петък, 10 януари 2014 г.

Класически тур в Италия през 2014

ИТАЛИЯ - КЛАСИЧЕСКИ ТУР
Белград-Венеция-Флоренция-Пиза-Рим--Загреб


Автобусна екскурзия 8 дни / 7 нощувки
(29.03–05.04.2014),
БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИДен първи.В 06.00 ч. отпътуване от гр. София за Хърватия с лицензиран автобус по маршрут София-Калотина-Белград (посещение на Калемегдан и свободно време в центъра на сръбската столица)-Загреб (780 км). Пристигане в хърватската столица вечерта. Настаняване в хотел. Свободно време.
Ден втори.Закуска. Отпътуване за Италия. Пристигане сутринта в Пунта Сабиони (385 км), откъдето групата се качва  на корабче до Венеция  (цената на билета за корабчето е включена в пакетната цена на екскурзията). Туристическа програма – пешеходна обиколка (около 2 часа, включена в цената) с местен лицензиран екскурзовод на български език с разглеждане на десетки световноизвестни забележителности - базиликата „Сан Марко”, Двореца на Дожите (отвън), Моста на въздишките, моста Риалто и... Свободно време – ще имате на разположение няколко часа, за да се потопите в уникалната атмосфера на един от най-красивите градове на Европа. По желание (срещу допълнително заплащане) ще можете да се разходите по Канале Гранде  с лодка или гондола. В късния следобед отпътуване обратно за Пунта Сабиони. Трансфер до хотела в курорта Лидо Ди Йезело. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
Ден трети.Рим – „вечния град” -Закуска. Отпътуване за Рим  (540 км). Пристигане в ранния следобед. Туристическа програма - с автобус и пеша (около 3-4 часа, включена в цената) с лицензиран местен екскурзовод на български език - разглеждат се Колизеума (отвън), „Форо Романо” (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция” и... Трансфер до хотела.
Настяняване. Нощувка.
Ден четвърти.Рим – „вечния град” -Закуска. Туристическа програма - с автобус и пеша (около 3-4 часа, включена в цената). Разглеждане на площад “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, площад “Испания” с прочутите стъпала и... Свободно време около 4 часа. Нощувка .
Ден пети. Рим – „вечния град” -Закуска. Туристическа програма - с автобус и пеша (около 3-4 часа, включена в цената). Разглеждане на Ватикана - площад „Свети Петър” и базиликата “Свети Петър”. Свободно време около 4 часа. Нощувка.
Ден шести.Флоренция – „люлката на ренесанса” .Закуска. Отпътуване за
Флоренция (290 км). Пристигане около обяд. Туристическа програма – пешеходна обиколка (около 2 часа,включена в цената) с местен лицензиран екскурзовод на български език – разглеждат се църквата – пантеон „Санта Кроче”, „Портата на рая” в Баптистерията, катедралата “Санта Мария дел Фиорe”, квартала на Данте, площада Дел Синьория, „Понте Векио”. Свободно време около 2-3 часа или по желание - възможност за разглеждане на галерията „Уфици” - с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която
е около 10 евро, се плаща на място , посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията „Уфици” са ограничени – групата може да е от максимум 20 човека; записване - до изчерпване на местата). Отпътуване за гр. Пиза – свободно време за разглеждане на „Наклонената кула”, „Двора на чудесата”, Катедралата и Баптистерията. Отпътуване за Монтекатини Терме . Настаняване в хотела. Нощувка.
Ден седми.Загреб .Закуска. Отпътуване за Загреб (620 км). Пристигане привечер. Туристическа обиколка на хърватската столица - с автобус и пеша (около 2 часа, включена в цената) с местен екскурзовод на английски или хърватски език. Настаняване в хотела. Нощувка.
Ден осми.Загреб – България.Закуска.Отпътуване за България. Пристигане в София  вечерта.
ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Настаняване ВВ (нощувка със закуска) На човек в двойна или тройна стая -770 лв .
Единична стая - 960 лв .
І. ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВАТ:
Транспорт с лицензиран автобус; Всички трансфери по програмата, пътни и магистрални
 такси; 7 нощувки със закуски в хотели - 3* с включени градски такси ; 1 нощувка в Загреб(Хърватия); 1 нощувка в
Лидо Ди Йезоло (в района на Венеция), 3 нощувки в района на Рим ; 1 нощувка в Монтекатини Терме (до Флоренция); 1 нощувка в Загреб(Хърватия) на връщане ; Туристическа програма с лицензирани местни екскурзоводи на български език във Венеция, Флоренция и Рим.; Посещение на „Наклонената кула” и „Двора на чудесата” в Пиза ; Туристическа програма с лицензиран местен екскурзовод на английски или хърватски език в Загреб; Разходи за слушалки, двупосочен билет за корабчето до Венeция ; Медицинска застраховка  за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО ; Водач от фирмата по време на цялото пътуване.
 ІІ. ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Разходи от личен характер ; Посещение на галерията Уфици с екскурзовод на български (30 лв. + такса за вход) .
Входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
 ВЕНЕЦИЯ: Двореца на Доджите-12 EUR, Камбанарията-9 EUR, разходка с лодка по Канале Гранде-20 EUR
 ФЛОРЕНЦИЯ: Църквата Санта Кроче-5 EUR, Баптистерията-5 EUR, Кулата на Джото-6 EUR, Палацо Векио-8 EUR,
 ПИЗА: Катедралата-2 EUR, Баптистерията-5 EUR, Наклонената кула-15 EUR
 РИМ: Колизеума-12 ЕUR, Ватиканските музеи-30 EUR с включена такса за местен екскурзовод. (цените на входните такси са с информативен характер и туроператорът не носи отговорност, ако те са различни в деня на посещение на туристичестия обект) .
III. ДРУГИ:
Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване.

Всички деца ползват седалка в автобуса.
Доплащане за единично ползване на двойна седалка в автобуса – 360 лв.
Доплащане за единична стая – 200 лв.
Туристите се застраховат в ЗК „УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО ; Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-
79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка  е 5 000 ЕВРО , за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО)
НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!
ІV. ОБЩИ УСЛОВИЯ:
Програмата се провежда при минимум 45  записани туристи!
Заплащане в брой или по банков път: авансово плащане- 50% от пакетната цена при записване.
Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до  48 ч. след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане– до 21 дни преди датата на отпътуване.
  В случай, че необходимият брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване според Закона за турзима. Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксерокопие). Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Туроператорът не носи отговорност и не възстановява  суми  на туристи, на които им се отказва достъп до Италия (и транзитно преминаваните държави) поради: забрана за напускане на страната, невалидни  /забравени/ документи или други независещи от
туроператора причини. Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване в случай на драстично повишаване на горивото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар