понеделник, 13 октомври 2014 г.

Нова Година Гърция - Атина през 2014 - 2015 - 490 лв.

Посрещнете Нова Година в Гърция - Атина един модерен метрополис и историческа столица на Европа
5 дни, 4 нощувки
, закуски и вечери
Маршрут : СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН -ЛАРИСА - АТИНА – СОФИЯ
Датина пътуване : 30.12.14 - 03.01.2015
Ден първи.Дневен преход София - Атина. Отпътуване от София в 06:00 ч. от храм-паметник " Св. Александър Невски ", по маршрут София - Солун -Атина. Пристигане в Атина вечерта, настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Ден втори. Атина .Закуска. Обзорна обиколка наАтина – културен и административен център на Гърция (с местен екскурзовод). Ще видите площадите Омония и Синтагма, Гръцкия парламент с паметника на незнайния воин, Националния парк, стадиона Панатинайко – където са се провели първите олимпийски игри в съвременната история (1896 г.), Арката на Адриан и храма на Зевс. Ще видите също театъра на Дионисий ( 5 в. пр. Хр.), руините на Асклепиона, Одеона, ще се изкачите по свещената скала на Акропола, където ще откриете едни от най-важните шедьоври на световната архитектура и изкуство – Партенона, Пропилеите, Ерехтейона. Ще се насладите на спиращата дъха гледка към цяла Атина. След това ще видите древната Агора и Арейопага и ще имате възможност да се разходите по площад Монастираки и главните търговски улици на града. Времетраене на обиколката – 3 часа. Връщане в хотела. Свободно време.Празнична новогодишна вечеря. Нощувка.
Ден трети. Атина.Закуска. Свободно време за разходка и снимки в красива Атина. Вечеря. Нощувка.
Ден четвърти.
Атина – Пелопонес – Атина.Закуска. По желание –еднодневна екскурзия до Пелопонес. Ще прекосите Коринтския канал, който съединява Саронския залив на Егейско море с Лахейския залив на Адриатическо море, като на практика превръща полуостров Пелопонес в остров. Ще имате възможност да направите уникални снимки от мост над самия канал. След това ще посетите „златния” град Микена – града на легендарния цар Агамемнон, възпят от Омир и открит от археолога Хайнрих Шлиман и един от най-важните и известни археологически обекти в Гърция. Дорийската миграция е началото на упадъка на Микена, а богатите находки от района се пазят в Археологическия музей в Атина.Ще видите величествената „Лъвска порта” на входа на микенската крепост, руините от двореца и царските гробници, както и гробницата на Агамемнон. Ще продължите към Нафплио – първата столица на новата Гръцка държава. Свободно време за разходка и снимки. Ще посетите Епидавъра – считан за родното място на Асклепий,бог-лечител от митологията. Тук се намират светилището на Асклепий (Асклепиона)и най-красивият и запазен античен театър с невероятна акустика. Връщане в Атина.Вечеря. Нощувка.

Ден пети. Атина – София.Закуска. В 10:00 ч. напускане на хотела и отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Хотел Titania 4* superior
http://www.titania.gr/
На човек в двойна стая
Трети възрастен
в стая
Дете 0-11.99 г с двама възрастни в стая
Самостоятелна стая
30.12.14 - 03.01.2015
490 лв.
450 лв.
330 лв.
675 лв.
Пакетните цени включват:
-транспорт с лицензиран автобус;
-4 нощувки със закуски на блок маса в хотел 4*superior;
- 3 вечери на блок маса;
- обзорна обиколка на Атина с местен екскурзовод;
- медицинска застраховка с асистънс*;
-пътни такси;
-екскурзовод/ водач от фирмата организатор;
*Доплащанеза застраховка на лица от 65 г. до 70 – 2 лв. ; от 70 до 75 г. – 4 лв. ; над 75 г. –8 лв.
Пакетните цени не включват:
- празнична новогодишна вечеря -
40 евро - възрастен / 20 евро -дете от 0-11,99 г. (заплаща се задължително);
- целодневна екскурзия до Коринт, Микена, Нафплио и Епидавър  - 25 евро; възрастен (заявява се и се заплаща от България);
- входни такси за музеите - Акропол - 12 евро; Микена - 8 евро; Епидавър - 6 евро.
Забележка:
- Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
- Необходими документи: задграничен паспорт, няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Информация за хотелаhttp://www.titania.gr/
Местоположение: Хотелът се намира в близост до площад Синтагма, в самото сърце на историческия и търговски център на Атина и на пешеходно разстояние от най-важните монументи на града.В хотела:  бизнес център, фитнес център, три ресторанта, достъп до интернет, два бара и закрит паркинг.
В стаите:  климатик, телевизор, мини-хладилник,самостоятелен санитарен възел /душ, WC/, сешоар и сейф.

Няма коментари:

Публикуване на коментар