четвъртък, 4 април 2013 г.

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ 1-6 МАЙ 2013 нощен преход

01.05.2013- 06.05.2013г.
СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ВЕРИЯ- КОЗАНИ - ЙОАНИНА – ИГУМЕНИЦА – островКОРФУ - СОФИЯ

Ден първи-сряда01.05.13.Отпътуване от София в 22.00 ч от площад“ Александър Невски “ по маршрут София–Солун – Верия – Козани – Йоанина –Игуменица. Пристигане в Игуменица.
Ден втори-четвъртък02.05.13.Пристигане в Игуменица рано сутринта. Отпътуване с ферибот за о–в Корфу / 1 ч. 45 мин. /.Настаняване в хотел „SUNSHINE CORFUHOTEL& SPA 4*.Време за почивка. Обяд.В 13.30 начало на обзорната екскурзия на град Корфу – разглеждане старата и новата крепост, аркадите Листон, църквата "Св. Спиридон",двореца "Ахилион"- лятната резиденция на императрица Сиси, полуостров Канонии Мишия остров с местен екскурзовод на български език. Свободно време в Керкира. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден трети -петък03.05.13.Закуска.Свободно време. Обяд. Разпети петък е, ден за епитафии - свързани с погребението на Христос. На остров Корфу, както и в цяла Гърция, всяка църква изнася светините си за поклонение в енорията. На остров Корфу, това е съпътствано от филхармонични оркестри и хорове, в присъствието на хиляди корфийци и чуждестранните посетители, което дава друго измерение на тържествеността на събитието. Най- старият филхармоничен оркестър на острова,пременен в бляскави червени одежди,засвидетелства почит към святия ден с непреходното и вълнуващо "Adagio"на Албинони. Облечен в синьо – оркестърът на Mantzaros изпълнява „Marcia Funebre” на Верди, а Kapodistrias Orchestra - „Elegia Funebre”, „Mariana's'Sventura” и „ Погребалния марш” на Шопен.Шествията започват в 14,00 ч. и градират със своята пищност. Все по–тържествени и вълнуващи стават епитафиите. До22:00 ч. шествията следват едно след друго и вероятно е, човек да не намери в себе си достатъчно сетивност, да възприеме този калейдоскоп от цветове, емоции и звуци. Вечеря.Нощувка. 
Ден четвърти- събота – 04.05.13.Закуска.В 08.00 ч. отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. В 9.00 ч.сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и стотици керамични съдове/често пълни с вода, за да бъдат по–шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Този ритуал е създаден  от венецианците, които хвърляли старата си неизползваема посуда на 01-ви  януари, за да им донесе новата година – нова.Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества,като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото. Връщане в хотела около 15.00ч. Свободно време. Вечеря. В 21.00ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата "Света Параскева" се изнася “Светлината “ – запалена свещ , от която всички вземат огън, за да запалят своите свещи. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеникът  провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновено небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на Старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи,камбаните бият и това е апогеят  на празника, с който всички се поздравяват.Връщане в хотела след полунощ.Нощувка
Ден пети-неделя – 05.05.13.Закуска.В 09.00 ч. отпътуване от хотела и разглеждане на Палеокастрица – едно кътче от рая.Ще имате възможност да разгледате Византийския манастир на Панагия,известен със старинните си икони и произведения на изкуството. Продължаваме разходката си към Сидари, което се счита за едно от най - красивите места на острова, уникално със своя пясъчен канал, образуван от морските води - "Канала на любовта ". Връщане в хотела- тържествен Великденски обяд с традиционно печено агне,жива музика и фолклорна програма.Свободно време за разходка . Вечеря.Нощувка.
Ден шести-понеделник – 06.05.13.Закуска.Oтпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

хотел
http://www.sunshinevacationclubs.com/corfu_hotel


Възрастен в двойна
стая

Самостоя-
телна стая
Трето легло в двойна
стая

Дете до 12.99 г. с
двама възрастни
SUNSHINE CORFU HOTEL& SPA 4*
All.inclusive

495 лв.

625 лв.

420 лв.

200 лв
СВОБОДНИ МЕСТА САМО ЗА ДНЕВЕН ПРЕХОД  !!!
Пакетната цена включва:
* транспорт с лицензиран автобус 3*
* 4 нощувки на all inclusive(закуска, обяд ивечеря на богата шведска маса, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство)в SUNSHINE CORFU HOTEL& SPA4*.
* панорамна обиколка на Корфу
* фолклорна програма по време на Великденския бяд
* местен екскурзовод по време на обиколката
* всички трансфери, свързани с Великденските шествия
* медицинска застраховка с асистънс
* фериботни такси и билети
* водач от фирмата-организатор

Доплащане за застраховка на лица от 65 г. до 70 г. -3 лв. ; от 70 до 75 г.– 5 лв. ; над 75 год. - 10 лв.
Цената не включва:
*Екскурзия до Палеокастрица и Сидари -10 евро
*Входна такса на двореца Ахилион – 4 евро
Информация за хотела:
Местоположение:хотелът е разположен точно на плажа, в близост до живописното градче Нисаки и на половин час с кола от град Корфу. 
В хотела:
СПА център (масаж, процедури за красота, сауна, джакузи, парна баня),2 открити басейна, единият от които с детска секция, конферентна зала, детска площадка, мини маркет, фризьорски салон.
Стаи:душ кабина или вана, сешоар, климатик,телефон с директно набиране, сателитна ТВ, хладилник, сейф, балкон или веранда.
Видове и брой стаи: хотелът разполага със 108 стандартни двойни стаи, 91 семейни стаи, 11 апартамента, 102 бунгала.
Ресторанти:основен бюфет-ресторант, 2 тематични ресторанта, основен бар, бар край басейна,дискотека.
Плаж:собствен,пясъчен.
Спорт: фитнес,, тенис корт, тенис на маса, аеробика,велосипеди, плажен волейбол, дартс,стрелба с лък, водни спортове

Няма коментари:

Публикуване на коментар