понеделник, 13 октомври 2014 г.

Нова Година във Виена през 2014 - 2015

НОВА ГОДИНА във Виена 2015 : валс и пунш под светлините на най-красивата Дунавска столица – 28.12.2014 - 02.01.2015

Ден първи. 28.12.2014 .Отпътуване от София в 5.30 ч. Пътува се по маршрут София - Калотина -
По желание вечерна разходка с корабче по река Дунав с чаша шампанско, парче торта и незабравима гледка към нощния град, окъпан в светлини. Нощувка.

Ден втори. 29.12.2014 .Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език:
- Площада на героите, Парламента - най-внушителната административна сграда в Унгария / отвън/ , сградата на  Операта, базиликата Св. Ищван / отвън /, хълма на розите с резиденцията на Мария Терезия, Будайската крепост: Рибарските кули, Църквата Матиаш/ отвън /. Свободно време в центъра на Будапеща за разходка по най-дългата пешеходна улица на унгарската столица - "Ваци", унгарски гулаш в някой от традиционните ресторанти в центъра на града, самостоятелно посещение на Базиликата "Свети Ищван" и др.
Отпътуване за Виена. По пътя - кратък престой в Братислава - столицата на Словакия носи ведро настроение и уют, особено преди празниците. Пешеходна разходка в историческия център на града: Стара Радница и веселото кметство, хотел "Карлтон", Филхармонията, Народния театър, катедралата Св. Мартин, Михалската порта. Вечерта - пристигане във Виена. Настаняване в хотел 2/3* периферно разположен. По желание вечеря в ресторанта на хотела с традиционна австрийска кухня.

Ден трети. 30.12.2014 .Закуска. Панорамна обиколка на Виена: забележителностите на Рингщрасе (Паметника на Мария Терезия, градския парк, паметника на Моцарт, Парламента, Кметството, Университета, Виенската Държавна опера, Вотивкирхе), с Виенското колело, сградата на обединените нации (UNO City), шарените сгради на Хундертвасер, Белведере - двореца на Евгени Савойски, сградата на Музикферайн, Карлскирхе, Сецесион и др. Пешеходна обиколка с екскурзовод в старата част на Виена. Разглежда се площад Мария Терезия с едноименния паметник, Хофбург – зимна резиденцията на Хабсбургите, площада "Грабен" със златната колона на Чумата, - част от визитната картичка на Виена и най- значимата готическа сграда в града. По желание посещение на Двореца Шонбрун с местен екскурзовод на български език, лятна резиденция на Хабсбургите и една от най-популярните туристически забележителности на Виена с местен екскурзовод на български език: включва разглеждане на двореца отвътре: около 20 от най- впечатляващите помещения, включително балната зала, покоите на императрица Мария Терезия и Франц Йозеф. Дворецът Шьонбрун има един от най-впечатляващите паркове в цяла Европа с лабиринт, прекрасна триумфална арка, множество преплетени алеи и най-старата зоологическа градина в Европа - единствената, в която могат да се видят гигантски панди. Свободно време в центъра на Виена за посещение на музеи по избор или разходка по магазините. Отпътуване към хотелa. По желание вечеря в ресторанта на хотела с традиционна австрийска кухня. Нощувка.

Ден четвърти. 31.12.2014 .Закуска. Свободно време в центъра на града или по желание екскурзия до Бенедиктинското абатство в Мелк. Разположено в живописната долина на Вахау, на около 80 км от Виена, абатството е "кацнало" на неголямо скалисто място на брега на Дунав. Датира от 1089 г., когато Леополд II, маркграф на Австрия, дарил един от замъците си на монасите от Бенедиктинския орден. Днес замъкът- манастир се е превърнал в един истински шедьовър, събирайки на едно място злато, скулптури и невероятни постижения на изкуството на австрийския барок.
По желание следобед посещение на концерт с класическа музика в една от залите на Музикферайн / предложените билети за концерта в зала Брамс са без видимост към сцената /. Около 18:30 отпътуване към хотелите за подготовка за Новогодишната нощ. Новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Zum Ochsenkopf. /Празничната вечеря в ресторанта на хотела продължава до 23:00 ч., когато посрещаме Нова Година по българското часово време с чаша шампанско, българския химн и Дунавско хоро / разлика България - Австрия : - 1 час /. След 23:10 ч. автобусите ни организирано отпътуват с желаещите към центъра на Виена за тържествено посрещане на Австрийската Нова Година на някой от централните площади с фойерверки, концерти пред великолепната сграда на Виенското кметство, валс в полунощ и празнична програма./
Отпътуване от центъра към хотелите в 01:00 ч.
Нощувка.

Ден пети. 01.01.2015 .ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Късна закуска. Освобождаване на хотелите. БОНУС! Полудневна екскурзия до Виенската гора:
посещение на Зеегроте - най-голямото подземно езеро в Централна Европа, разположено на територията на мина "Хинтербрюл", разходка с лодка по езерото /около 10 мин./. Завръщане във Виена и посещение на Пратера с прочутото Виенското колело /няма входна такса за парка, всеки атракцион се заплаща поотделно, при t под 0 C, високоскоростните атракциони не работят/. Нощен преход.

Ден шести. 02.01.2015 .Завръщане в София по обяд.

ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2015 ГОДИНА:
На 31.12.2014 на площадите на Виена тържествата започват още следобед с концерти, танци и традиционното празнично шествие Wiener Silvesterpfad. След полунощ на Виенските площади въодушевлението и веселието не стихват: центърът е окъпан в светлини, а на няколко сцени пред емблематичната сграда на Кметството има концерти с най-различна музика: от джаз до рок и , разбира , се класически Виенски валс.
На 01.01.2015 магазините във Виена НЯМА да работят през целия ден, а някои от музеите ще работят след 14:00 ч.
Нощувка.
Ниш - Белград - Будапеща (780 км.) Пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел 3* в Будапеща, по
желание вечеря в ресторанта на хотела.

28.12.2014 - 02.01.2015
475 лв. при записване от 16.09.2014 - 15.10.2014
485 лв. при записване от 16.10.2014 - 15.11.2014
495 лв. при записване след 15.11.2014

Отстъпка за 3ти възрастен в двойна стая - 30 лв.
Отстъпка за дете до 12 г. в стая с 1 възрастен  - 50 лв.

Цената включва:
- Транспорт с автобус. лицензиран за международни пътувания;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща;
- 3 нощувки със закуски в хотел Zum Ochsenkopf 2*, Виена. периферно разположен:
www.hotel-ochsenkopf.at
- Пътни такси и паркинги ;
- Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език;
- Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език;
- Пешеходна обиколка на Историческия център на Виена с местен екскурзовод на български език;
- Посещение на Братислава;
- Посещение на Виенската гора / без включена входна такса за езерото Зеегроте - 6 евро/;
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут.

Цената не включва:
- Новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Zum Оchsenkopf - възрастен - 40 евро.
(гръцка салата; лучена супа по френски; основно ястие – Медальон от свинско месо с гъби, картофени крокети и зеленчуци, ванилово-шоколадов десерт с плодове и сметана. Напитки – аперитив, червено и бяло вино; чаша шампанско в 23:00 ч. за посрещане на Нова година по българското часово време).
По време на Новогодишната вечеря - музика и томбола, организирани от агенцията.
- Новогодишната вечеря се заплаща с финалното плащане на екскурзията.
- Вечеря в ресторанта в Будапеща на 28.12 - 11 евро; при минимум 20 души.
- Разходка с корабче по река Дунав с местен екскурзовод на български език, чаша шампанско и парче торта - 14 евро; при минимум 25 души.
- Вечеря в ресторанта на хотела във Виена с традиционна австрийска кухня на 29.12 и/или 30.12 - 11 евро; / супа, салата, основно ястие, десерт/.
- Посещение на двореца Шонбрун с местен екскурзовод на български език и включена входна такса - 18 евро; /при минимум 25 души / .
- Посещение на концерт с класическа музика - 10 евро, включва билет без видимост към сцената и такса резервация .
- Полудневна екскурзия до Бенедиктинското абатство Мелк - предстои да бъде публикувана цена.
- Доплащане за единична стая - 100 лв.
- Разходи от личен характер.
- Входните такси за музеи и други туристически обекти.
- Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г - по 1 лев на ден.
- Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69г до 79г - по 2.50 лв. на
ден.
- Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 79 до 85г - по 3 лв. на ден.
- Лица над 85 г. не се застраховат.

Забележка:
- Новогодишната вечеря се заявява при записване за екскурзията в офиса на фирмата и нейните агенти и се заплаща заедно с доплащането на общата сума.
- Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора при записването.
- С оглед на това, че екскурзията се провежда по време на Новогодишните празници и натовареността на посещаваните обекти, туроператорът си запазва правото за разместване последователността на програмата.
- Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

Начин на плащане: депозит – 200 лв ;доплащане до 10.12.2014 г.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител, е необходима нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия), акт за раждане (оригинал и 2 копия).

Няма коментари:

Публикуване на коментар