четвъртък, 4 април 2013 г.

ВЕЛИКДЕН НА КОРФУ-ДНЕВЕН ПРЕХОД 02- 06.05.2013

02.05.2013- 06.05.2013г.
СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ВЕРИЯ - КОЗАНИ - ЙОАНИНА– ИГУМЕНИЦА – остров КОРФУ - СОФИЯ
Ден първи-четвъртък02.05.13.Отпътуване от София в 6.00 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут София –Солун –Верия – Козани – Йоанина – Игуменица.Пристигане в Игуменица.Отпътуване с ферибот за о–в Корфу /1 ч. 45 мин. /. Настаняване в хотел HOTEL PALEO ART NOUVEAU 4* - разположен на Палеокастритса.. Нощувка.
Ден втори-петък03.05.13.
Закуска.Обзорна екскурзия на град Корфу – разглеждане старата и новата крепост, аркадите Листон, църквата "Св. Спиридон",двореца "Ахилион"- лятната резиденция на императрица Сиси, полуостров Канони и Мишия остров с местен екскурзовод на български език. Времетраене на цялата обиколка около 4 часа.Свободно време в Керкира. В 15:30 започва голямата епитафия (процесия), която тръгва от църквата Св.Георги (в Старата крепост). Процесията продължава до вечерта, когато всяка църква в града с изключение на църкватаСв.Спиридонзапочва своя епитафия, акомпанирана от един от духовите оркестри.Връщане в хотела. Нощувка. 
Забележка : Тези от туристите, които желаят, могат да се върнат в хотела след приключване на обиколката.
Ден трети-събота04.05.13.Закуска.В 08.00 ч отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. В 9.00 ч. сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и стотици керамични съдове/често пълни с вода, за да бъдат по–шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Този ритуал е създаден  от венецианците, които хвърляли старата си неизползваема посуда на 01-ви  януари, за да им донесе новата година – нови.Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества,като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото. Връщане в хотела около 15.00ч. Свободно време. Вечеря. В 19.30 ч. тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата "Света Параскева" се изнася “Светлината “ – запалена свещ , от която всички вземат огън, за да запалят своите свещи. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеникът провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновено небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на Старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи,камбаните бият и това е апогеят на празника, с който всички се поздравяват.Връщане в хотела след полунощ.Нощувка.
Ден четвърти-неделя– 05.05.13.Закуска.09.00 ч. отпътуване от хотела и разглеждане на
Палеокастрица – едно кътче от рая.Ще имате възможност да разгледате Византийския манастир на Панагия,известен със старинните си икони и произведения на изкуството.Продължаваме разходката си към Сидари, което се счита за едно от най -красивите места на острова, уникално със своя пясъчен канал , образуван от морските води - " Канала на любовта". Връщане в хотела -тържествен Великденски обяд с традиционно печено агне,жива музика и фолклорна програма.Свободно време за разходка . Нощувка.
Ден пети-понеделник– 06.05.13.Закуска.Oтпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.


Възрастен в двойна
стая

Самостоя-
телна стая
Трето легло в двойна
стая

Дете до 12.99 г. с
двама възрастни
HOTEL PALEO ART NOUVEAU” 4*
All.inclusive

475 лв.

640 лв.

400 лв.

200 лв.

Пакетната цена включва:
* транспорт слицензиран автобус 3*
* 4 нощувки на all inclusive(закуска, обяд и вечеря на богата шведска маса, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство)в HOTEL PALEO ART NOUVEAU 4* - разположен на Палеокастритса.
* панорамна обиколка на Корфу
* фолклорна програма по време на Великденския бяд
* местен екскурзовод за обиколката
* всички трансфери,свързани с Великденските шествия
* медицинска застраховка с асистънс
* фериботни такси и билети
* водач от фирмата-организатор
Доплащане за застраховка на лица от 65 г. до 70 г. -3 лв. ; от 70 до 75 г.– 5 лв. ; над 75 год. - 10 лв.
Цената не включва:
*Екскурзия до Палеокастрица и Сидари -10 евро
*Входна такса на двореца Ахилион – 4 евро

Информация за хотела:
Местоположение: http://www.paleokastritsa.cnhotelgroup.com

Хотел Paleokastritsa е на 2 километра от центъра на живописното курортно селище Палеокастрица. Град Корфу и пристанището са на 23 километра, а международното летище на Корфу - на 25 километра. Прочутият дворец Ахилион е на 28 километра. Наблизо има безплатен обществен паркинг. Хотел Paleokastritsa е само на 200 метра от пясъчния плаж Палеокастрица. Заобиколен от
пищна зеленина, хотелът предлага уикална гледка към кристалните води на емблематичния залив.
Стаи:
Класически декорираните стаи в Paleokastritsa са с гледка към Йонийско море, градината и басейна или околността. Всяка от светлите и просторни помещения е оборудвана с климатик, хладилник, телевизор със сателитни канали, радио, самостоятелна баня и балкон.
Ресторант:
Хотелът предлага ресторант с изглед към Йонийско море. Ресторантът на място поднася
разнообразни гръцки и средиземноморски блюда за обяд и вечеря, докато барът предлага лежерна обстановка за вечерно питие. Гостите могат да започнат деня си със закуска на блок маса, която се сервира всеки ден в трапезарията.
В хотела:
Басейн с хидромасажна вана и снек-бар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар