понеделник, 28 юли 2014 г.

Шри ланка – Природа и култура през 2014

Шри ланка – Природа и култура
16 октомври– 25 октомври 2014

Цена на човек, настанен в двойна стая: 989 евро
Доплащане за единично настаняване : 299 евро

Шри Ланка смайва с уникалните си забележителности, красиви пясъчни плажове и необикновена дива природа. Островът е едно от онези земни кътчета, за които можем да кажем, че има за всекиго по нещо. Доказателство за красотата на някогашната република Цейлон е решението на ЮНЕСКО да включи седем от забележителностите на острова в Списъка на световното културно и природно наследство.
Предимства на нашата програма:
- Селектирани хотели – отлично съотношение между качество и цена!
-Екскурзиите комбинират разглеждането на природни и културни забележителности!
- Възможност да се видят обекти, включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО!
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО
10 дни / 7 нощувки
Ден първи: Летище София / Истанбул.
16.10.2014.Среща на летище София, Терминал 2, в 08:30 часа за полет до Коломбо през Истанбул.
AK  “Turkish Airlines” в 10:30 ч. Кацане в Истанбул в 23:10.
Ден втори: Истанбул / Коломбо / Кандалама.
17.10.2014. Полет за Коломбо в 01:05. Кацане на международното летище Bandaranayeka, Коломбо в 14:05. Посрещане от представители на агенцията партньор в Шри Ланка в общата зала за международни пристигания на летището. Трансфер от летището до Кандалама.
Вечеря и нощувка в хотел Amaya Lake :http://www.amayalake.com/
Ден трети: Кандалама / Сигирия / Полонарува /Кандалама.
18.10.2014. Закуска в хотела. Пътуване към Сигирия. Изкачване на древна скална крепост Сигирия, която е една от седемте забележителности в Шри Ланка, включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Датира от пети век и е построена от цар Касапа (477-495 г.). “Лъвската скала” е изключително красива цитадела, която се издига на 200 метра над джунглата. Скалата се намирала в най-вътрешната част на укрепения град. Ров,  насип и обширни градини, включително прочутите водни градини ограждали основата на скалата. Обиколката продължава с разглеждане на световноизвестните фрески “Божествени девойки”, закътани сред скалата, до които се стига по извити стълби. Фреските са нарисувани с естествени багрила върху мазилка. Трансфер от Сигирия до Полонарува.Посещение на Полонарува, втората столицата на Шри Ланка, строена през 11-ти и 12-ти век след Христа, и която днес е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук може да се видят останките от Кралския дворец Гал Вихарая, където се намират четири великолепни каменни скулптури на  Буда, в неговите традиционни три пози -  “Изправения”, “Седящия” и  “Полегналия” Буда.  Разглеждане на залата за аудиенции,лотусовата баня, статуята на Цар Паракрамабаху и Паракрама Самудрая - езеро , построени от крал Паракрамабаху Велики. Полонарува е осеяна с реставрирани руини. Сред тях най-впечатляващи са Ланкатилаке , Ватадаге и други останки от бившия храм, пазил единствената реликва от Буда - неговият зъб. Трансфер до Кандалама.
(Опция за екскурзия Джип сафари в Националния парк Минерия)
Джип сафари в Националния парк Минерия, простиращ се на 8889 хектара. Паркът е известен с голямата си популация на слонове, движещи се на стада в джунглата и около езерото. В парка могат да бъдат видяни около 300 диви слона, диви биволи, диви глигани, петнисти елени, ленивци, леопарди, крокодили, чакали, 9 вида амфибии, 25 вида влечуги, 160 вида птици, 26 вида риби, 78 вида пеперуди и др. Влажните зони,животинските и растителни видове в този парк  имат международно значение. Има бамбукови дървета, които са рядкост и почти не се срещат в други паркове. Най-важната особеност е, че слоновете могат да се видят от съвсем близко разстояние.
Цена: до двама: 65 $ на човек, за над двама човека: 55 $ на човек
Трансфер до Кандалама. Вечеря и нощувка в хотел Amaya Lake.
Ден четвърти: Кандалама / Дамбула / Матале / Канди.

19.10.2014. Закуска в хотела. Трансфер от Пинавела до Дамбула. Скалният храм Дамбула е построен от Цар Уалагамбаху през 1 век пр. н. е. и е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Това са най-впечатляващите пещерни храмове в Шри Ланка. Комплексът се състои от пет пещери и повече от 2000 кв.м рисувани стени и тавани. Това е и най-големият район с рисунки в света. Съдържа над 150 изображения на Буда , от които най- голямото е колосална фигура на Буда, издялана от скала и висока цели 14 метра. Продължаваме към Матале. Посещение на градината с подправки, където се виждат различни подправки, с които  Шри Ланка е известна. Ще узнаете как някои от тези подправки се отглеждат и обработват. В допълнение  ще станете свидетели на кулинарна демонстрация.
Трансфер от Матале към Канди. Канди е последната столица на царете на Шри Ланка и е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Името "Канди" ни дава идея за  разкош и великолепие. Много от легендите, традициите и фолклора са все още  живи днес и се пазят с любов. Ще обиколим езерото Канди, което е изградено през 1798 г. от последния от царете Синхала – Сри Уикрама Раджасинг. Посещение на град Канди и базар, център за занаятчийски и ръчно изработени стоки, музея на скъпоценните камъни, работилница за гравиране. Също така ще се посети Храмът, съхраняващ Зъба на Буда.
Следва фолклорно шоу.
Вечеря и нощувка в хотел Amaya Hills: http://www.amayahills.com/
Ден пети: Канди / Пинавела / Перадения / / Нувара Елия.

20.10.2014. Закуска в хотела. Трансфер от Коломбо до Сиропиталището за слонове, където ще имате възможността да се срещнете отблизо с тези животни. Сиропиталището е създадено през 1975 г., като стартира със седем слончета сираци. Днес някои от тези сираци се радват на щастието да родят своите малки на същото място. С помощта на местни и чуждестранни експерти  Пинавела започва успешна програма за развъждане на слонове в приюта и първото бебе слонче се ражда през 1984 г. Най-интересно е посещението  по време на храненето, когато ще видите как бебетата слонове се хранят с бутилка. След това цялото стадо слонове се отправя за баня в близката река.
Продължаваме към Перадения. Кралската ботаническа градина (Royal Botanical Garden) в Перадения е една от най-хубавите в Азия. Тя е изградена от цар Синхала и впоследствие е разширена от британците. Тя се простира на 147 акра площ и приютява невероятно разнообразие на дървета, растения и цветя.
Трансфер от Перадения, до Чаената плантация. По време на посещението си в чаената плантация и фабриката за чай в Гирагама ще се запознаете от първа ръка с начина на производство на  най-добрия чай в света и как се оценява той.  В края на посещението гостите имат възможност да се насладят  на чаша цейлонски чай.
Трансфер от Чаената плантация до високопланинския курорт Нувара Елия. Името му означава "Град на светлината " и  е разположен на 1884 м височина в планината Пидуруталагалас , най- високия връх в Шри Ланка. Планинският климат и  природата са зашеметяващи -  тучни живописни поля и долини. В Нувара Елия се намира едно от най-добрите голф игрища в Южна Азия.
Вечеря и нощувкав хотел Oak-Ray Summer Hill Breeze Hotel: www.oakraysummerhillbreeze.com
Ден шести: Нувара Елия / Яла / Катарагама.

21.10.2014. Закуска в хотела. Продължаваме към Яла. Националният парк Яла е несъмнено най- големият и най-популярен резерват в Шри Ланка, където ще видите животните на Шри Ланка в естествената им среда.
Вечеря и нощувка в хотел Mandara Rosen: www.mandararosen.com
Ден седми: Яла / Гале / Индурува.
22.10.2014. Закуска в хотела. Отправяме се към югозападната част на Шри Ланка, за да разгледаме Гале - най-добрият пример за укрепен град, построен от португалците. По-късно  холандците построили известния форт, който и днес е  в прекрасно състояние и е един от най-добре запазилите се колониални фортове в Азия. Фортът на Гале е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и най-важната забележителност в града. Холандският музей и холандската църква са две други значими атракции. Гале е прочут и със своите сложни дантели и абаносови дърворезби.
Трансфер от Гале до Индурува.
Вечеря и нощувка в хотел: Pandanus Beach : http://www.pandanusbeach.com/

Ден осми: Индурува.
23.10.2014. Почивка на брега на морето в Pandanus Beach.
Ден девети: Индурува / летище.
24.10.2014. Трансфер до летището за полет Коломбо – Истанбул в 21:25.
Ден десети: Истанбул / летище София.
25.10.2014. Кацане на летището в Истанбул в 05:35  и излитане за София в 07:30. Пристигане в София в 08:45.
Цена на човек настанен в двойна стая: 989 евро
Доплащане за единично настаняване: 299 евро

Пакетната цена включва:
- Самолетен билет София– Коломбо– София на авиокомпания
Turkish Airlines.
- Всички трансфери, екскурзии, преходи с автобус по програмата.

- 7 нощувки със закуска и вечеря.

- Медицинска застраховка към „ Армеец „ 10 000 евро застрахователна премия.

- Екскурзовод на английски език.

- Представител от фирмата по време на пътуването.
 
Цената не включвa: - Летищни такси – 350 евро към дата 15 Юли 2014.
- Бакшиши / задължителни -  мин. бакшиш за екскузовод и шофьори/– 10 $.
- Разходи от лично естество.

*
Виза – около 20 $ /, издава се онлайн разрешение за влизане в страната, моля вижте на адрес: www.eta.gov.lk. С издадения документ се влиза в държавата, като визата се полага и заплаща на летище Коломбо.
- Входни такси за посещаваните обекти.

Необходими документи:
* Задграничен паспорт  с валидност минимум 6 месеца от крайната дата на пътуването.
* Необходими документи за Електронна оторизация за виза - цветно сканирано копие на международния паспорт.
* Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за пътуване в Шри Ланка.
* Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 10 туристи.
* Фирмата не носи отговорност при отказ на виза за Шри Ланка.
Забележка: Туроператорът си запазва правата за промяна часовете на полета/ при евентуални такива от страна на авиокомпанията, изпълняваща полета/, промяна на датите и цените на офертите, както и екскурзионната програма при необходимост.
Туроператорът не носи отговорност за закъсняване или отменяне на полети поради  неблагоприятни метеорологични или форсмажорни условия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар