четвъртък, 23 август 2012 г.

СКАНДИНАВИЯ – Магията на севера с четирите Северни столици

СОФИЯ– ЗАГРЕБ – НЮРНБЕРГ – РОЩОК – ферибот – ГЕДСЕР – МАЛМЬО – ГРЕННА - СТОКХОЛМ –ферибот – ХЕЛЗИНКИ – ферибот – СТОКХОЛМ - ОСЛО – автобус и ферибот - ЗЬОГНЕФИОРД – ОСЛО – ГЬОТЕБОРГ – ХЕЛЗИНГБОРГ – ферибот - ХЕЛЗИНГЬОР – КРОНБОРГ -КОПЕНХАГЕН – БЕРЛИН – ПРАГА – БУДАПЕЩА – СОФИЯ

15 дни / 12 нощувки в хотели и 2 нощувки в каюта на ферибот / 12 закуски


Програма:
1 ден - София –Загреб
Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. “Ал. Невски”. Вечерта пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден - Загреб –Нюрнберг
Закуска. Отпътуване за Германия. Късният следобяд пристигане в Нюрнберг –столицата на Франкония. Туристическа програма, включваща разходка по Кьонингщрасе ,която отвежда до живописната стара част и главния площад Хауптмаркт. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден - Рощок - ФЕРИБОТ – Гедсер – Малмьо
Закуска.Отпътуване за Рощок. Качване на ферибот следобяд. Пристигане на датския бряг при Гедсер. Продължаване за Малмьо, преминавайки по моста „чудо” с обща дължина 16 км, свързващ Дания и Швеция и е един от най – мащабните инфраструктурни проекти в европейската история. Пристигане и настаняване в хотел в Малмьо.Нощувка.
4 ден - Малмьо – Гренна – Стокхолм
Закуска. Разглеждане на града – музей Малмьо – сградата на Кметството и площадът Стор-торгет. Отпътуване за Стокхолм с попътна спирка за почивка в Гренна - селище, живописно разположено на брега на езерото Ветерн, запазило старинни традиции за производство на захарни изделия. Пристигане в Стокхолм,кацнал върху 14 острова на езерото Меларен, което маркира началото на архипелагот 24 000 острова. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден - Стокхолм – ФЕРИБОТ – Хелзинки
Закуска.Туристическа програма в Стокхолм - старата част на града, Музеят Ваза, съхранил възстановен кораб. По желание разходка с корабче по каналите на града. В 17.00ч. отпътуване с ферибот за Финландия. Нощувка в каюта.
6 ден - Хелзинки– ФЕРИБОТ – Стокхолм
Пристигане във финландската столица Хелзинки, чиито жители са известни като едни от най-образованите,  най-добре облечените, най-добре нахранените и най - добреживеещите в света. По време на туристическата програма ще видите сградата на Финския парламент и Руската православна катедрала. Свободно време. В 17.00 ч.отпътуване с ферибот обратно за Швеция. Нощувка на кораба в каюта.
7 ден - Стокхолм –Осло
Пристигане сутринта в Стокхолм. Време за разходка до обяд. Продължаване за норвежката столица Осло. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
8 ден - Осло – екскурзия с автобус и ФЕРИБОТ до Зьогне фиорд –Осло
Закуска /сухпакет /.  Рано сутринта отпътуване с автобус за вълнуващата еднодневна екскурзия до Зьогне фиорд – най – дългият фиорд в Норвегия. Пътуването е с ферибот по тесните ръкави на фиорда, което ще ви предложи спиращи дъха гледки –величествени планински масиви и стръмни зелени склонове. Акцентът в преживяването е посещението на  една от емблематичните за Норвегия стъпаловидни  църкви /1190 г./ с впечатляващи дърворезби. Връщане в Осло късно вечерта. Нощувка.
9 ден - Осло – Гьотеборг
Закуска. Туристическа програма в Осло – сградата на Кметството, главната улица на града Карл Йохангате, отвеждаща до Кралския дворец. Свободно време с възможност за посещение на музея на викингите, музея Кон-Тики и музея Фрам. В 16.00 ч. -отпътуване за втория по големина град на Швеция - Гьотеборг. Настаняване в хотел. Нощувка
10 ден - Гьотеборг – Хелзингборг
Закуска.Разглеждане на забележителностите на Гьотеборг, наричан “Врата към северна Европа”. Особено очарование му придават многото канали, паркове и цветни градини. Отпътуване за шведския град Хелзингборг – модерен град с древна история. Един от най-важните средновековни паметници в Швеция, с чудесна гледка към цялата местност. Настаняване в хотел. Нощувка.
11 ден - Хелзингборг– ФЕРИБОТ – Хелзингьор – Кронборг - Копенхаген
Закуска. Отпътуване от Хелзингборг с ферибот за Дания. Пристигане в Хелзингьор.  Продължаване за Копенхаген с попътно разглеждане на замъка на Хамлет в Кронборг.Туристическа програма в датската столица – „Малката Русалка”, мълчаливо приседнал,  сякаш току- що излязла от приказката на Ханс Кристиан Андерсен, фонтанът Гефион, Кралският дворец, Националният музей, дворецът Кристиансборг, приютил  Датския парламент, Старата фондова борса,Кралският театър. Настаняване в хотел. По желание посещение на увеселителният парк Тиволи или разходка с корабче по каналите на града. Настаняване в хотел.Нощувка.

12 ден
- Копенхаген –Гедсер – ФЕРИБОТ – Рощок - Берлин
Закуска.Туристическа програма в Копенхаген –  дворецът Розенборг и Ботаническата градина. Отпътуване за Гедсер. Качване на ферибот за Рощок. Пристигане и продължаване за Берлин. Нощувка.
13 ден - Берлин – Прага
Закуска.Туристическа програма в Берлин – град на вече не съществуващата „Берлинска стена” и на внушителната Бранденбургска врата.  Разглеждане на историческия център със сградата на Райхстага, красивите площади Жендарменмаркт  и Александерплац. По желание посещение на известния Пергамонмузеум. Отпътуване за Прага. Настаняване в хотел. Нощувка.
14 ден - Прага – Будапеща
Закуска.Пешеходна обиколка - Старе место, Кметството с астрономическия часовник Орлой,улица Целетна, Карлов мост. Отпътуване за Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.
15 ден - София
Закуска.Пристигане в София около полунощ.

Пакетната цена включва
- транспорт с автобус 3***,
- 12 нощувки със закуски в хотели 3***, от които
1 - в Загреб, 1 – в Нюрнберг,1 – в Малмьо /околности, 1 – в Стокхолм,2 – в околностите на Осло,
1 – в Гьотеборг /околности,1 – в Хелзингборг, 1 – в Копенхаген, 1 – в Берлин, 1– в Прага,1 - в Будапеща, 2 нощувки в каюта за 4 - ма на ферибота Стокхолм –Хелзинки – Стокхолм,
-  фериботни такси на предвидените пътувания с ферибот,
 - екскурзията с автобус и ферибот до Зьогне фиорд,
- водач от агенцията,
- туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута.

Пакетната цена не включва
- входните такси за посещаваните туристически обекти,
- разходката с корабче по каналите на Стокхолм.

ЦЕНА: 1895 лв.

Доплащане за: медицинска застраховка – 15 лв., над 65 г. – 22.50 лв.,над 70 г. – 30 лв.
Единична стая: общо за целия престой – 480 лв.
Ползване на каюта за 2 - ма: 125 лв. на турист общо в двете посоки
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни в тройна стая – 210 лв.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата. Необходими документи: задграничен паспорт или лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар