вторник, 3 юли 2012 г.

Почивка в Тоскана 2012

8 дни / 7 нощувки
Цена от: 875 лева
Дати на тръгване: 15 / 22 / 29 Септември
Дати
Човек в двойна стая
Човек в единична стая
Дете 2-12 г
Дете до 2г
15.09.2012 г.
895
1225
610
49
22.09.2012 г.
895
1225
610
49
29.09.2012 г.
875
1205
610
49
Цената включва:
-       Самолетен билет за директен полет София - Рим –София
-       6 нощувки със закуски в стандартни стаи в хотел "Villa Edera" 4* или "Verdemare" 4*
-       1 нощувка със закуска в хотел 3* в Рим
-       Трансфер летище - хотел – летище
-       Водач-придружител на български език по време на целия престой
-       Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 Евро.
Цената не включва:
-       Летищни такси: 47 евро (доплащат се задължително)
-       Такса престой в Рим и Версилия (наложена от Общината), която се заплаща на рецепцията на хотела - 2 евро на турист на ден (за хотели 2* и 3 *) и 3 евро в хотел 4*
-       Допълнителни екскурзии
-       Посещение на галерия "Уфици"
-       Разходи от личен характер.
Входни такси:
-       Купола на Брунелески (8 евро)
-       Кулата на Джото (6 евро)
-       Църквата "Санта Кроче" (5 евро)
-       Двореца "Пити" (8,50 евро ) във Флоренция
-       Входна такса за катедралата в Сиена (7 евро )
-       Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви и градски транспорт
Доплащания:
-       Доплащане за полупансион (закуска и вечеря): 100лв. Настаняването за полупансион е  в хотел "Verdemare" 4*
Допълнителни екскурзии:
-       Целодневна екскурзия до Генуа с водач на български език: 37 евро на турист при минимум 25 туристи (входните такси за туристическите обекти се заплащат допълнително)
-       Целодневна екскурзия до Флоренция с местен екскурзовод на български език: 47 евро  на турист при минимум 25 туристи (входните такси за туристическите обекти се заплащат допълнително). Допълнително се заплащат слушалки по време на пешеходната разходка (2 евро)
-       Целодневна екскурзия до Пиза и Сиена с водач на български език: 51 евро  на турист при минимум 25 туристи (входните такси за туристическите обекти се заплащат допълнително )
-       Панорамна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език: 23 евро  на турист при минимум 25 туристи (входните такси за туристическите обекти се заплащат допълнително). Допълнително се заплащат слушалки по време на туристическата програма (3 евро)
-       Целодневна екскурзия до Чинкуе тере с местен екскурзовод, с посещение на Манарола и Вернаца (с включен двупосочен билет за корабче от Ла Специя до Манарола и Вернаца): 67 евро на турист при минимум 25 туристи (входните такси за туристическите обекти се заплащат допълнително)
-       Посещение на галерия „Уфици”, при минимум 20 туристи (цената включва такса резервация, входна такса и местен екскурзовод ):49 лв (за лица над 65 г. - 27 лв)
-       Билет за Наклонената кула в Пиза (цената включва входна такса и такса резервация): 37 лв
Забележки:
-       За да посетите галерия „Уфици” с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването и е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
-       За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Програма:
1 ДЕН - 7.30 ч. - отпътуване от летище София с директенполет до Рим. 8.30 ч. - кацане в Рим. Посрещане на летището. Трансфер до хотела във Версилия. Настаняване. Нощувка.
2 ДЕН - Закуска. Информационна среща. Свободно време.Нощувка.
3 ДЕН - Закуска. Свободно време. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до Генуа. Пешеходна разходка (1 ч.): старото пристанище ;катедралата Сан Лоренцо, в която се съхраняват мощите на Йоан Кръстител -покровителят на Генуа ; Дворецът на дожите - в миналото седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите, днес е център на социалния и културния живот в града; площад "Ферари" - сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най-големите корабни компании. Свободно време по улица "Гарибалди" - главната улица в Генуа, известна в миналото като "златната улица", с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес.
4 ДЕН - Закуска. Свободно време. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до Пиза и Сиена. Отпътуване за Пиза - един от най-известните италиански градове, разположен при сливането на реките Арно и Серкио. Туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула -символът на града, висока 56 метра и построена през 12 век; Катедралата -пример за т. нар. романо-пизански стил и място, където може да видите произведения на великия Джовани Пизано; Баптисерията - смес от романски и готически стил, дело на Николо и Джовани Пизано. Отпътуване за Сиена - един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо" - сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; "Палацо Публико" и Катедралата - една от най-красивите в Италия, смесица от романски и готически стил.
5 ДЕН - Закуска. Свободно време. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до Флоренция. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1ч. и половина): църквата "Санта Кроче"– наричана още националния "пантеон", където са погребани Микеланджело , Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с Купола на Брунелескии Кулата на Джото; баптистерията "Йоан Кръстител" с "вратите на рая"; площад "Синьория" с Палацо Векио и лоджа деи Ланци – музейна скулптурите под открито небе. По желание: посещение на галерия "Уфици".. Свободно време.
6 ДЕН - Закуска. Свободно време. По желание еднодневна екскурзия до Чинкуе тере - "петте земи", които подобно на бисери са нанизани по продължение на Лигурския бряг. В течение на векове всяко от петте селища е било достъпно само с лодка откъм морето или с магаре по стръмните склонове през планините. Заради смайващата красота и съхраненените архитектура и традиции Чинкуе тере е включено в списъка на ЮНЕСКО. Всяко от петте селища -Риомаджоре, Манарола, Корниглия, Вернаца и Монтеросо ал Маре е съхранило своя старинен чар и спокойствие. Нощувка. Отпътуване за Ла Специя. Пътуване с лодка до Манарола – най-старото от петте селища. Свободно време. Качване на лодката и отпътуване към Вернаца – известна с живописното си пристанище и църквата Санта Мария от Антиохия. Връщане с лодка до Ла Специя.
7 ДЕН - Закуска. Трансфер до Рим. Настаняване. Свободно време. Нощувка. По желание – панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим : Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, издигната в чест на победата над император Максенций; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; Площад Венеция. Фотопауза при Колизеума - най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Пешеходна разходка до Фонтанът Ди Треви -най-известният и най-красивият в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Площад Навона и Пантеона.
8 ДЕН - Закуска (сух пакет). Трансфер до летището в Рим.9.20 ч. - полет за София. 12.20 ч. - пристигане на летище София.
Настаняване
Настаняването по програмата е в два хотела Verdemare 4* и Villa Edera 4*, съответно с 40 и 11стаи. Verdemare 4* предлага изхранване на полупансион или на закуска, а Villa Edera 4* предлага изхранване само на закуска. И двата хотелса с хубави големи градини. Verdemare 4*  е в модерен стил, а Villa Edera 4* е стил старовремски мебели.
Двата хотела стоят на 400 м един от друг и са на 200 м от плажа.
Хотел „Verdemare” ****, Marina di Pietrasanta, Versilia www.hotelverdemare.it
Хотел Verdemare 4* е разположен в най-елегантния и тих курорт Версилия. На 200 м от морето и на няколко километра от известните Виареджио и Форте деи Марми.
Разполага с :
-       40 комфортни стаи с модерно обзавеждане
-       Известна кухня и услуги
-       Тиха позиция, далеч от шума на крайбрежната улица и заобиколена от частни вили
-       Голяма градина с борови дървета
-       Зона на публичния плаж, запазена специално за гостите на хотела
-       Велосипеди под наем
-       Wi-Fi зона
-       Лоби бар
-       Специално договорени цени за ползване на плажни услуги
Стаите са с отлична гледка към градината и към Апуанските Алпи. Те се реновират ежегодно, за да отговорят на желанията и потребностите на клиентите.
Стаите са двойни, единични и фамилни и имат:
-       Климатик
-       Сателитна телевизия
-       Телефон
-       Мини-бар
-       Баня с душ или вана
-       Сешоар
-       Wi-Fi или кабелен интернет
След плаж, разходка с колело или шопинг е незаменимо усещане да поседнете на чаша хубаво вино и чудесна храна.
Въображението на нашите готвачи няма да Ви позволят да се отегчите и ще Ви поднасят разнообразни и вкусни ястия.
Елегантни зали за хранене, отлично обслужване, персонал,който Ви угажда ...
Богат избор на зеленчуци от бюфета, ястия от риба и месо,супи и десерти приготвени с много умение и отлични продукти са нашата гордост.
Хотел„Villa Edera” ****, Marina di Pietrasanta, Versilia - www.hotelvillaedera.it
Хотел Villa Edera 4* е разположен в най-елегантния и тих курорт Версилия. На 200 м от морето и на няколко километра от известните Виареджио и Форте деи Марми.
Разполага с :
-       11 комфортни стаи с обзавеждане в „стар стил“
-       Елегантен интериор с антични мебели
-       Бар / Тераса за закуска с релаксираща гледка към градината или към Апуанските Алпи
-       Тиха позиция, далеч от шума на крайбрежната улица и заобиколена от частни вили
-       Голяма градина
-       Зона на публичния плаж, запазена специално за гостите на хотела
-       Велосипеди под наем
-       Wi-Fi зона
-       ТВ стая
-       Лоби бар
-       Възможност за вечеря в хотел Verdemare 4* (на около 400 м)
-       Специално договорени цени за ползване на плажни услуги
Стаите са двойни, единични и фамилни и имат:
-       Климатик
-       Сателитна телевизия
-       Телефон
-       Мини-бар
-       Баня с душ или вана
-       Сешоар
-       Wi-Fi или кабелен интернет

Забележителна почивка в Италия
Допълнителни екскурзии
-       Целодневна екскурзия до Генуа с водач набългарски език: 37 евро на турист при минимум 25 туристи (входните такси за туристическите обекти се заплащат допълнително)
-       Целодневна екскурзия до Флоренция с местен екскурзовод на български език: 47 евро на турист при минимум 25 туристи ( входните такси за туристическите обекти се заплащат допълнително).Допълнително се заплащат слушалки по време на пешеходната разходка (2 евро)
-       Целодневна екскурзия до Пиза и Сиена  с водач на български език: 51 евро на турист при минимум 25 туристи (входните такси за туристическите обекти се заплащат допълнително)
-       Панорамна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език: 23 евро на турист при минимум 25 туристи (входните такси за туристическите обекти се заплащат допълнително). Допълнително се заплащат слушалки по време на туристическата програма (3 евро )
-       Целодневна екскурзия до Чинкуе тере с местен екскурзовод, с посещение на Манарола и Вернаца (с включен двупосочен билет за корабче от Ла Специя до Манарола и Вернаца): 67 евро на турист при минимум 25 туристи (входните такси за туристическите обекти се заплащат допълнително на място)
-       Посещение на галерия „Уфици”, при минимум 20 туристи (цената включва такса резервация, входна такса и местен екскурзовод): 49 лв (за лица над 65 г. - 27 лв)
Входни такси
-       Купола на Брунелески (8 евро)
-       Кулата на Джото (6 евро)
-       Църквата "Санта Кроче" (5 евро)
-       Двореца "Пити" (8,50 евро) във Флоренция
-       Входна такса за катедралата в Сиена (7 евро)
-       Билет за Наклонената кула в Пиза (цената включва входна такса и такса резервация): 37 лв
-       Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви и градски транспорт
Забележки:
-       За да посетите галерия „Уфици” с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването и е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Няма коментари:

Публикуване на коментар