петък, 26 юли 2013 г.

Власинско езеро 2013

ВЛАСИНСКО ЕЗЕРО -СЪРБИЯ И ЖДРЕЛО НА РЕКА ЕРМА
ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

При събрана група от 35 плащащи

Отпътуване в 7,30 часа  от Руски паметник по маршрут Перник –Трън. Почивка и разходка по ждрелото на река Ерма край град Трън. Преминаване на ГКПП Стрезимировци. Към обяд пристигане  на прекрасното Власинско езеро. Езерото е с площ 16 кв. км, разположено е на 1211 м надморска височина. Това го прави най-високото и най-голямото изкуствено езеро в Сърбия. Създадено е в периода 1947 - 1951г. 
и в него може да се наблюдават редки защитени птици-патици, корморани и др. В езерото са разположени два постоянни острова и няколко "плаващи" острова - най-известният от тях е Моби-дик."Плаващите" острови плават само когато водните нива се увеличават. През по-голяма част от времето са "закотвени" близо до бреговете. Свободно време за плаж или разходка край езерото. Възможност за разходка с моторна лодка, водно колело, риболов из езерото. Отпътуване за България. Възможност за пазаруване в село Клисура-Сърбия. Пристигане в София около 21.00 часа.
Цената включва: транспорт с лицензиран автобус;екскурзоводско обслужване; медицинска
застраховка „ Пътуване в чужбина”.
Цената не включва:лични разходи; обяд при в ресторант  с жива музика и много настроение - 15 лв.
Условия: валиден документ за самоличност, за деца ненавършили пълнолетие и пътуващи с един от родителите,е нужна нотариално заверена декларация от името на другия родител.
Екскурзията се провежда при минимум 35 плащащи  туристи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар