четвъртък, 4 април 2013 г.

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ - НОЩЕН ПРЕХОД - 420 лв.

02.05.2013- 06.05.2013 г.
НОЩЕН ПРЕХОД
СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ВЕРИЯ- КОЗАНИ - ЙОАНИНА – ИГУМЕНИЦА – островКОРФУ - СОФИЯ

Ден първи-четвъртък– 02.05.13.Отпътуване от София в 21.00 ч. от площад “ Александър Невски “ по маршрут София –Солун –Верия – Козани – Йоанина – Игуменица.
Ден втори-петък– 03.05.13.Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за о–в Корфу / 1 ч. 45 мин. /.Пристигане преди обяд. Настаняване в хотел “SUNSHINE CORFU HOTEL& SPA4*. Свободно време. Обзорна екскурзия на град Корфу –разглеждане старата и новата крепост, аркадите Листон, църквата "Св.Спиридон", двореца "Ахилион"-лятната резиденция на императрица Сиси,полуостров Канони и Мишия остров с местен екскурзовод на български език. Връщане в хотела. Нощувка.
Ден трети-събота- 04.05.13.Закуска. В 08.00 ч отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници.В 9.00 ч. сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова,който е бил канонизиран през 1550 год.,спасявайки острова от глад. В 11.00 ч.църковните камбани бият и стотици керамични съдове /често пълни с вода,за да бъдат по–шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Този ритуал е създаден от венецианците, които хвърляли старата си неизползваема посуда на 01-ви януари, за да им донесе новата година – нова. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото. Връщане в хотела около 15.00 ч. Свободно време.Вечеря. В 19.30 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата “Света Параскева”се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички вземат огън, за да запалят своите свещи.Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици с разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеникът провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновено небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на Старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи,камбаните бият и това е апогеят на празника, с който всички се поздравяват.Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.
Ден четвърти-неделя – 05.05.13.Закуска.В 09.00 ч. отпътуване от хотела и разглеждане на Палеокастрица – едно кътче от рая.Ще имате възможност да разгледате Византийския манастир на Панагия,известен със старинните си икони и произведения на изкуството.Продължаваме разходката си към Сидари, което се счита за едно от най- красивите места на острова, уникално със своя пясъчен канал образуван о тморските води - " Канала на любовта". Връщане в хотела -тържествен Великденски обяд с традиционно печено агне,жива музика и фолклорна програма.Свободно време за разходка . Нощувка.
Ден пети-понеделник– 06.05.13.Закуска.Oтпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

хотел
http://www.sunshinevacationclubs.com/corfu_hotel

Възрастен в двойна
стая

Самостоя-
телна стая
Трето легло в двойна
стая

Дете до 12.99 г. с
двама възрастни
SUNSHINE CORFU HOTEL& SPA 4*
All.inclusive

420 лв.

520 лв.

380 лв.

200 лв.

Пакетната цена включва:
* транспорт с лицензиран автобус 3*
* 3 нощувки на Аll inclusive(закуска, обяд и вечеря на богата шведска маса, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство) в SUNSHINE CORFU HOTEL& SPA4*.
* панорамна обиколка на Корфу
* фолклорна програма по време на Великденския бяд
* местен екскурзовод за  обиколката
* всички трансфери,свързани с Великденските шествия
* медицинска застраховка с асистънс
* фериботни такси и билети
* водач от фирмата-организатор

Доплащане за застраховка на лица от 65 г. до 70 г. -3 лв. ; от 70 до 75 г.– 5 лв. ; над 75 год. - 10 лв.
Цената не включва:
*Екскурзиядо Палеокастрица и Сидари -10 евро
*Входна такса на двореца Ахилион – 4 евро
Информация за хотела:
Местоположение:хотелът е разположен точно на плажа, в близост до живописното градче Нисаки и на половин час с кола от град Корфу.
В хотела:СПА център (масаж, процедури за красота, сауна, джакузи, парна баня),2 открити басейна,единият от които с детска секция,конферентна зала, детска площадка, минимаркет, фризьорски салон.
Стаи:душ кабина или вана, сешоар, климатик, телефон с директно набиране, сателитна ТВ, хладилник, сейф, балкон или веранда.
Видове и брой стаи: хотелът разполага със  108стандартни двойни стаи, 91 семейни стаи,11 апартамента, 102 бунгала.
Ресторанти:основен бюфет-ресторант, 2 тематични ресторанта,основен бар, бар край басейна, дискотека.
Плаж:собствен,пясъчен.
Спорт: фитнес,, тенис корт, тенис на маса, аеробика,велосипеди, плажен волейбол, дартс,стрелба с лък, водни спортове

Няма коментари:

Публикуване на коментар