петък, 30 август 2013 г.

Екскурзия до остров Св. Ахил в Гърция с една нощувка през Октомври 2013

ЕКСКУРЗИЯ  ДО ОСТРОВ СВЕТИ АХИЛ-ГЪРЦИЯ
Едеса-Кастория-Св.Ахил-Килкис
Дата на тръгване:05.10.2013,12.10.2013
При събрана група от минимум 35 плащащи по всяко време.
Цена:138.00лв.
Ден първи.Отпътуване в 6.50,00 ч. от София  по маршрут:София - Кастория. Фотопауза в Едеса-впечатляват водопадите,фабриката –музей. Свободно време за обяд.Отпътуване за Кастория- стария град Костур със старинните църкви от 18 и 19 век и с множество магазини за кожени изделия.Красиво разположен на брега на  езерото. Настаняване в хотел 2**/3***. Нощувка.
Ден втори.Закуска.Свободно време в Кастория -музеи, магазини с кожени изделия.
Или по желание срещу допълнително заплащане.

Посещение на о-в Св Ахил.Отпътуване за  Преспанското езеро.Посещение на о-в Св. Ахил, където българският цар Самуил отнася мощите на Св. Ахил Лариски. На това място по негово желание е погребан и самият цар Самуил. Фотопауза - базиликата Св.Ахил, където са гробовете на цар Самуил, синът му Гавраил Радомир и Иван Владислав. Наоколо са намерени още 300 гроба-предполага се, че са на Самуилови войници.Свободно време за обяд на брега на езерото. Отпътуване за България. По пътя кратка почивка в гр. Килкис- бившия Кукуш. 
Цената включва: транспорт с лицензиран  автобус  ;
1 нощувка със закуска в хотел 2/3 звезди;водач от агенцията.
Ценатане включва:посещение на остров Св. Ахил и Преспанското езеро– 21лв.;входни такси за музеи, посещавани по желание;доплащане за вечеря в ресторанта на хотела –  15 евро;обяд на езерото –  11евро;разходка с корабче по езерото"Кoстур" -7 евро;медицинска застраховка -4 лв. /  застраховката за лица над 65 г –8 лв/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар