петък, 21 юни 2013 г.

Израел – тайните на Светата земя 2013

На ДАТА: 25.10.2013
Цена : 1278 лв.

 ПРОГРАМА :

1-ви ден.        Полет с авиокомпания  Ел Ал София-Тел Авив (10,50 ч) Кацане на летище „Бен Гурион” (13,15 ч). Разглеждане на Тел Авив и предградието Яфо – едно от най-важните пристанища на древен Израел иедно от най-старите селища в света. Трансфер и настаняване в хотел в района на Тел Авив. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден.        Закуска.Отпътуване за античния град Кесария Маритима: акведуктът, античният театър и пристанището. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и на цветните градини около него. Туристическа програма в Акра: цитаделата на хоспиталиерите, старият град и пристанището. Настаняване в хотел в гр.Тиберия на брега на Галилейското езеро. Вечеря.Нощувка.
3-ти ден.       Закуска. Еднодневен тур в Галилея: посещение на гр.Назарет - разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраилсе явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус; отпътуване заКана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус,когато превръща водата във вино; Заминаване за Капернаум – домът на св.ап. Петър, в който е живял Христос,  античната синагога; Табха – където Иисус нахранва 5000 души с пет хляба и две риби; хълмът на Блажените, където Христос е произнесъл една от най-известните си проповеди. Завръщане в хотела в гр.Тиберия. Вечеря. Нощувка..
4-тиден     Закуска.Посещение на Ярденит - мястото на кръщението на Иисус в р.Йордан
. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка на сушата на планетата. Свободно време за къпане в Мъртво море. Възможност за разглеждане на археологическия център в Кумран, където са намерени прочутите Кумрански ръкописи. Минаване покрай гр.Йерихон – едно от най-старите селища в света. Пристигане в Йерусалим.Вечеря. Нощувка.
5-тиден   Закуска.ПосещениеВитлеем – родния град на Христос ибазиликата „Рождество Христово”. Връщане в Йерусалим. Туристическа програма: пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина, „Виа Долороса” (улицата по която е минал Иисус по пътя към Голгота), Божи гроб, Стената на плача. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка
6-ти ден      Закуска. Разглеждане на Новия град - Еврейския университет, израелския парламент (Кнесет), Музея на Израел, където се съхраняват Кумранските ръкописи /отвън/, базиликата на Ейн Карем – родното място на св. Йоан Кръстител. Отпътуване за гр. Лида Палестинска /дн.Лод/ – посещение на църквата с гроба на св. Георги Победоносец. Трансфер до летище „Бен Гурион”. Полет за София (18,40 ч) . Пристигане в 21,30 ч.
Пакетната цена включва:
- самолетен билет София-Тел Авив-София с авиокомпания Ел Ал
- 5 нощувки със закуски и вечери в хотели 3/4*:
* 1 в района на Тел Авив (Armon Yam- http://armon-yam.co.il или подобен)
* 2 в Тиберия(C-Hotels***-http://c-hotels.co.il/en/ или подобен)
 * 2 в Йерусалим (Jerusalem Gold*** - http://www.jerusalemgold.com/ или подобен )
 - всички трансфери по програмата
-  сертификат за хаджийство
 - екскурзоводско обслужване на български ( или руски) език по целия маршрут
 - водач на групата от България
 - медицинска застраховка
 Цената не включва:
-  летищни такси - 122 евро/239 лева
- входни такси за обектите – 35 долара /заплащат се задължително в Бълагария/
- възможно е доплащане на
такса гориво
-  бакшиши – 3 долара на човек на ден
 Доплащане за единична стая – 360 лв.
Отстъпка за трето легло в двойна стая – 30 лв.
 Забележка:. цената е валидна при група от минимум 25  плащащи туристи.
Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването.

Няма коментари:

Публикуване на коментар