вторник, 25 юни 2013 г.

ИСПАНИЯ ,ФРАНЦИЯ - ПО СТЪПКИТЕ НА БОГОМИЛИТЕ 2013

КАРКАСОН,ТУЛУЗА , ЛУРД, АНДОРА, БАРСЕЛОНА  
ПО СТЪПКИТЕ НА БОГОМИЛИТЕ -ИЛИ ПОСЕЩЕНИЕВ СТРАНАТА НА КАТАРИТЕ

Цена:680 евро/ 1330 лева      
 

 Дата:17.09.2013г.
Самолетна     програма 8 дни / 7 нощувки

ЦЕНАТА   ВКЛЮЧВА:
-самолетен билет София- Барселона- София;
- трансфер летище - хотел ;
- 7 нощувки със закуски в хотели 3***;по една в района на Коста Дорада ( Лорет Де Мар ), Андора, Барселона   и две в района на Каркасон и Тулуза ;
- 1 вечеря;
-екскурзовод на български език;
-транспорт с лицензиран  автобус .

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
-медицинска застраховка за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г .- 8 лв.,за лица на възраст от 65 до 70 г .- 12 лв., за лица на възраст от 70 до 75 г. – 16 лв., за лица на възраст от 75 до 80 г. – 23 лв.;
-летищни такси – 108 евро ( цената подлежи на препотвърждение );
-входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата;
-доплащане за единична стая – 160 евро;
-екскурзия до Алби - 15 евро при минимум 15 туристи.

ПРОГРАМА

Ден1. София –Барселона.Полет София – Барселона.Трансфер до Коста Дорада ( Лорет Де Мар). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 2. Барселона– Безие – Каркасон .Закуска.Отпътуване за Безие . Туристическа програма в града на катарите и Албигойския кръстоносен поход Безие – Катедралата,Паметника на инженер Рике, Канал дьо Миди, Фонтана на камилата, Сент Мадлен.Отпътуване за Каркасон- най-добре запазеният град на катарите.Нощувка в района на Каркасон.

Ден 3.Каркасон.Закуска. Туристическа програма в Каркасон, чиято история и архитектура го прави през 1997 г. част от списъка на Юнеско за световното и културно наследство. Разходка в Горния град (старата част на града) - Ла Сите. Разположена е върху хълм, висок 450 м, който векове наред е бил границата между днешна Франция и Испания. Ще видите двойната крепостна стена .Стените на Каркасон са изключителен образец на военна архитектура. Това са най-дългите стени в Европа , близо 3 км,приказна смесица от кулички, наблюдателници,назъбени парапети на бойни кули и подвижни мостове, чийто строеж започва през 7 век , Нарбонската порта,Замъка на графовете, базиликата Св.Назар от 12-ти век , хотел „Сите”, построен върху мястото на бивш епископски дворец и изграден вътре в древните укрепления . Следва разходка в Долния град и квартала Тривал. Свободно време.Нощувка в района на Каркасон.
Ден 4.Каркасон – Тулуза – Алби.Закуска.Отпътуване за Тулуза. Туристическа програма в Тулуза - четвъртия по големина град на Франция, центъра на Доминиканския орден – река Гарона, базилика Сен Сернен,катедралата Сент Етиен, сградата на Капитолия от 17 век с Оквитанския кръст, градска архитектура от 17 век ,сред която изпъкват Дворецът Асеза и Дворецът Пиер. Следобед свободно време в Тулуза за посещение на музеите и галериите на града или по желание екскурзия до Алби/15 евро при минимум 15 туристи/ – градчето, дало името на Арбигойския поход,разположено на брега на река Тар, центъра на катарството, родния град на импресиониста Тулуз-Лотрек. Невероятният епископски дворец и катедралата Света Сесилия са част от списъка на Юнеско.Вечерта по желание разходка с корабчепо Канал Дьо Миди с включена вечеря(срещу допълнително заплащане). Нощувка в Тулуза.

Ден 5.Тулуза – Лурд.Закуска. Посещение на Лурд – градът на Света Богородица. Това френско градче е световен център на поклонничеството за християните.Населението му е 15 000 души, но годишно на това свято за католицизма място се стичат над 5 млн. богомолци и туристи. В деня на Възнесение Господне, болни от неизлечими болести , се стичат в града с надеждата да се излекуват . Кратка туристическа обиколка на града -поклонение пред “божествените извори”в пещерата на Св.Богородица Лурдска,посещение на къщата на Бернадет . Нощувка в Тулуза.

Ден 6.Тулуза- Монсегюр – Андора .Закуска.Отпътуване за Андора с попътно посещение на Монсегюр – загадъчната крепост,построена от катарите, разрушена и построена наново, за да се превърне в център на Ордена на Темплиерите през 13 век. Едно от местата, където според митове и легенди е съхраняван Свещеният Граал. Следобед - туристическа програма в столицата на Княжество Андора – Андора Ла Вела : Домът на долината. Нощувка в Андора.

Ден 7. Андора– Барселона .Закуска .Отпътуване за Барселонасърцето на Каталуния, една от столиците на европейския авангард, град на Гауди,Дали, Миро – творците, променили облика на модерното изкуство. Следобед туристическа програма в Барселона -Готическия квартал, Катедралата, Кралския Площад, пешеходната Рамбла, площад Каталуния. Нощувка в Барселона.

Ден 8. Барселона– София .Закуска . Свободно време в Барселона - предлагаме ви да разгледате:Катедралата Саграда Фамилия /12 евро/,Парка Гюел, Пуебло Еспаньол, Олимпийския стадион, Паметника на Колумб, Старата митница.Късният следобед - трансфер до летището за вечерен полет Барселона –София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар