понеделник, 18 юни 2012 г.

Двудневна екскурзия Басарбовски манастир и Ивановски скални църкви - 88 лв.

Автобусна програма: 2 дни/ Дати на провеждане за 2012г. : 09.06, 07.07, 22.09, 13.10
Цена : 88 лв.

1-ви ден:
Отпътуване от площад „Александър Невски” в 08.00 часа по маршрут: София – Басарбовски манастир.
Манастирът е построен вероятно около XII в. Името на Басарбовския манастир се споменава за първи път в турски данъчен регистър от 1431 г. Манастирът е възстановен през 1937 г. от монах Хрисант, брат от Преображенския манастир. Храмовият паметник на манастира се чества на 27 октомври, когато се чества паметта на св. Димитрий Басарбовски. Мощите на светеца, който е българин по произход и родом от с. Басарбово днес се намират в Партиаршеската катедрала в Букурещ, Румъния.
Настаняване. Свободно време за разходка. Нощувка.

2-ри ден:
Отпътуване за Ивановски скални църкви:
Намират се на 20 км южно от Русе до с. Иваново във високите скални брегове на река Русенски Лом (на височина до 36 м над реката). Представлява манастирски комплекс от около 20 броя средновековни църкви, параклиси и килии, като са открити следите на по-вече от 300 помещения. Църквите са малки – по 20-30 м2 .Обитавани са между XI и XIV в. от монаси, много от които били граматици и книжовници. Смята се, че по време на Втората българска държава е кипял богат културен и духовен живот
Отпътуване за Червен.
Средновековният град Червен се намира на десния бряг на река Черни Лом, на около 30 км. от Русе. Крепостта била издигната през VI в. от византийският император Юстиниан I. По-късно тези земи били завладяни от прабългарите. През XIII век, по времена Второто българско царство, средновековният град бил един от най-значимите военни, религиозни и стопански центрове на България.
Свободно време. Отпътуване за София в 15 часа. Пристигане около 20 часа.

Цената включва:
·        Транспорт с лицензиран автобус
·        1 нощувка в семеен хотел 2*/3*
·        Медицинска застраховка
·        Екскурзоводско обслужване
Цената не включва:
·        Входни такси за посещаваните обекти – около 8 лева на човек
·        Разходи от личен характер (храна, напитки)
Доплащане:
·        Застраховка за лица над 65 г. – 4 лева на човек
·        За единична стая – 10 лева на човек
Отстъпки:
·        Деца и ученици до 18 години и студенти до 25 години – 6 лева
Забележки:
·        Минимален брой туристи : 25 човека
·        Деца под 18 години трябва да са задължително с придружител
  • Срок, в който туроператорът е длъжен да уведоми клиентите ако не се събере необходимия брой участници за провеждане на екскурзията : 5 дни преди пътуването.
  • № на седалка и предни места в автобуса не се гарантират! Разпределянето на туристите се извършва по ред на записване. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението и номерата на седалките в автобуса.
  • Настаняването е в двойна стая, ако клиент резервира само 1 място трябва да доплати настаняване в единична стая или при възможност да се комбинира с друг клиент.

Няма коментари:

Публикуване на коментар