четвъртък, 14 юни 2012 г.

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БЕЛГРАД 2012 - 142 лева

При организирана група от минимум 35 плащащи
Цена: 142 лева
1 нощувка, с автобус
Ден първи.
Отпътуване от София, от Храм-паметник "Ал. Невски" в 7.00 ч. по маршрут София –Калотина – Ниш – Белград (около 400 км). Пристигане в Белград ранния следобед.Туристическа програма в Белград : катедрала “Св. Сава” – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава - основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата “Св. София” в Истанбул; площад “Теразие” –сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбският парламент; улица “Крал Милан”, Площада на републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради и крепостта „Калемегдан”. Тя се издига на най-високото място, на носа ,образуван при вливането на река Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колонана победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата — гълъб, символ на победата и мира. Улица „Скадарлия“ е „Белградският Монмартър“. Там се събират художници, писатели, а през лятото идват и много туристи. По желание вечеря в типичен сръбски ресторант. Нощувка.
Ден втори.  Закуска. Полудневна екскурзия до Нови Сад –столицата на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Често наричат Нови Сад „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти; за последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Негова най-голяма забележителност е крепостта Петроварадин, дала убежище на десетки малки ателиета и художествени студия ,Катедралата и Синагогата, площадът с Кметството, малките улички на Стария град.Отпътуване за България ранния следобед. Връщане в София вечерта.


Цена на възрастен в двойна стая - 142 лв.
 Цената включва:
* транспорт с автобус
* 1 нощувка със закуска в Белград в хотел Slavija 2* или подобен на него
* екскурзия до Нови Сад
* посочената туристическа програма в Белград
* представител на фирмата, придружаващ групата
* екскурзоводско обслужване
* медицинска застраховка
Цената не включва:
* обеди и вечеря
Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – копие и оригинал.
Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 35 плащащи пълната такса. 
Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
Срок за уведомяване на туристите за непостигнат минимум – 5  дни преди датата  на заминаване.
Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
Хотел Slavija 2*:
Хотел Slavija се намира в центъра на Белград ,в непосредствена близост до множество магазини и ресторанти. Той предлага безплатен Wi-Fi интернет в общите си части. Храмът “Свети Сава”, една от основните забележителности на града, е само на няколко крачки разстояние.
Всички стаи имат самостоятелна баня с вана или душ. Повечето са с  телевизор. Паркинг-гаражът може да се ползва срещу такса.
Крайбрежната алея Кнез Михайлова е на 15 минути пеша. Древната крепост Калемегдан и бохемският район Скадарлия са на 2,5 километра. Езерото Ада Циганлия, популярно с нощния си живот, е на 4 километра.
Пред хотела има спирка на автобус, осигуряващ трансфер до международното летищена Белград, което е на 16 километра от хотела. Трамвайна спирка Trg Slavija се намира на 200 метра. Хотел Slavija е на 1,2 километра от жп гарата и автогарата на Белград.

Няма коментари:

Публикуване на коментар