четвъртък, 23 август 2012 г.

Автобусна екскурзия БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА и ХЪРВАТСКА

Информация:
Автобусна екскурзия БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА и ХЪРВАТСКА 2012 предоставя на туристите възможността да се докоснат до екзотиката и красотата на балканите. Босна и Херцеговина и Хърватска са страни с богата история и древна култура. Те ще ви очароват с екзотиката и качественото обслужване, което хотелите предлагат. По време на тази автобусна екскурзия до Хърватска и Босна и Херцеговина ще мижете да видите красиви планини, невероятни плажове с мек, като брашно пясък, зелени палми и цветя. Босна и Херцеговина и Хърватска съчетават всичко необходимо за една качествена почивка, която никога няма да забравите.

Програма:

1 ДЕН / София-Бихач


Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.30ч. Маршрут: София - Белград – Бихач. Настаняване в хотел в Бихач (в Босна и Херцеговина). Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / Бихач – Плитвишки езера – Задар

Закуска. Разглеждане на Бихач. Отпътуване за Плитвишките езера (UNESCO) - тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: „Мала Капела“ и „Плесевица”. Продължаване по пътя за Задар.Туристическа програма в Задар.- един от най-укрепените градове на Адриатическото крайбрежие в древността, запазил и до днес красотата и величието си - кръглата църква Св. Донат от 9-ти век, руините на Римския форум от II век пр.Хр., Задарската катедрала, Цитаделата. Настаняване в хотел в района на Задар. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Задар – Шибеник – Трогир – Сплит – Мостар

Закуска. Отпътуване за Шибеник. Туристическа програма: катедралата Св.Яков (UNESCO), Кметството. Отпътуване за града-музей Трогир (UNESCO). Туристическа програма - Катедралата, Лоджията с часовниковата кула, Двореца на Луцич, Кулата Камерленго. Отпътуване за Сплит - културен и икономически център на Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Туристическа програма в историческата част на града – двореца на Диоклециан (UNESCO), Катедралата, Храма на Юпитер, Колонадата, Вестибюла, променадата Рива. Отпътуване за Босна и Херцеговина. Настаняване в хотел в Мостар. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / Мостар – Сараево – София

Закуска. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в. /Моста е в списъка за културни наследства на Unesco. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен, и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града. Отпътуване за Сараево през живописната Неретвенска клисура. Панорамна обиколка на града с възможност да се видят: моста на Айфел и историческия мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд /причина за започването на Първата световна война/, Инат къща, Кметството, Катедралата и Баш чаршия. Отпътуване за България. Нощен преход.

5 ДЕН / София
Пристигане в София рано сутринта.
ОТСТЪПКИ: За група над 6 души - 3% отстъпка
Дати и цени:
20.09.2012 - 414 лв

Цената включва:
  • 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотели 3* (1 в Бихач, 1 в района на Задар, 1 в Мостар)
  • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
  • водач от фирмата организатор
  • екскурзоводски услуги
  • местни екскурзоводи за Задар, Шибеник, Трогир и Сплит
  • медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро
Цената не включва:
  • входни такси за забележителностите по програмата: за Плитвишки езера - възрастен 15 евро, дете 7.50 евро; за Шибеник – 6 евро /катедралата Св.Яков/
  • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 80г. – 9 лева
  • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 50 лева; от Сливен – 40лева; от Стара Загора – 30 лева; от Пловдив – 25лева
Условия за записване:
  • Срок за записване: до запълване на свободните места.
  • Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.
  • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
  • Агенцията не носи отговорност при евентуална промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
  • Транспортни фирми наши партньори: „ТрансЕкспрес СИЕ”СД, гр.Панагюрище – лиценз No0415 и „Динита транс”ООД, гр.Бургас – лиценз No0078
  • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
  • Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата.
  • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
  • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи:
  • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
  • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар