петък, 24 август 2012 г.

ГЕРМАНИЯ- Лятна ваканция в Шварцвалд

СОФИЯ– ЛЮБЛЯНА – ФРОЙДЕНЩАТ – ФРАЙБУРГ – ДОНАУЕШИНГЕН – ТИТИЗЕЕ – БИЗИНГЕН – БАДЕН -БАДЕН – ЩУТГАРТ – ДОРНЩЕТЕН - БАЗЕЛ – КЛАГЕНФУРТ – СОФИЯ

8 дни/ 7 нощувки /7 закуски/ 5 вечери
Цена : 945 лв.
Програма:
1 ден  - София – Любляна
Отпътуване от София в 06.30 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Вечерта пристигане в Любляна. Вечерна разходка из центъра на словенската столица. Настаняване в хотел в селището Кран. Нощувка

2 ден
Фройденщад
Закуска. Отпътуване за Германия и провинция Баден – Вюртемберг. Пристигане в Фройденщат. Разходка из центъра на очарователния град и главния площад, най – големият в Германия (219 x 216 м), обграден от фантастични арки в ренесансов стил и красиви фонтани. Настаняване в хотел едно от курортните селища в района на града. Вечеря. Нощувка.

3 ден
- екскурзия до Фрайбург – Донауешинген – eзерото Титизее
Закуска.Екскурзия до Фрайбург – вратата към южен Шварцвалд. Това е славно място благодарение на голямата и процъфтяваща университетска общност в града.Централната архитектурна атракция на града е строената през XIII в. Катедрала, но истинският притегателен център на Фрайбург са неговите пълни с живот улици и кафенета. Свободно време за разходка и магазини.Продължаване за Донауешинген, за да се види откъде започва р. Дунав и стария център на града, както и спирка на красивото езеро Титизее, добре уреден туристически център с магазинчета за сувенири. Възможност за разходка с корабче, водни колела, лодки и забавления с бънджи. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден
- екскурзия до Бизинген - Баден –Баден  и минаване по Шварцвалд хохщтрасе
Закуска. Отпътуване за Бизинген и посещение на Замъка Хоенцолерн, считан за наследствената резиденция на един от най - старите и могъщи родове в Германия – династията на Хоенцолерните. Замъкът е построен на хълм, който се издига на 855 м надморска височина. От създаването си през ХI в. до днес  замъкът е собственост на фамилията Хоенцолерн. През вековното си съществувание крепостта е разрушавана няколко пъти, след което е трябвало да бъде изграждана на ново. Последното цялостно преустройство е от средата на XIX в., когато по заповед на Фридрих Вилхелм IV замъкът е  изграден в модерния по онова време неоготически стил. Днес замъкът е музей и популярна туристическа атракция, в която се съхраняват множество ценни предмети свързани с историята на Германия и династията Хоенцолерн. Сред най – ценните артефакти, които се съхраняват в музея са короната на император Вилхелм II и множество лични вещи на Фридрих Велики. Продължаване за Баден – Баден, първият и най – луксозен курорт с лековити минерални извори в Германия, главен град на под област Баден. Разглеждат се руините на римска баня, намиращи се на Рьомерплац, при желание може да се опита безплатно минералната вода от извора в богато украсената Тринкхале. Връщане по Шварцвалд хохщтрасе, живописен път, който започва от Баден-Баден и се изкачва до северната част на Шварцвалд. Спирки по пътя за фотопауза на фона на красива природа и селища със забележителна самобитна архитектура. Вечеря. Нощувка.
5 ден  - екскурзия до Щутгарт 
Закуска.Екскурзия до Щутгарт, главен град на Вюртемберг, от който произлиза едноименната династия, управлявала обединена Германия (императори Вилхем I и Вилхем II). Жителитена областта Вюртемберг са известни като „шваби”, за които са характерни пестеливостта и пристрастеността към домашния уют. Посещение на музея Мерцедес,открит на тържествена церемония през 2006 г., лично от германския канцлер Ангела Меркел, построен в чест на най – старата в света фабрика за автомобили,основана от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Изложени са над 75 исторически возила,както и първият от 1885 г. мотор и първият модел Мерцедес от 1902 г. Свободно време в центъра на града за разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден - екскурзия до Дорнщетен и швейцарския град Базел
Закуска. Екскурзия до селището Дорнщетен, изграден в типичния за Средна Европа архитектурен стил „фахверк”. Този начин на строеж датира от античността и определя облика на много германски градове до XIX в. Характеризира се с носеща дървена конструкция и свързващи елемети от глина и тухли, а отвън с ефектно орнаментиране и оцветяване. Продължаване за швейцарския град Базел. Пристигане и начало на пешеходната обиколка на Старата част, която обхваща калдаръмени улици,разноцветни фонтани и строени през XVI в. сгради, внушителната сграда на градската община и издигнатата през XII в. и реставрирана Катедрала. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден Клагенфурт
Закуска. Отпътуване за Клагенфурт - столицата на провинция Каринтия. Пристигане и вечерна разходка из Стария и Новия площад с фонтана на Дракона и паметника на Мария Терезия.Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.
Пакетната цена включва:
- 7 нощувки със закуски в хотели 3***,
- 5 вечери, от които 1 – в Кран, 5 – в района на Фройденщат, 1 – в Клагенфурт,
- туристическа програма, водач от агенцията.

Пакетната цена не включва:
- входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма,
-  наемането на велосипеди и разходката с корабче и лодка.

Доплащане за:
единична стая общо за целия престой – 220 лв.
мед. застраховка – 8 лв., над 65 г. – 12 лв., над 70 г. – 16 лв.
Намаление за:
дете до 12 год. с двама възрастни в стая – 160 лв.
3-ти възрастен – 40 лв.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: ксеро копие на валиден задграничен паспорт ИЛИ лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане –до 10 дни преди отпътуване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар