четвъртък, 9 октомври 2014 г.

ПРОМО !!! Нова Година в СКОПИЕ през 2014 - 2015 ЦЕНА - 237 лв.

 НОВА ГОДИНА в СКОПИЕ
30.12.2014-01.01.2015
3 дни / 2 нощувки
Ден първи.30.12.2014.
Отпътуване от София в 08.00 ч. от София. Пристигане в Скопие около обяд. 
Столицата на  Македония е разположена в долината на река Вардар. Настаняване в хотела. Свободно време или - Екскурзия по желание срещу допълнително заплащане в офиса на фирмата,заявява се предварително-до  Каньона Матка и Манастира "Свети Андрей".   Вечеря в хотела.Нощувка. 
Ден втори.31.12.2014.
Закуска.Панорамна обиколка на Скопие – Каменния мост,църквата „Св.Спас” с гроба на Гоце Делчев, крепостта Калето, стария град.Свободно време в обновения град Скопие.
Празнична вечеря с DJ и жива музика.ЧЕСТИТА НОВАТА 2015! Нощувка.
Ден трети.01.01.2015.
Късна закуска. Отпътуване за България в 12.00ч. Пристигане в София вечерта. 
ЦЕНА: 237 .00 лева на човек в двойна/ тройна стая 
-Деца до 2 г. - заплащат транспорт и застраховка- 30 лева
-Дете  от 2 до 6 г. без допълнително легло –50% от основната цена на човек в двойна стая.
-Дете 6-12 г. в стая с двама плащащи родители-на допълнително легло – 170лв.

-за пътуващи със собствен транспорт -отстъпка от основната цена-20 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 
•Транспорт с лицензиран  автобус по маршрут София - Скопие - София; 
• 2 нощувки със закуски в хотел 3*; 
• 1 вечеря на 30.12.2014. 
•Новогодишна вечеря с напитки без лимит; 
• Обиколка на Скопие; 
•Медицинска застраховка с покритие 2000 евро;за лица над 70 г. има доплащане за медицинска застраховка от 3 лева.
Водач от “Хрис Травел”.




 ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
-Екскурзия до Каньона Матка и манастира"Свети Андрей" - 14 лева;
-Входни такси за музеите.
-----------------------------------------------
Новогодишното меню с жива музика в ресторанта от 21.00до 03.00ч.: на шведска маса/в цената/
Студени предястия :пържени тиквички; чушки,пълнени с извара; "айвар"; снежанка; салата“урнебес”; салата от цвекло;пилешка салата;бобена салата (МАКАЛО);Пай със сирене; пай с картофи; пай със спанак;специалитет от сирене; специалитет от спанак; пърженки и кифлички;ПАСТА-талиятели в сос и босилек; макарони в къри сос; спагети в бял сос;МЕСНИ предястия: свински врат; печено месо; стек пиле; свинска и пилешка шунка; пилешка пушена шунка;Сирена:”цезарина”;сирене с маслини; кашкавал с подправки,кашкавал “буковец”; бяло краве ; кашкавал от краве мляко;Македонски специалитети:”гравче”-боб на тиган; сарми от зеле; “турли” тиган; орман кебап; селско в тиган; палачинки“Флорентин”.Пресни салати : гръцка салата; домати; таратор;краставици; зеле;Месни - основно:свинско рулце; пилешки медальон;; пилешко шишче със зеленчуци; “ущипци”; колбаси;пилешки хапки;Вегетариански:пирожки със спанак; пържени картофки;пърженки от царевично брашно; гъби;оризови крокети; печени чушки с извара; Десерти:плодови малки тортички; шоколадов кейк; баклава; еклери; щрудел; “равания”;сладкиш с мак ;”манималоу”;Плодове:пресни сезонни плодове- микс.

Напитки: бяло и червено вино- без лимит,50 грама ракия.
За пътуване до Македония е необходима лична карта или валиден международен паспорт.
• Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител, е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.
ЗА ХОТЕЛА: http://www.hotelcontinental.com.mk 
Хотел Континентал 3* е най-големият луксозен хотел в Скопие. На 15 минути от центъра на града, разположен на 10 000кв.м в близост до панаирните площи и до Олимпийския басейн. Наблизо са много от забележителностите на града.
От 1994 г. е част от голяма френска верига,която го менажира и в момента. Всички общи части и голяма част от стаите са реновирани. Разполага със собствен паркинг и гаражи /безплатни за гостите на хотела/.
Разполага с 196 двойни стаи,стандартни и лукс, и 6 апартамента. При запитване може да се сложи допълнително легло.Всички стаи разполагат с директен телефон,телевизор със сателитни канали , мини-бар,сейф,климатик, безплатен Wi-Fi интернет/ наличен в целия хотел/. В баните-душ,вана, сешоар.Ресторант с 200 места с национална и интернационална кухня.Бар с напитки.Закуската е на шведска маса. Банкетна зала с 1000 места, фризьорски салон, масаж с вибросауна, сувенирен магазин. Помещение за съхранение на багаж, Банкомат в хотела. Бизнес център,факс/копирни услуги,събуждане по телефона. Билярд. 
Екскурзията по желание - 14.00 лева
Манастирът„Св.Андрей“. По най-известната екопътека в Македония по поречието на река Треска(или Голема).Асфалтираният път ни води до красивата стена на изкуственото езеро Матка.Опряла се в двете срещуположни скалисти стени на каньона, оформяща едно от най-красивите езера, създадени от човека.Продължаваме по малка павирана пътечка, която ни отвежда до средновековната църква (1389г.) на манастира „Св.Андрей“.Неговите запазени фрески над западния вход на църквата разказват,че е построена през 1389 г. от Андрей,вторият син на крал Вълкашин.
Каньонът Матка
Дефилето на река Треска е неописуемо красиво.Тясната пътека се провира покрай чудно красиви скали. Стръмните склонове са се надвесили над пътеката,кояте е издълбана в скалите.Малко преди да се влее във Вардар, една от най-дългите и значими реки в Република Македония - река Треска, прави невероятно красив пролом, дълъг в най-съществената си част близо 18 км. Завършва с изкуствено езеро (7 км), язовирна стена, ВЕЦ,манастир,планинарски дом. Почти всички носят името Матка (идва от средновековен град със същото име). В съседство има няколко манастира от XIV век - "Св.Андрей","Св. Богородица", "Св.Никола Шишевски", останки от "Св.Неделя",както и няколко по-нови , като"Св. Йоан Златоуст", "Св. Петка","Св.Троица", "Св. Спас" и др.Има и 3 проучени пещери - Врело, Крщална и Убава.Фантастичните скали наоколо са чудесен обект за алпинизъм. Целият район е карстов. На реката, под браната и ВЕЦ-а е създадено трасе за състезания по спускане и слалом с каяци в бързи води.
Районът е любимо място за отдих на столичани, които в горещите летни месеци се стичат десетки хиляди. За рибарите особено е истински рай.
Матка е най-известният алпийски център в Македония. Катерачни обекти са скалите и от двете страни на каньона. Всичко е варовик, характеризиращ се с умерена ронливост. В района на Матка има и неограничени възможности за спелеоложка дейност. Освен изброените вече три известни пещери има и много, още непроучени, а и такива, чакащи своите откриватели...
През пълноводните пролетни месеци река Треска (от село Здуне до езеро Матка) предоставя чудесни възможности за рафтинг, които тепърва ще се използват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар