четвъртък, 31 юли 2014 г.

Баварски замъци през 2014

София – Любляна – езерото Блед – езерото Кимзее – Дворецът "Херенкимзее" – Мюнхен – Дворецът "Линдерхоф" – Замъкът "Нойшванщайн" – Мюнхен – София

Топ цена: 409 BGN
5 дни / 3 нощувки

Екскурзия с автобус

Цена на ден от 82 BGN

Насладете се на романтично пътуване в света на баварските замъци!
Ден 1
София - Любляна - 910km
Отпътуване в 4.00 ч. от Пловдив от бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София - в 6.30 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул."Оборище"), 7.00 ч. - Автогара "Сердика" по маршрут Белград- Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна / Кран късно вечерта. Нощувка.

Ден 2
Любляна - езерото Блед- езерото Кимзее - Дворецът "Херенкимзее" - Мюнхен - 405 km
Закуска. Отпътуване за Блед - "изумруденото езеро", разположено в политена Алпите. Възможност за разходка с традиционна лодка "плетна" до острова в средата на езерото и посещение на църквата на острова (от април до октомври).Свободно време в град Блед - една от главните туристически дестинации на Словения, привличаща богатите и известните. Отпътуване за Германия и езерото Кимзее. Посещение на двореца "Херенкимзее" - "Новият Версай" на Лудвиг II - необходимо е ползване на корабче. Настаняване в района на Мюнхен късно вечерта. Нощувка.

Ден 3
Мюнхен - Дворецът "Линдерхоф" - Замъкът "Нойшванщайн" - Мюнхен - 280 km
Закуска. Отпътуване по " Романтичния път" за света на баварските замъци на "приказния крал" Лудвиг II. Посещение на фееричния дворец "Линдерхоф"- шедьовър в стил барок и рококо. Любимият дворец на "последния добър и самотен крал" е построен след едно посещение във "Версай" и единственият, завършен от него приживе. Разходка в градините на двореца и до "Пещерата на Венера". Посещение на замъка на рицарите "Нойшванщайн" в сърцето на Баварските Алпи - всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци. По желание разходка до висящия мост "Мариенбрюке", опънат над 92-метрова пропаст и 45-метров водопад. Нощувка в района на Мюнхен.


Ден 4
Мюнхен - София - 1320km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Мюнхен. Пешеходна разходка (минимум 1 ч.):"Мариенплац" с Колоната на Дева Мария ; най-старата църква "Св. Петър", Старото кметство;  Новото кметство - изключително творение на строителството; църквата "Фрауенкирхе", превърнала се в символна Мюнхен; Новата резиденция; "Хофбройхаус" - бирария с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг или посещение на Дойчес музеум - най-големия музей на науката и техниката. По желание - посещение на двореца "Нимфенбург" - лятна кралска резиденция и родното място на Лудвиг II - необходимо е ползване на градски транспорт. 18.00 ч. - отпътуване за България.

Ден 5
София
Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк / бул. Сливницадо Орион), площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") късния следобед. Трансфер от София (пл."Александър Невски") до Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт

Петербург").

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ



10.09.2014ПОТВЪРДЕНА ДАТА
има места
455.00 лв.
15.10.2014
има места
439.00 лв.
05.11.2014
има места
429.00 лв.
08.04.2015
има места
439.00 лв.
02.05.2015ПОТВЪРДЕНА ДАТА
има места
465.00 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);

- 1 нощувка със закуска в хотел "Creina" *** (или подобен) в района на Любляна;

- 2 нощувки със закуски в хотел "NH Hotel Munchen Dornach" *** (или подобен) в района на Мюнхен;

- Пешеходна разходка в Мюнхен;

- Фотопауза на езерото Блед;

- Целодневна екскурзия до двореца "Линдерхоф" и замъка "Нойшванщайн";

- Посещение на двореца "Херенкимзее" (билетът за корабче и входната такса за двореца се заплащат допълнително);

- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";

- Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Двупосочен билет за разходка с традиционна лодка "плетна" в езерото Блед (12 EUR);
- Входна такса за църквата на острова в езерото Блед (3 EUR);

- Градски транспорт в Мюнхен (2,50 EUR - еднопосочен билет);

- Входна такса за замъка "Нойшванщайн" ( 12 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно);

- Входна такса за двореца "Линдерхоф" ( 8,5 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно);

- Входни такси за Дойчес музеум ( 8,5 EUR) и двореца "Нимфенбург" ( 6 EUR) в Мюнхен;

- Двупосочен билет за корабче при посещението на двореца "Херенкимзее" ( 7,10 EUR);

- Входна такса за двореца "Херенкимзее" ( 8 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно);

- Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира)
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
149 лв.

ДОПЛАЩАНИЯ
Ползване на двойна седалка от един турист
225.00 лв.
Пълноцветен пътеводител за Германия на български език на National Georgraphic  (397 стр.)
24.90 лв.

ОТСТЪПКИ
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители
35.00 лв.
Ученици и студенти
15.00 лв.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Часово време: България 12 ч. Хърватия, Словения, Австрия, Германия 11 ч.
Валутен курс: 1 EUR = 7,49 HRK
Предлагаме двупосочен трансфер Пловдив - София - Пловдив на цена 24 лв на турист. При 12 туристи трансферът е безплатен.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

вторник, 29 юли 2014 г.

ЕКСКУРЗИЯ КИТАЙ И ХОНГ КОНГ през 2014

ЕКСКУРЗИЯ КИТАЙ И ХОНГ КОНГ
ПАЛИТРА ОТ ДРЕВНА КУЛТУРА  И УЛТРАМОДЕРЕН ЛУКС

Пекин – Женгжоу – манастира Шаолин –Лоян – Сиян -
Шанхай Хонг Конг - Макао

14.11 – 24.11.14
10 дни/ 7+1 нощувки
Цена: 1499 евро / 2932 лв.

Не случайно Китай от местен език  се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение, и в наши дни преводът е като  най - многолюдната държава в света, една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Потопете се в тайните на тази уникална държава,която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения , като Великата Китайска стена, Теракотената армия, световни изобретения на човешкия гений, като барута, компаса и лунния календар, древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум.

ПРОГРАМА

Ден първи/14.11.14/. СОФИЯ - ИСТАНБУЛ.Полет от София с Турски авиолинии в 21.25.Кацане в Истанбул в 22.40.
 Ден втори/15.11.14/ .ПЕКИН.Полет от Истанбул в 00.35 и кацане в Пекин в 16.05. Посрещане от представител на фирмата- партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Suyuan Phoenix Hotel 3*
(www.phoenixsuyuanhotel.com) или подобен. Свободно време. Нощувка.
Ден трети  /16.11.14/. ПЕКИН.Закуска.Туристическа обиколка на Пекин –град с над три- хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзе Дун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и над 8700 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. 
Обяд в китайски ресторант – включен в цената.
Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Денят ще завърши с посещение на фабрика за перли - традиция отпреди 500 г. и една от най-ценените стоки в древността. Свободно време за вечеря.Връщане в хотела.
Допълнителна екскурзия: Вечерта възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 20 евро/39 лева).Нощувка.
 Ден четвърти  /17.11.14/ .ПЕКИН - ЖЕНГЖОУ.Закуска.Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Прилича на опашката на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай.
Обяд в китайски ресторант – включен в цената.
Следва посещение на Свещения пъталея, обградена от двете страни с внушителни статуи на воини и животни, която води до гробниците на императорите от династията Мин.  Посещение на фабриката със скъпоценни камъни (jade), така характерни за Китай.
Следобед - трансфер до жп гарата, свободно време за вечеря и отпътуване с влака стрела до Zhengzhou. (3,5 часа) , 2-ра класа. Пристигане късно вечерта в Женгжоу, посрещане от местния представител на фирмата,настаняване в хотел Zhengzhou Xinmi Cheered Hotel. Нощувка.
 Ден пети /18.11.14/. ШАО ЛИН - ЛОЯН - СИЯН.Закуска, напускане на хотела.
Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на на кунг-фу демонстрация.
Свободно време за обяд ( не е включен в цената).
Следобед пътуването продължава с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонмън (ЮНЕСКО,)известни още като вратата на дракона. Свободно време за вечеря. Трансфер до гарата. Вечерта отпътуване от Лоян около 19 ч. с влака- стрела за Сиян (2 часа),2-ра класа. Пристигане в Сиян късно вечерта. Настаняване в хотел Xian Quest Hotel (www.questhotelxian.com)  или подобен. Нощувка.
 Ден шести/19.11.14/ .СИЯНШАНХАЙ.Закуска, напускане на хотела.
Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия(ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. 
Обяд в китайски ресторант – включен в цената.
Разглеждане на добре запазените стари градски стени (ЮНЕСО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Отпътуване за Bell and Drum Tower square ( площада на на двете кули на камбаната и барабана) , известен с двете сестри сгради – едната е  известна като „сутрешна камбана”, другата като „вечерен барабан”. В древен Китай, особено от времето на династията Юан (1271-1368), барабаните са били използвани, за да сигнализират за отброяване на времето и като аларма при извънредни ситуации. При свободно време разходка в арабския квартал.  Привечер отпътуване с влак за Шанхай – 1-ва класа спален вагон с климатик (в купета за 4 човека). Нощувка във влака.
Ден седми/20.11.14/. ШАНХАЙ.Пристигане в Шанхай сутринта – деловата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Трансфер до хотел Shanghai Magnolia Hotel (www.magnotel.com).
Закуска в хотела, оставяне на багажите в предназначено за това помещение.
Туристическата обиколка на Шанхай започва с посещение на Нефритения Буда и известната Телевизионна кула, наричана “Перлата на Изтока”, от втората зала на кулата се разкрива невероятна
гледка над града.
Обяд в китайски ресторант – включен в цената.
Следва посещение на Бунд, Нанджин Роуд и Централния площад и фабрика за коприна. Шанхай е известен като родното място на коприната. Свободно време за вечеря.
Допълнителна екскурзия: Разходка с корабче по р. Хуан Пу (25 евро/49 лева). Нощувка.
 Ден осми/21.11.14/. ШАНХАЙ – ЖУЖИЯО – ШАНХАЙ. Закуска.
След закуска свободно време или по желание еднодневна екскурзия до Zhujiajiao (59 евро/115лева)–Венеция на изтока, нарича се така заради многото канали, разделящи града.Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с водни канали, с много старинни живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът  е основан преди почти 1700 години, става преуспяващ с производството на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Има включен обяд по време на екскурзията.Следобед завръщане в хотела. Свободно време за вечеря.
Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (28 евро/55лева). Нощувка.

Ден девети/22.11.14/. ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ. Закуска.
Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг,разположен на повече от 200 острова. Трансфер до хотела в Хонг Конг и при възможност настаняване – Hong Kong Regal Oriental Hotel (www.regalhotel.com). Свободно време за обяд.
Панорамната обиколка на града започва с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Следва посещение на залива Репълс бей с колоритния парк и плажа, известен с пъстрия даоистки храм. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Нощувка.

Ден десети/23.11.14/. ХОНГ КОНГ - МАКАО.Закуска.
Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао(130 евро/255). 
Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао (не е включен обяд). Градът Макао се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг.В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури.Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище правят този град уникален.В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в Лас Вегас на Китай. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най –старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO),изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот доХонг Конг.
Трансфер до летището и полет с Турски авиолинии в 23:15ч.

Ден единадесети /24.11.14/ .СОФИЯ.
Кацане в Истанбул в 05:25ч.Полет за София в 07:50 и кацане в София в 09:05ч.

На човек в двойна стая
Единична стая
3'ти възрастен
1499 евро / 2932 лева
1780 евро / 3481 лева
1499 евро / 2932 лева

Цената включва:
- самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; ХонгКонг – ИстанбулСофия;
- самолетен билет Шанхай –Хонг Конг;
- 7 нощувки със закуски в подбрани хотели 3* - 2 н. в Пекин,1 н. в Женгжоу,1 н.в Сиян, 2 н. в Шанхай и 1 н. в Хонк Конг;
- 1 нощувка в спален вагон - място в първа класа с климатик (настаняват се 4 човека в купе);
-  Закуска в хотела в Шанхай при пристигане;
Трансфер Пекин – Женгжоу с влак стрела;
-  4 обяда в китайски ресторанти;
-  климатизиран транспорт;
-  входни такси за музеите и обектите по програмата;
-  екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
всички трансфери, упоменати в програмата;
-   медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек;
водач на групата.

Цената не включва:
летищни такси – 245 евро/ 479 лв (към 04.06.14; задължително се заплащат);
бакшиши в хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България;
-   билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 20 евро/39 лв на човек;
разходка с корабче по р.Хуан Пу в Шанхай  – 25 евро/49 лв начовек (при минумум 10 записани туриста);
-  посещене на акробатично шоу в Шанхай – 28 евро/55 лв на човек;
-  еднодневна екскурзия до водния град Zhujiajiao – 59 евро/115 лв на човек с включен обяд (при минумум 10 записани туриста);
-  екскурзия до о-в Макао – 130 евро/255 лева на човек без обяд;
лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги;
-  такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 116 лв.);
-  По желание застраховка “Отмяна напътуването” –около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офиса.

Допълнителна информация: цените са изготвени при следния валутни курсове: 1 USD = 1,45 лв.; 1 USD = 6,12 CNY, като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването.
 Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:
o   международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
o   попълване на визов формуляр;
o   1 цветна снимка паспортен формат;
o   такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек.
Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации.
Начин на плащане:
При резервация се внася депозит в размер на 700 евро или 1400 лв.; доплащане 40 дни преди пътуването.

Срокове за анулации и неустойки:
·       До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка.
·       От 59 работни дни до 40 дни– 700 евро или 1400 лв.
·       От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването.

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни  обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!