понеделник, 20 януари 2014 г.

На Свети Валентин в Истанбул през 2014

НА СВЕТИ ВАЛЕНТИН В ИСТАНБУЛ
*Промоционални цени , валидни за резервации до 31.01.2014 г. !

165 ЛЕВА на човек в двойна/тройна стая;
Доплащане за единична- 70 лв.
Дете до 6 години – 110 лв.
Дете от 6 до 12 г. при плащащи 2-ма възрастни в стая– 140 лева.
Ден първи (13.02.2014). 
*20:30 ч. тръгване от гр. София (стадионВ. Левски)
*21:20 ч. тръгване от гр. Пазарджик (бензиностанцияShell)
*22:00 ч.тръгване от гр. Пловдив (бензиностанцияOMV до хотел Санкт Петербург)
*23:45ч. тръгване от гр. Хасково (бензиностанцияShell)

Ден втори(14.02.2014) .Пристигане в Истанбул и настаняване в хотела. Aко има
свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи,настаняването става след 12.30.
  • 08:30 Панорамна екскурзия на града с автобус и професионален екскурзовод на български език. Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси.  Тръгване от хотела, пристигане в кв.”Султанахмет”, посещение на Хиподрума – „Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм II”. Разглеждане на Топкапъ Сарай, църквата Света София, Долмабахче Сарай  (дава се информация за историческите забележителности , без да се посещават).Посещение на Синята джамия, по Въжения мост над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността “Йедитепе”. Там туристите имат на разположение около 30 мин. (могат  да пият кафе, да хапнат, да направят снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която
    се разкрива от мястото ). След престоя на “Йедитепе” отново по Въжения мост туристите се връщат в Европейската част на Истанбул и се насочват към съвременния център на града - Таксим, минава се покрай “Златният рог”,  посещава се българската църква “Св.Стефан”,  превърнала се в символ на българите християни в Истанбул. Групата се връща обратно в хотела, като маршрута на автобуса следва древните крепостни стени на Константинопол.
  • 14:00 Посещение на стария султански дворец “Топкапъ Сарай” (по желание срещу заплащане) - eдин от най-древните и най-големите дворци в света, и църквата-музей Света София.
  • 20:00 Вечеря в рибен ресторант на моста над залива “Златен рог” (по желание срещу заплащане) с незабравим изглед към Босфора и Златния рог.
  • НОЩУВКА
Ден трети(15.02.2014) .Закуска.

  • 09:00 Разходка с корабче по Босфора (по желание срещу заплащане) с екскурзовод на български. Екскурзията започва от пристанище Кабаташ или Еминьоню. Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали, като къщата на Онур и офиса на Шехерезада от сериала „1001 нощи” и резиденцията на фамилия Шадоолу от „Перла”.
  • 11:00 Посещение на новия султански дворец “Долмабахче Сарай” (по желание срещу заплащане)  - най-красивия дворец в Истанбул, наричан Малкия Версай, едно от творенията на фамилия Балиан, за което са използвани близо 14 тона злато и 40 т сребро. Тук е и един от най-големите полилеи в света - 4,5 т английски кристал, подарък от кралица Виктория.
  • 15:30  - Посещение на небостъргача „SAPPHIRE. (по желание срещу заплащане) - най-високата структура в Бизнес центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул -Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвременните метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360-градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки. Свободно време за пазаруване в търговския център с площ 34 хил. кв.м.  
  • 20:30 Вечеря в атрактивен турски ресторант - с шоу-програма ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи.
  • НОЩУВКА
Ден четвърти(16.02.2014)   Закуска. 
  • 09:45 Посещение на новооткрития и един от най-големите в света аквариуми „Тюркоазу”, в който на площ от 8000 м2 се помещават над 10 000 вида морски животни (от сладки и солени води) в 26 аквариума, включително и 2,5-метрови тигрови акули. Аквариумът е оборудван със специален тунел, извит на 270 градуса. Създава се  триизмерна панорамна гледка, която поражда чувството, че се разхождате сред рибките. По своя мащаб „Тюркоазу” е обявен за един от най-големите аквариуми в света, а подводният тунел е един от най-дългите в света - 80 метра.
  • 12:30 Отпътуване за Одрин. Разходка в центъра на града, можете да опитате местния специалитет - „джигер” с посещение по желание на джамията „Селимие” и българската църква „Св. Св. Константин и Елена”.
  • Тръгване за България
  • Цени на допълнителните екскурзии:
  • Екскурзия до султанския дворец Топкапъ-от 12 до 26 човека-15 евро
  • Цената включва: трансфер до  забележителностите и обратнo и екскурзовод на български език;Цената НЕ включва: държавна  входна такса Топкапъ (25 турски лири) Екскурзия до султанския дворец "Долмабахче" и Света София от 12 до 26 човека - 20 евро-
    Цената включва: трансфер до забележителностите и екскурзовод на български език
    Цената НЕ включва: държавна входна такса за Долмабахче (30 турски лири) и кулата Галата (12 турски лири)
  • Разходка по Босфора с корабче- от 12 о 26 човека - 27 евро
  • Цената включва: трансфер до пристанището, наем на корабче и екскурзовод на български език.
  • Вечери по желание:
  • Вечеря в рибен ресторант - 25 евро
  • Вечеря в Атрактивен ресторант с турска шоу програма - 37 евро

Няма коментари:

Публикуване на коментар