сряда, 12 ноември 2014 г.

Нова Година 2015 в Ню Йорк - 3795 $

НОВА ГОДИНА 2015 - НЮ ЙОРК – ЛАС ВЕГАС – ЛОС АНДЖЕЛИС на български език
от 3795$                
Отпътуване: 26.12.2014г.                                                         
10 дни                                       
Ню Йорк, Лас Вегас, Лос Анджелис                                 
26.12.2014 – СОФИЯ – ЛОС АНДЖЕЛИСПолет София – Лос Анджелис с прекачване. Пристигане, посрещане, трансфер и настаняване в хотел Westin Bonaventure 4**** (или подобен), разположен в центъра на Лос Анджелис - http://www.thebonaventure.com/. Нощувка.
27.12.2014 – ЛОС АНДЖЕЛИС  Панорамна и пешеходна обиколка на Лос Анджелис (4 часа). По време на обиколката ще посетите няколко квартала на Лос Анджелис и ще научите за историята и съвременния живот на този многолик мегаполис. Запознаване с елегантния квартал Бевърли Хилс, една от най-скъпите улици в света „Родео Драйв“, Сънсет Булевард, Западен Холивуд и централните части на Лос Анджелис. Кратка разходка по Холивуд Булевард, известен като „Алеята на славата“ и спиране пред прочутия Граумънс Тиътър, където са отпечатъците на ръцете на холивудските звезди. Кратка разходка по Олвера Стрийт (Старият испански квартал и исторически център на Лос Анджелис). След обяд свободно време и по желание посещение на Юнивърсъл Студиос. Нощувка. 
28.12.2014 – ЛОС АНДЖЕЛИС - ЛАС ВЕГАСТрансфер до летището за полет до Лас Вегас. Пристигане и обиколка на града. Запознаване с историята на Лас Вегас и съвременните хотелски комплекси: „Париж” с Айфеловата кула в почти естествен размер, „Венеция”, където под изкуствено небе гондолиери разхождат влюбените по венецианските канали, „Трежър Айлънд” (Островът на съкровищата), намиращ се на брега на морския залив и великолепния „Беладжо” с най-големия в света музикален фонтан. Ще видите също копие на небостъргачите в Ню Йорк, Хеопсовата пирамида от стъкло в естествен размер, средновековен замък (хотел „Екскалибур”). Нощувка в хотел Tropicana 4**** (или подобен) - http://www.troplv.com/.
29.12.2014 – ЛАС ВЕГАССвободен ден за разходки и пазаруване. По желание екскурзия до Големия каньон със спиране на язовирната стена Хувър Дам – невероятно архитектурно и инженерно достижение. Свободно време за обяд и по желание качване на площадката Skywalk  ( “Небесна разходка”) – специално построена със стъклен под за максимална видимост, откъдето можете да наблюдавате каньона от 720 градуса. Нощувка. 
30.12.2014 – ЛАС ВЕГАС – НЮ ЙОРКПолет Лас Вегас – Ню Йорк.  Пристигане и трансфер до хотел Manhattan at Times Square 4**** (или подобен) - http://www.manhattanhoteltimessquare.com/. Нощувка.
31.12.2014 – ЮЖЕН МАНХАТЪН И ОСТРОВ ЛИБЪРТИ и ПОСРЕЩАНЕ НА НОВА ГОДИНА
Целодневна разходка с метро до Бетъри парк, разположен в най-южната част на Манхатън, от където ще вземем корабчето до Статуята на свободата – неостаряващият символ на Америка (цената на входния билет от 25 щ.д. се заплаща предварително при записване от България, включва екскурзовод на бълг. език). Запознаване с Уолстрийт, Нюйоркската фондова борса, Федерал хол и църквата „Света Троица” (Trinity church), сградата на Световния финансов център и новопостроения Световен търговски център - най-високата сграда в САЩ, наречена „Кулата на Свободата” (Freedom Tower). Свободно време. Вечерта посрещане на нова година в ресторант по желание (заплаща се допълнително). Нощувка.
01.01.2015 – ОБИКОЛКА НА МАНХАТЪН
Целодневна панорамна и пешеходна обиколка на Манхатън: Таймс скуеър, Кълъмбъс съркъл – площадът с паметника на Христофор Колумб, Сентръл парк, Бродуей, Линкълн сентър, Дакота билдинг. Обиколката  минава покрай Колумбийския университет. Посещение на катедралата „Сейнт Джон Дивайн”. Спиране пред Рокфелер център с известната позлатена статуя на Прометей, пред която през зимата се организира ледена пързалка, Главния офис на студиата на NBC, кварталите Чайна таун, Литъл Итали, Сохо. По желание вечерта качване на 86-ия етаж на Емпайър стейт билдинг (входната такса от 39 щ.д. се заплаща допълнително при записване за екскурзията). Нощувка.
02.01.2015 - НЮ ЙОРК Свободен ден. Възможност за разходки, пазаруване, посещение на музеи и атракции (Метрополитън мюзиъм, Музея на модерното изкуство МоМа, Музея на Соломон Гугенхайм, Музея Уитни, Фрик калекшън, Морган лайбръри, Природонаучния музей и др.) Нощувка.
03.01.2015  – НЮ ЙОРК - ОТПЪТУВАНЕ Трансфер до летището за обратен полет с прекачване в Европа. 
04.01.2015  – Пристигане в София.
ЦЕНА: 
Цена на човек в двойна стая – 3795 щ.д.
Доплащане за индивидуална стая – 1100 щ.д.
Намаление за трети човек – 160 щ.д.
Намаление за четвърти човек – 240 щ.д. 
Цената e валидна при минимум 10 души и включва: 
4 нощувки в хотел 4 звезди в Ню Йорк в най-централната част на Манхатън;
2 нощувки в хотел 4 звезди в Лас Вегас на централната улица - Стрип;
2 нощувки в хотел 4 звезди в Лос Анджелис – финансовия квартал;
Самолетни билети София – Лос Анджелис/Ню Йорк – София;
Самолетни билети Лос Анджелис – Лас Вегас/Лас Вегас – Ню Йорк;
Туристически транспорт за обиколките в Лос Анджелис, Лас Вегас и Ню Йорк;
Всички трансфери летище – хотел – летище;
Екскурзовод и придружител на български език по време на престоя в САЩ.
Цената не включва:
Летищни такси за международните полети (около 690 щ.д. към 15.09.2014г. Подлежат на препотвърждаване и се заплащат при издаване на самолетните билети);
Такси багаж по полетите Лос Анджелис – Лас Вегас/Лас Вегас – Ню Йорк (около 25 щ.д. за 1 брой куфар на полет);
Закуски (по желание) – заплащат се на място в хотела;
Входни такси за музеи и атракции;
Билети за градски транспорт;
Такса за интервю за американска виза – 160 щ.д.;
Медицинка застраховка;
Бакшиши – 60 щ.д.(носене и багаж и транспорт) – заплащат се при записване за екскурзията.
Входни такси срещу допълнително заплащане – организирано посещение с екскурзовод на български език:
1) Емпайър Стейт Билдинг – 86-ия етаж – 39 щ.д. Включва екскурзовод на бълг. език.
Билетите се заплащат предварително при записване. Въпреки това опашките често са дълги и не е възможно да се предвиди колко точно ще се чака за влизане.
Билет за „бърза опашка“ (не се чака на опашка) – 55,50 щ.д. Закупува се на място в Емпайър Стейт Билдинг. 
2) Статуята на свободата – 25 щ.д.Включва екскурзовод на бълг. език.
Билетите са с фиксиран час, заплащат се предварително при записване. 
3) Големият Каньон и язовира „Хувър Дам“ ( при мин. 6 души) – 259 щ.д. Включва екскурзовод на бълг. език.
Отпътуване от хотела в Лас Вегас между рано сутринта. Екскурзията предлага разглеждане на най-известните забележителности от всички наблюдателни площадки на Западния дял на Големия каньон – Guano point, Eagle point и Skywalk. Кратки спирки за наблюдаване и снимки на историческия язовир Хувър Дам, езерото Мийд и река Колорадо. Продължаване към Западния дял на Големия каньон. Спирка за обяд (барбекю) при племето хуалапай.  Качване на площадката Skywalk (“Небесна разходка”) – своеобразна висяща стъклена тераса във вид на подкова, открита за посещения през 2007г. и изградена на височина от 1200м над река Колорадо, от която се наблюдава Големият каньон на 720 градуса – едно несравнимо изживяване! Билетите за качване на Skywalk са на цена 35$ и се купуват на място. Обядът е включен в цената. Връщане в Лас Вегас около 18.00ч. 
4) Юнивърсъл Студиос (мин. 6 души) – 149 щ.д.Включва екскурзовод на бълг. език. Това е едно от най-старите и известни филмови студиа на Холивуд. Запознава с живота „зад сцената”, с начина на заснемане на филмите и телевизионните шоу програми, както и всички допълнителни ефекти, подсилващи зрелищността на холивудските продукции. 
Допълнителна информация:
Туристическа агенция „Орфей Травел“ съдейства безплатно на своите клиенти за кандидатстване за туристически визи за САЩ. При записване за екскурзията туристите следва да представят необходимата информация за попълването на формуляра за кандидатстване за виза.
Пакетът е изчислен при обща цена на самолетните билети София – Лос Анджелис/Ню Йорк – София и Лос Анджелис – Лас Вегас/Лас Вегас – Ню Йорк – 1300 щ.д. Орфей Травел си запазва правото да коригира цената на пакета при евентуално повишаване на цените на самолетните билети. Приемането/отказването на коригираната цена е изключително право на клиента.  
Последователността на екскурзиите и посещаваните обекти е възможно да бъде променяна. При всички случаи обаче упоменатите мероприятия в програмата се осъществяват.Цените са платими в лева по курс „продава” на „Прокредит Банк”АД в деня на плащането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар