сряда, 26 юни 2013 г.

САЩ- ИЗТОЧНО КРАЙБРЕЖИЕ - 10 ДНИ - 2525 Щ.Д.

ИЗТОЧНО КРАЙБРЕЖИЕ
НЮ ЙОРК - БОСТЪН – НИАГАРА – ФИЛАДЕЛФИЯ -ВАШИНГТОН
 с екскурзовод на български език
Екскурзията включва 2 нощувки в Бостън, 2 нощувки във Вашингтон, 3 нощувки в Ню Йорк, 1 нощувка във Филаделфия в хотели 3***+/4****, централно разположени, туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език в Ню Йорк,Ниагарския водопад, Бостън, Филаделфия,Вашингтон, придружител от фирмата с групата по време на престоя в САЩ
ПРОГРАМА
ПЪРВИ ДЕН.СОФИЯ – БОСТЪН.Полет София – Бостън с прекачване. Пристигане,трансфер и настаняване в хотел Boston Marriott Copley Place 4**** (или подобен) -http://www.marriott.com/hotels/travel/bosco-boston-marriott-copley-place/.Нощувка.

ВТОРИ ДЕН. БОСТЪН.Полудневна обиколка на Бостън (с туристически транспорт за 4 часа)и пешеходна разходка – „Пътят на Свободата”, включващ едни от най-важните забележителности, свързани с обявяването на Независимостта на САЩ. Разходка из парка „Бостън комън”, Латинското училище, Стейт хаус, Куинси маркет,Пруденшъл, църквата Христос „Учени”.След обяд - свободно време. Възможност за посещение на музеи – Музея на изящните изкуства, Музея на Изабела Стюърт Гарднър, Музея на науката. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН.БОСТЪН– НИАГАРА – НЮ ЙОРК.Трансфер до летището за полет до Бъфало. Пристигане и трансфер до Ниагарския водопад.Разглеждане на водопада от американската страна. По желание- разходка с корабчето Maid of the Mist, за да се приближите максимално до водопада (входният билет от 15,50 щ.д.се заплаща на място). Свободно време. В късния след обяд трансфер до летището и полет до Ню Йорк. Пристигане и трансфер до хотел Doubletree Metropolitan 4****(или подобен) http://www.metropolitanhotelnyc.com/.Вечерта качване до 86-ия етаж на Емпайър Стейт Билдинг (входният билет от 27щ.д.се заплаща предварително при записване от България). Нощувка.
 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН. НЮЙОРК.Целодневна обиколка на Манхатън (с туристически транспорт за 4 часа) и пешеходна разходка:Кълъмбъс съркъл – площадът с паметника на Христофор Колумб, намиращ се на югозападния вход на Сентрал парк,Бродуей, Линкълн сентър (комплекс,включващ сградите на операта Метрополитън,Американския балет, Филхармонията на Ню Йорк и театри), Дакота билдинг(сградата, в която се помещава апартаментът на Джон Ленън, в който и днес продължава да живее съпругата му Йоко Оно). Обиколката минава покрай катедралата „Сейнт Джон Дивайн” - проектирана като най-голямата катедрала в света, от която днес са завършени все още само две трети.Обиколката продължава по елегантното Пето авеню, където се намират най-луксозните апартаменти и магазини на Манхатън и най-прочутите музеи по Мюзиъм майл -т.нар. „Музейна миля” – Музеите Метрополитън, Гугенхайм, Купър-Хюит,Нойе Галери и др. Спиране пред Рокфелер център с известната позлатена статуя на Прометей, пред която през зимата се организира ледена пързалка, сградата на Дженеръл Електрик, главния офис на студиата на NBC. Спиране за снимки на Емпайър Стейт Билдинг и Флет айрън –един от първите и най-елегантни небостъргачи в мегаполиса, построен през 1902 г. и наречен „Ютията”, заради изострената му триъгълна форма на ютия.Свободно време. Нощувка.
 
ПЕТИ ДЕН . НЮЙОРК.Обиколка на Даунтаун: Сохо, Литъл Итали, Чайна таун, Уолстрийт и Бетъри парк, разположен в южен Манхатън, Уинтър гардън – Зимната градина в сградата на Световния финансов център и Граунд Зиро („Кота нула” -мястото, където бяха кулите близнаци и където днес се строи новият Световен търговски център). По желание- посещение на Статуята на свободата – неостаряващият символ на Америка (цената на входния билет от 17 щ.д. се заплаща предварително при записване от България). Свободно време. Вечерта по желание посещение на мюзикъл или концерт. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН. НЮЙОРК -ФИЛАДЕЛФИЯ .Отпътуване за Филаделфия с автобус. Пристигане.Обиколка на града – Градската библиотека,Академията за природни науки, Музея„Франклин”, катедралата „Св. Св. Петър и Павел”, Кметството, парка Индипендънс мол стейт парк (Independance Mall State Park), Камбаната на Свободата (Liberty Bell), Залата на Независимостта и Залата на Конгреса,където съответно са подписани Декларацията на Независимостта и Конституцията.Нощувка в хотел Crown Plaza Philadelphia 4****(или подобен)
-http://www.cpphiladelphia.com/

СЕДМИ ДЕН.ФИЛАДЕЛФИЯ– ВАШИНГТОН. Отпътуване за Вашингтон с автобус. Пристигане и обиколка на града (с туристически транспорт за 4 часа) и пешеходна разходка– Капитолия, сградите на Сената,Върховния съд, Библиотеката на Конгреса,Ботаническата градина, Националната художествена галерия, Националният природонаучен музей, Музеят на НАСА (на въздухоплаването и космонавтиката),Замъкът „Смитсониън”, мемориалите на Вашингтон и Линкълн, мемориалите на загиналите в Корейската и Виетнамската война, резиденцията на американските президенти (Белият дом). Нощувка в хотел HolidayInn Capitol 4**** (или подобен) -http://www.hicapitoldc.com.

ОСМИ ДЕН – ВАШИНГТОН. Посещение на Капитолия. Свободен ден за разглеждане на Вашингтон.По желание - посещение на многобройните безплатни музеи, които американската столица предлага на туриститеБотаническата градина, музеите от Института „Смитсониън“- резултат на дългогодишна изследователска и колекционерска работа и завидна дарителска дейност:Националния музей на американската история, Музея на НАСА,Националния природонаучен музей и др. Ако сте любители на изобразителното изкуство, препоръчваме Националната художествена галерия. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН .ВАШИНГТОН– БЪЛГАРИЯ.Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за обратен полет с прекачване в Европа.

ДЕСЕТИ ДЕН .Пристигане в България.
 
Дата ицена на човек в двойна стая:

03.10– 12.10.2013 – 2525 щ.д.
Намаление за трети възрастен – 160 щ.д.
Доплащане за единична стая – 9
60 щ.д.
Цената e валидна при минимум 10 души и включва:
2 нощувки в Бостън;3 нощувки в НюЙорк;1нощувка във Филаделфия;
2 нощувки във Вашингтон;Хотели 3***+/4****,централно разположени;
Самолетни билети София – Бостън/Вашингтон– София;
Самолетни билети Бостън – Бъфало/Бъфало– Ню Йорк;
Транспортс автобус Ню Йорк – Филаделфия/Филаделфия– Вашингтон;Туристически транспорт за обиколките в Бостън, Ню Йорк и Вашингтон;Всички трансфери; Лицензиран екскурзовод и придружител на български език по време на престоя в САЩ.

Цената не включва:
Летищни такси за международните и вътрешни полети (около 590 щ.д. към 01.10.2012г. Подлежат на препотвърждаване и се заплащат при издаване на самолетните билети);
Такси багаж по полетите Бостън – Бъфало/Бъфало– Ню Йорк (около 25 щ.д. за 1 брой куфар на полет);
Закуски– заплащат се на място в хотела;Входни такси за музеи и атракции;
Билети за градски транспорт;Медицинска застраховка;Американска виза

Входни билети срещу доплащане:
1)  Емпайър Стейт Билдинг86-ия етаж – 27 щ.д.
Билетите се заплащат предварително при записване.Въпреки това опашките често са дълги и не е възможно да се предвиди колко точно ще се чака за влизане.
Билет за „бърза опашка“ (не се чака на опашка)– 47,50 щ.д. Закупува се на място в Емпайър Стейт Билдинг.

2)    Статуята на свободата17 щ.д. Билетите са с фиксиран час, заплащат се предварително при записване.

3)Полет с хеликоптер над Ню Йоркмежду 139 щ.д.за 15 минути полет над града. Цената е на човек и е валидна при минимум 4 души. Тръгване от Pier 6 на East River. Работно време от 9.00ч. до 18.00ч. Неделя до 17.00ч.
*Допълнително се заплащат полетни такси.

4)Круиз около Манхатън (3 часа)тръгване от кей 81 (Pier 81),спирка или слизане на Мемориала „11-и септември“ (9/11)и връщане на Pier 81.Веднъж слезли на Мемориала „11-и септември“(9/11),туристите не могат да се качат отново на кораба. Изисква се бизнес или празнично облекло.
Обядпровежда се само в събота от 12.00 ч. до 14.30ч., качването на кораба започва в 11.30 ч. Цена – 50 щ.д.;деца– 25 щ.д.
Брънч– провежда се само в неделяот 12.00ч. до 14.00ч., качването на кораба започва в 11.30ч. Цена – 50 щ.д.;деца– 25 щ.д.
Вечеря– провежда се от 19.00ч. до 22.00ч., качването на кораба започва в 18.00ч.
Цена на вечеря (тип Gold)– 70 щ.д. на човек
Цена на вечеря (тип Platinum)– 95 щ.д. на човек
*Допълнително се заплащат местни данъци и такси.

В дните четвъртък, петък и събота на круиза има DJ.В останалите дни – джаз музика.

5)    Ниагарски водопадкорабчето Maidof the Mist – 15.50 щ.д. Билетите се заплащат на място.
 *Забележка:В зависимост от метеорологичните условия и сезона видът и броят на посещаваните атракции на Ниагарския водопад могат да се променят.
Корабчето Maidof the Mist работи от средата на май до средата на октомври.

Последователността на екскурзиите и посещаваните обекти е възможно да се променя. При всички случаи обаче упоменатите мероприятия в програмата се осъществяват.Цените са платими в долари по сметката на фирмата или в лева по курс „продава”на „Прокредит Банк” АД в деня на плащането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар