаучосите, прибиращи се по залез слънце у дома. Любезните домакини ви посрещат с вино и „емпанадас” – тестени специалитети с месо. По–късно ще вкусите традиционно аржентинско барбекю  (телешки и пилешки пържоли на скара, свински наденички), гарнирано със салати. Обядът приключва с десерт и кафе. След него следва фолклорна програма с музика на живо, танци и разбира се танго...
Цена на човек  - 85 долара /обслужването е на английски език в сборни туристически групи/.
·        Тигре и Делта - Пътуване с автобус до градчето Сан Исидро, разположено на 30 км от Буенос Айрес. От там се взима влакче до гр. Тигре /свободно време за разглеждане на Катедралата, шопинг или кафе, а след това се пътува с корабче по делтата р. Парана. Очаква ви едно приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи.
Цена на човек – 35 долара  /обслужването е на английски език в сборни туристически групи/
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ * ИГУАСУ
·        Разходка с хеликоптер над водопадите /10 минути/ -изключително преживяване, величествена гледка и невероятно приключение.
Цена на човек - 128 долара.
·        Посещение на Птичи Парк – В този парк ще се насладите на разнообразни видове птици, в специално създадена за тях естествената среда . Пернатите обитатели са привикнали с човешкото присъствие и това ви дава възможност да им се радвате съвсем отблизо.
Цена на човек - 27 долара.
·        Вечеря в развлекателно заведение «Рафаин». Ще имате възможност да дегустирате типични салати, предястия, да вкусите майсторски приготвени меса и гарнитури... в неограничено количество. Разточителната вечеря се съпровожда от богата фолклорна програма с танци и музика на всички южно американските народи.
Цена на човек – 66 долара /напитките се доплащат/.
 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ *  БРАЗИЛИЯ
·        Обиколка на Модерно Рио – обиколка на съвременните квартали на Рио, отличаващи се с модерно строителство и новаторски решения , големи молове за покупки,красиви плажове...
Цена на човек – 26 долара.
·        Колониално Рио - Тази част от града е запазила духа от колониалната епоха в архитектурно отношение, както и в атмосферата си –манастири, катедрали, малки оживени търговски улички, жилища от 18 и 19 век...Тук ще видите кино Iris – най–старото в Рио,улица Увидор - център на модата и на градския живот в Рио през 19 век... В старинното кафене «Коломбо» бихте могли да се насладите на хубаво кафе и типични сладкиши... Красивата Ботаническа градина ще допринесе за доброто ви настроение и удовлетворение от видяното през деня.
Цена на човек - 26 долара.
·        Тиджука Сафари -  Тиджука е най–голямата «градска тропическа гора». Тя е с площ 40 хектара и от края на 19 век е разширена, за да се добавят кафени насаждения. За последните 13 години са засадени около 60 000 насаждения. Тиджука е обявен за символ на Рио де Жанейро за 1992 година.  Ще се насладите на водната каскада Taunay, на типични за гората растения и животни, а от Китайския павилион се насладите на  най-прекрасната гледка къмтози величествн град.
Цена на човек -  55 долара.
·        Вечеря в ресторант “Мариус” – Най-доброто и атрактивно заведение за бразилско барбекю на Копакабана. Изобилие от много салати,предястия и разнообразни меса, приготвени на скара по изключително вкусен начин. Напитките се доплащат.
Цена на човек – 57 долара,пеша /10-12 минути/
·        Самба шоу - феерия, страст и красота... Истински празник за вашите сетива в едно от най-големите зали в града – Платаформа.
Цена на човек – 85 долара /само спектакъл, срещу допълнително заплащане може да поръчате напитки/.
 ПОЖЕЛАВАМЕ ВИ ПРИЯТНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ !

Няма коментари:

Публикуване на коментар