петък, 6 юли 2012 г.

Тракийска гробница и крепост при с.Мезек, ИВАЙЛОВГРАД, Маджарово

(06,07,08 и 09 септември)
(по желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия
до Гърция – Димотика и Александруполис)

1 ден:Тръгване в 7.30 от малкия паркинг при ст. В.Левски. Посещение на тракийската куполна гробница от 4 в.пр.н.е. и Византийската крепост при с.Мезек. Преминаване през ГКПП „Кап. Петко войвода”, преминаване през Гърция и влизане в Ивайловград през новия ГПП. Настаняване в хотелите „Бор” и „Армира” (един до друг). Нощувка.

2 ден: Закуска. Посещение на Мутафчиевата къща в Ивайловград. Отпътуване с автобус за посещение на останките от римската вила Армира, уникалната църква „Св.Св. Константин и Елена” в с. Долно Луково, църквата на бубарското с.Мандрица.  Нощувка.

3 ден: Закуска. Еднодневна екскурзия до Гърция – Димотика и Александруполис срещу допълнително заплащане. В Димотика (гр.Дидимотейхон)  изкачване до средновековна крепост и останки от византийски църкви и дворци. Свободно време в града. Свободно време за разходка в Александруполис. Пристигане в Ивайловград вечерта. Нощувка.

4 ден: Закуска. Заминаване за София. По пътя посещение на долмен; Църквата и Музея с паметника на Кап.Петко войвода в с. Пелевун. Посещение на „Каньона на лешоядите” край гр.Маджарово в Центъра за защита на птиците. Пристигане в София вечерта.

*Програмата за 2-ри и 3-ти ден могат да се разменят.

 Цена: 175 лв.
В цената са включени: 3 нощувки със закуски; транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване.
В цената не са включени входните такси за музеите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар