сряда, 10 юли 2013 г.

НОВА ГОДИНА В РУМЪНИЯ 2013

СИНАЯ - БРАШОВ - Замъка на Дракула - БУКУРЕЩ

Ден 1.Отпътуване от София рано сутринта с автобус.Преминаване през Дунав мост нa българо – румънската граница и навлизане в територията на Румъния .Следобeд пристигане в Синая - курортен град, известен като„Перлата на Карпатите”с красивия си планински пейзаж.Пешеходна разходка в

центъра на курорта. Разглеждане на замъка „Пелеш”-считан за един от най-красивите замъци в цяла Европа,построен по поръчка на румънския крал Карл I,сега превърнат в музей. В неговите 160 стаи могат да се видят едни от най-добрите примери на европейското изящно изкуство.Настаняване в хотела.Вечеря.Нощувка.
Ден 2.Закуска.Отпътуване за Брашов - едно от най-живописните градчета в Трансилвания,запазило до днес духа на Средновековието.Туристическа обиколка на града, разглеждат се Черната църква - най-голямата готическа катедрала в Европа, както и  църквите„Св. Бартоломей”, „Св.Николай”и др. Посещение на замъка на Дракула, строен като ловна резиденция от Влад Цепеш през 15 в. , историческа беседа.Завръщане в Синая. Време за почивка .Посрещане на Новата 2014 г. в ресторанта на хотела с богато меню , жива музика и програма. Нощувка.
Ден 3.Късна закуска. Отпътуване за Букурещ –най-големият град в Югоизточна Европа(2 082 000 жители), основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовита, известен още като"Малкия Париж" заради артистичния си живот и красивата архитектура. Между двете световни войни тук са построени десетки красиви и изискани сгради от френски архитекти в стил "fin du siecle".Панорамна обиколка на столицата (минимум1.5 ч.) с  екскурзовод - Триумфалната арка - копие на парижката Триумфална арка; храмът на музиката “Атене” -концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м;Народният театър - символ на театралната бохема; Парламентът - втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20 000 работници при управлението на Николае Чаушеско; Патриархалната катедрала и дворец - духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи; Университетът- младото сърце на столицата; Площадътна революцията; Площадът на победата;Кралският дворец.Отпътуване за България .Пристигане в София вечерта.
Цена:420 лв.
В цената са включени:
- транспортни разходи с автобус3*;2 нощувки със закуски и една вечеря в х-л 3 * в Синая ; Новогодишния куверт с  богато меню , жива музика и програма; екскурзия до замъка „Пелеш”; екскурзия до замъка на Дракула; туристическата програма в Синая, Брашов и Букурещ; екскурзоводско обслужване; здравна застраховка с асистънс.
Допьлнително се заплащат входните такси на посещаваните обекти:
  • замъка на Дракула – Бран
  • замъка „Пелеш”

Няма коментари:

Публикуване на коментар