сряда, 10 юли 2013 г.

Промо Цена 93 лв. до Белград- Двудневна екскурзия през 2013 г.

Белград –градът на балканските ритми


06.09.2013– 07.09.2013
21.09.2013– 22.09.2013

Ден първи. Отпътуване от София,пл. Руски паметник, в 6.00 ч. сутринта по маршрут София – Ниш – Белград.Пристигане в сръбската столица около обяд. Туристическа програма в Белград:катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава - основоположник на сръбската православна патриаршия,повлияна в архитектурен план от църквата "Св. София" в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината,където се помещава сръбският парламент;улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд– двете най-красиви сгради и крепостта „Калемегдан”. Тя се издига на най-високото място, на носа, образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата — гълъб,символ на победата и мира. По желание вечерта посещение на  сръбски ресторант “кафани” на Скадарлия.Улица „Скадарлия“ е „Белградският Монмартър“. Тук се събират художници,писатели, а през лятото идват и много туристи. Нощувка.
Ден втори.Закуска.Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Белград. По желание полудневна екскурзия до Нови Сад – столицата на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Често наричат Нови Сад „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти; за последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Негова най-голяма забележителност е крепостта Петроварадин, дала убежище на десетки малки ателиета и художествени студия, Катедралата и Синагогата , площадът с Кметството, малките улички на Стария град. Отпътуване за България.Връщане в София късно вечерта.

Промо цена: 93 лева/ +10евро  пътни такси/
Цената включва:
* транспорт от и до София с автобус категория 3*
* 1 нощувка със закуска в Белград в хотел***;
* посочената туристическа програма в Белград;
*представител на фирмата, придружаващ групата.

Цената не включва:
* екскурзия до Нови Сад – 10 евро при група минимум 20 плащащи
* медицинска застраховка – 4,00 лева

Необходими документи: 
Валиден задграничен паспорт или лична карта. За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата си родители, е необходимо нотариално заверено родителско разрешение/копие и оригинал/.

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 45 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар