сряда, 21 август 2013 г.

НИШ И ДЯВОЛСКИЯТ ГРАД 2013

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ
Маршрут: София - Ниш–Прокуплие – Дяволският  град

ПРИ СЪБРАНА ГРУПА ОТ 35 ПЛАЩАЩИ ТУРИСТИ
Цена: 33 лв.
Отпътуване от Софияв : 6.30 ч. от площад Александър Невски/началото на ул. Оборище/.

Фотопауза при Челе кула, построена след боя на хълма Чегар, където войводата Стефан Зинделич и неговите четници на 19 май 1809 г. биват разгромени от многочислената турска армия.

Пешеходна разходка в центъра на Ниш : Площадът на Освобождението,в центъра на който е Паметникът наосвободителите на града, издигнат през1936 г., сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка,Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът Бановина, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет.

Свободно време.

Отпътуване за Дяволския град. Легендата разказва, че в далечни времена това място било обитавано от скромни и богобоязливи хора. Това раздразнило дявола, който приготвил дяволска вода, която да накара хората да забравят своето родословие. След като жителите пили от тази вода, те организирали сватба между брат и сестра.Дяволският план бил осуетен от фея,която според легендата и до днес бди над това място. Тъй като феята не могла да вразуми булката и младоженеца,започнала да се моли на Господ  да попречи на тази сватба. Господ чул молбата и съединил земята и небето като превърнал хората в камък. Днес на това място са формирани два природни феномена - 202 скални формации с височина до 15 метра и два извора с вода с висока киселинност и минерализация, които превръщат това място в чудо на природата. Посещението на Дяволския град включва изкачване до главната платформа в комплекса, откъдето се открива невероятна панорама към природния феномен и планината Радан.

17.00 ч. - Отпътуване за България.Пристигане в София късно вечерта.

Забележка.При събрана група от минимум 35 плащащи – по всяко време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар