понеделник, 28 юли 2014 г.

АВСТРАЛИЯ + ТАСМАНИЯ + НОВА ЗЕЛАНДИЯ + СИНГАПУР + КУАЛА ЛУМПУР през 2014

АВСТРАЛИЯ+ТАСМАНИЯ+НОВА ЗЕЛАНДИЯ+СИНГАПУР+КУАЛА ЛУМПУР

СИДНИ, МЕЛБЪРН, КЕРНС, ГОЛЕМИЯ БАРИЕРЕН РИФ, ДЕВЪНПОРТ, ХОБАРТ
НОВА ЗЕЛАНДИЯ: СЕВЕРЕН И ЮЖЕН ОСТРОВ
17 януари - 9 февруари 2015 г.
ПРОГРАМА:
17 януари
Полет София – Истанбул.
Пристигане в Истанбул и настаняване в хотела. Нощувка.
 
18 януари
Закуска. Трансфер до летището и полет Истанбул – Сингапур.
19 януари
Кацане в Сингапур. Трансфер и по възможност ранно настаняване в хотела.
Свободна програма. Нощувка.
20 януари
Закуска. Полудневна туристическа програма в Сингапур, включваща Парламента и Върховния съд, Китайския квартал, Малката Индия, Ситито - финансовия център на града, о-в Сентоса, популярната търговска улица Орчард роуд, ботаническата градина на Сингапур. Връщане в хотела. Свободно време и нощувка.
21 януари
Закуска. Свободна програма в Сингапур. По желание разходка до острова на забавленията Сентоса, или шопинг по Орчард роуд - най-известната търговска улица в Азия.
Вечерта - трансфер хотел – летище и късен полет Сингапур – Брисбейн.
22 януари
Полет Брисбейн – Кернс.
Пристигане в Кернс – тропическата столица на Австралия и изходна точка на туровете до Големия бариерен риф. Трансфер и настаняване в хотела. Време за почивка или разходка в централната част на Кернс и района на пристанището. Нощувка.
23 януари 
Закуска. Целодневен тур до Големия бариерен риф – разположен по протежение от 2030 километра около североизточните брегове на Австралия, това е най-големият коралов риф на планетата. Турът включва: круиз на катамаран до рифа Moore Reef, екипировка за гмуркане, обяд на блок маса с тропическа кухня, посещение на подводна обсерватория, пътуване с лодка с прозрачно дъно. Връщане в хотела и нощувка.
24 януари
Закуска. Целодневен тур до екваториалната джунгла на Северен Куинсленд. Пътуване с туристически влак, въжен кабинков лифт и военни вседеходи амфибии през джунглата, блата и реки и наблюдение на типичните за района растения и животни. Разходка из селището Куранда и запознаване с местните легенди и култура. Ще присъстваме на изпълнения на живо на аборигенски танци.
Трансфер до летището и вечерен полет Кернс – Мелбърн. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Мелбърн.
25 януари
Закуска. Полудневна туристическа обиколка Мелбърн, включваща Парламента, Митницата, градините Флагстаф, Университета, най-големия казино комплекс в Южното полукълбо, къщата на капитан Кук, Централната гара, тенис комплекса, трасето на състезанията от Формула 1.
ВАЖНО! По това време се провежда тенис турнира AUSTRALIAN OPEN и който желае след тура може да отиде да наблюдава на живо някой от мачовете.
Нощувка в Мелбърн.
26 януари
Закуска. Целодневен тур “GREAT OCEAN ROAD ADVENTURE” - пътуване на запад по живописното  крейбрежие на Тасманийско море до известните каменни монолити “Седемте апостоли” – скални образувания, формирани с времето от огромните океански вълни, остров Арч, местността Розорбек и скалистото крайбрежие в района. По време на тура ще минем през характерните за щата Виктория рибарски и курортни селища. Късния следобед връщане в Мелбърн и нощувка.
27 януари 
Закуска. Целодневен тур “YARRA VALLEY WINERIES” - посещение на най-известния винарски район в Австралия, разположен по протежението на река Яра на север от Мелбърн. Пътуване с туристически влак, теглен от най-стария запазен в Австралия парен локомотив Puffing Billy през местността Dandenong Ranges и долината на река Яра. Посещение на винарните Fergusson's Winery, Rochford's Eyton, Domaine Chandon. В тура освен посещения на винарни, са включени обяд, дегустации на вино и билет за влакчето.

ДОПЪЛНИТЕЛЕН ТУР ДО ТАСМАНИЯ: 


ОСНОВНА ПРОГРАМА:
Трансфер до пристанището в Мелбърн и пътуване до Девънпорт с ферибота “Spirit of Tasmania”.

Вечерен полет Мелбърн – Сидни.
Пристигане в Сидни и трансфер до хотела. Нощувка.
 
28 януари - Прекосяване на Тасмания
Пристигане в Девънпорт и отпътуване за Хобарт. Прекосяване на Тасмания от север на юг с автомобил под наем с попътно спиране в Лонсестън. По време на пътуването ще видите типичните за острова пейзажи, растителни и животински видове. Нощувка в Хобарт – столицата на Тасмания, известна с добре съхранената си колониална архитектура.
 
28 януари - Свободен ден в СидниСвободна програма в Сидни или по желание прекосяване на залива на Сидни с ферибот и посещение на Менли Бийч – жилищен квартал, разположен на океана и предпочинато място за почивка и прекарване на свободното време от жителите на Сидни.
29 януари - Туристическа програма в СидниЗакуска. Трансфер до летището и полет Хобарт – Сидни. Трансфер и настаняване в хотела. След обяд - полудневна туристическа обиколка, включваща световно известната сграда на Операта в Сидни, историческия район The Rocks  в централната част на града, Консерваторията, катедралата Св. Мери, Стария град, популярния Бондай бийч. След тура ще направим разходка из атрактивния Дарлинг харбър известен с множеството си ресторанти и заведения. Нощувка в Сидни.
 
29 януари - Туристическа програма в СидниЗакуска.
Преди обед – свободна програма.
След обяд - полудневна туристическа обиколка, включваща световно известната сграда на Операта в Сидни, историческия район The Rocks в централната част на града, Консерваторията, катедралата Св. Мери, Стария град, популярния Бондай бийч. След тура ще направим разходка из атрактивния Дарлинг харбър известен с множеството си ресторанти и заведения. Нощувка в Сидни.
30 януари
Закуска. Целодневен тур до курорта Порт Стефанс, намиращ се на крайбрежието на север от Сидни и известен като родно място на уникалните делфини със сплескани носове. Посещение на резерват за кенгуру и коала. Наблюдение и хранене на алигатори и крокодили. Туристите собственоръчно хранят кенгуру и коали и могат да се снимат с тях. Турът включва посещение на Австралийския парк за крокодили, обяд с морски дарове и круиз с моторен кораб за наблюдение на делфините.
След тура – връщане в хотела и нощувка в Сидни.
31 януари
Закуска. Трансфер и полет Сидни – Крайстчърч (административният център на Южния Новозеландски остров). Трансфер и настаняване в хотела. Разходка из центъра на един от първите градове в Нова Зеландия и свободна програма. Нощувка.
1 февруари
Закуска. Целодневен тур до Маунт Кук и пътуване до Куинстаун. Пътуване на  югозапад до подножието на новозеландските Южни Алпи. Посещение на езерото Текапо и църквата, която се намира в близост до него. Посещение на селището Маунт Кук и разходка по някоя от алпийските пътеки в подножието на най-високия връх в Нова Зеландия. След обяд, по пътя за Куинстаун се преминава през прохода Линдис. Настаняване в хотел в Куинстаун и нощувка.
2 февруари
Закуска. Целодневен тур до Fiordland – национален парк, известен със своите планини, езера, долини, фиорди, водопади и гъсти гори. Пътуване до езерото Те Анау и долината Еглингтън. Преминаване през тунела Хомър. Следва круиз по живописния фиорд Милфърд Саунд често отъждествяван като Осмото чудо на света в подножието на връх Митре. По време круиза ще имате възможност да видите пълноводни  водопади, отвесни скали и характерната за района буйна растителност. Връщане в Куинстаун и нощувка.
3 февруари
Закуска. Тур до дългия 11 км. глетчер Франц Йозеф и Националния Парк Westland и целодневна обиколка на района. Пътуване по Западното Крайбрежие през Кромуeл, Уанака и Хавеа и преминаване през прохода Хааст, за да се стигне до Националния Парк Westland. Попътна спирка  в селището Франц Йозеф и разходка през тропическата гора на път за ледника. Глетчера Франц Йозеф е уникален природен феномен, при който може да се наблюдава глетчер на много ниска надморска височина. Нощувка във Франц Йозеф.
4 февруари
Закуска. Туристическа програма в градчето Шантитаун, основано през 1860 г. и свързано със златната треска, в което са съхранени повече от 30 сгради запазили духа на първите авантюристи заселили района.
Отпътуване за Крайстчърч през живописния район Греймаут с атракционния влак TranzAlpine. Пътуването с влака трае около 4 часа и преминава през Националния Парк Arthur's Pass, тунела Отира и местността Canterbury Plains, за да достигне до Крайстчърч.
Полет Крайстчърч – Окланд. Трансфер и настаняване в хотела.
5 февруари
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Окланд, включваща моста Harbour Bridge, яхтеното пристанище Westhaven Marina, търговският и финансов център на Окланд, загасналият вулкан Mount Eden, паркът Auckland Domain, търговският район Parnell Village, разходка по крайбрежната улица Tamaki Drive.
Свободна програма в Окланд.
Късен трансфер до летището за полет Окланд – Сингапур.
6 февруари
Полет Сингапур– Куала Лумпур.
Кацане в Куала Лумпур. Трансфер и по възможност ранно настаняване в хотела.
Следобяд – свободно време за почивка. Нощувка в Куала Лумпур.
7 февруари
След закуска - полудневна туристическа обиколка на Куала Лумпур, включваща Кралския дворец, Националния музей, площада "Датаран Мердека" - мястото, където е провъзгласена независимостта на Малайзия, Кулите Близнаци на Петронас, известни като символа на Малайзия със своите 452 м. височина.
Връщане в хотела и свободна програма. Нощувка.
8 февруари
Свободна програма.
Късен полет Куала Лумпур – Сингапур.
9 февруари
Полети Сингапур – Истанбул – София.

ЦЕНИ:
Пакетна цена на човек в двойна стая при заплащане на депозита до 15 септември :              6560 ЕВРО
Пакетна цена за продължението в Тасмания при заплащане на депозита до 15 септември : 242 ЕВРО
 
 
ПАКЕТ УСЛУГИ ОСНОВНА ПРОГРАМА:
 
* Самолетни билети за международни и вътрешни полети София  - Истанбул – Сингапур – Кернс –Мелбърн – Сидни - Крайстчърч – Окланд - Куала Лумпур – Истанбул - София;
* 1 нощувка + закуска в Истанбул в двойна стая в хотел 4*
* 3 нощувки + закуски в Мелбърн в двойна стая в хотел 4*;
* 4 нощувки + закуски в Сидни в двойна стая в хотел 4*;
* 2 нощувки + закуски в Кернс в двойна стая в хотел 5*;
* 2 нощувки+ закуски в Сингапур в двойна стая в хотел 4*;
* 1 нощувка + закуска в Окланд в двойна стая в хотел 4*;
* 2 нощувки + закуски в Куинстаун в двойна стая в хотел 4*;
* 1 нощувка + закуска във Франц Йозеф в двойна стая в хотел 4*;
* 1 нощувка + закуска в Крайтсчърч в двойна стая в хотел 4*;
* 2 нощувки + закуски в Куала Лумпур в двойна стая в хотел 5*;
* Трансфери летище-хотел-летище в Истанбул, Сингапур, Сидни, Мелбърн, Кернс, Крайстчърч, Окланд, Куала Лумпур;
* Полудневна туристическа обиколка на Сидни;
* Полудневна туристическа обиколка на Мелбърн;
* Полудневна туристическа обиколка на Сингапур;
* Полудневна туристическа обиколка на Окланд;
* Полудневна туристическа обиколка на Куала Лумпур;
* Целодневен тур до Големия Бариерен Риф от Кернс с включен обяд;
* Целодневен тур до курорта Порт Стефанс от Сидни с включен обяд;
* Целодневен тур “YARRA VALLEY WINERIES” от Мелбърн;
* Целодневен тур “GREAT OCEAN ROAD ADVENTURE” от Мелбърн;
* 5-дневната туристическа програма на Южния Остров в Нова Зеландия описана в програмата;
* Билет за панорамния влак Tranz Alpine на Южния Остров в Нова Зеландия;
* Круиз по фиорда Милфърд Саунд на Южния Остров в Нова Зеландия;
* Всички входни и паркови такси по програмата.
* Водач на групата от България.
* Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро. 
 
ПАКЕТ УСЛУГИ ДОПЪЛНИТЕЛЕН ТУР ДО О. ТАСМАНИЯ:
 
* 1 нощувкa на ферибота “SPIRIT OF TASMANIA”;
* Прекосяване на Тасмания с автомобил;
* 1 нощувка + закуска в столицата Хобарт, в двойна стая в хотел Wrest Point 4* или подобен;
* Самолетен билет Хобарт – Сидни;
* Водач-придружител на групата от България;
* Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.
 
Дестинация:
Хотели:
Истанбул
WOW Airport Hotel 4* или подобен
Сингапур
Кернс
Pullman Cairns International 5* или подобен
Мелбърн
Rydges Melbourne 4* или подобен
Сидни
Park Royal Darling Harbour 4*или подобен
Крайстчърч
Novotel Christchurch 4* или подобен
Куинстаун
Heritage Hotel Queenstown 4* или подобен
Франц Йозеф
Scenic Hotel Franz Josef 4*или подобен
Окланд
Heritage Hotel Auckland 4* или подобен
Куала Лумпур
Hotel Istana 5* или подобен
 
 
Пакетната цена НЕ включва:

*    летищните такси за вътрешни и международни полети, които към 18.06.2014 г. са 778 евро;
*    обедите и вечерите, които не са описани в пакета услуги.
-Пакетната цена е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 15 септември. След тази дата цената на пакета е 6920 евро.
 В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на 1510 евро, за всичките деветнадесет нощувки.
Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане на база на реалния брой записани туристи.
 Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на AUD към EUR EUR 1 = 1.45 AUD, NZD към EUR EUR 1 = 1.56 NZD, SGD към EUR EUR 1 = 1.70 SGD, MYR към EUR EUR 1 = 4.38 MYR. При промяна на курса с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
 Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване поради медицински или немедицински причини.
 В цената на основния пакет са калкулирани полет Мелбърн-Сидни и две нощувки в Сидни, които са приспаднати от пакетната цена за продължението до о. Тасмания.
Допълнително ще получите списък на нужните документи и информация за издаване на Австралийска виза. Процедурата е без лично явяване.
ГРАФИК НА ВИЗОВИТЕ ПРОЦЕДУРИ:
* До 20 Септември: получаване в офиса  необходимите документи за виза.
* До 30 Септември: попълване и изпращане на визовия формуляр.
* До 30 Октомври: приключване на визовата процедура.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:
1. Да платите в брой или да преведете в срок до 15.09.2014 г. в банковата ни сметка  левовата равностойност на 2400 евро по фиксинга на БНБ за деня на плащането.
2. Да получим в срока от т.1 попълнена заявка, копие от платежното нареждане за превода (при заплащане по банков път) и задграничния паспорт.
3. Да платите в брой или да преведете в срок до 30.10.2014 г. в банковата ни сметка  левовата равностойност на остатъка от пакетната цена и летищните такси по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар