вторник, 4 февруари 2014 г.

Д У Б Р О В Н И К ‘2014

Пролет „ ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ и приятели

Д У Б Р О В Н И К   ‘2014 
Хотели TIRENA” 3*, “VALAMAR CLUB DUBROVNIK” 3*
Перлите на  АДРИАТИКА

1-ви ден.    Отпътуване от София в 06.00 ч. (от Пловдив 04.00ч.) за Адриатическото крайбрежие на Хърватия. Вечерта пристигане в Дубровник и настаняване в хотел 3*от веригата VALAMAR. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден.     Закуска.Туристическа програма в Дубровник. Панорамна автобусна обиколка и пешеходна програма с екскурзовод в Стария град: главната улица “Страдун”, крепостта “Минчета”, църквите “Св. Спас” и “Св. Влах”, Францисканския и Доминиканския манастир и др. След обяд свободно време. По желание туристическа програма –екскурзия до остров Локрум. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден.   Закуска.Свободен ден в Дубровник или туристическа програма пожелание (срещу
допълнително заплащане): екскурзия до полуостров Пельешац и остров Корчула. Отпътуване за полуостров Пельешац с кратък престой в гр. Стон и разглеждане на останките от крепостните стени. По желание дегустация на стриди и миди отглеждани в морето при Мали Стон. Пътуване за остров Корчула - родно място на големия пътешественик Марко Поло. Разглеждане на главния град Корчула -църквата “Св. Марко”, Двореца на Епископа, градския музей, къщата на Марко Поло. На връщане посещение на винарна с възможност за дегустация на произвежданите в района на Дингач местни вина. Връщане в Дубровник. Вечеря.Нощувка.
4-ти ден.   Закуска. Свободен ден в Дубровник или туристическа програма по желание (срещу допълнително заплащане) : екскурзия до Черна гора. Пътуване за Будва и разглеждане на Стария град: църквите “Св. Иван”и “Св. Троица”, Цитаделата. Свободно време в града. Фотопауза при прочутия остров-хотел “Св. Стефан”. Заминаване за гр. Котор, обявен от “ЮНЕСКО” за световно културно наследство и разглеждане на старата част на града: катедралата “Св. Николай Чудотворец”,
църквите “Св. Лука” и “Св.Мария”,катедралата “Св. Трифон” и др. Привечер връщане в Дубровник. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден.   Закуска.Свободен ден в Дубровник или туристическа програма по желание (срещу допълнително заплащане): 1. Екскурзия до гр. Мостар – Босна и Херцеговина.Разглеждане на Стария град, моста на др.Неретва, Катедралата и свободно време в Мостар; 2. Круиз с кораб – три острова (осъществява се при подходящо време).Връщане в Дубровник. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден.   Закуска и отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.
Период
На човек в стандартна двойна стая
Единична стая
Трети възрастен  в двойна стая
Дете от 2-12г. в стая с двама възрастни
Дете от 2 -9г. в стая с един възрастен
24.03 -29.03.2014
419 лева
559 лева
399 лева
315 лева
355 лева
31.03- 05.04.2014
07.04 -12.04.2014
14.04 -19.04.2014
21.04 -26.04.2014

495 лева

665 лева

470 лева

340 лева

395 лева
28.04 -03.05.2014
05.05 -10.05.2014
549 лева
719 лева
515 лева
370 лева
435 лева

Пакетната цена включва:
- 5 нощувки със закуски и вечери в хотел кат .3* от веригата VALAMAR в Дубровник
- транспорт с лицензиран автобус
- панорамна автобусна и пешеходна туристическа програма в Дубровник
- медицинска застраховка за периода на пътуването
- водач- екскурзовод от агенцията

Пакетната цена не включва:
- входните такси за посещаваните туристически обекти
- екскурзиите по желание, които се осъществяват при групи от минимум 20 туристи
- разходи от личен характер

Необходими документи:
- задграничен паспорт или лична карта;
- няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
- минимален брой участници за осъществяване на програмата – 35 туристи.

Начин на плащане:
- Условия за плащане по цените, валидни след 31.01.2014:
-депозит – 30% от цената; доплащане – 20 дни преди отпътуване
Забележка: В програмите могат да участват всички желаещи –няма възрастови ограничения!
Допълнителни екскурзии по програмата „Златна възраст и приятели”–Дубровник 2014

Остров Корчула (целодневна екскурзия) - Целодневна екскурзия до един от най-известните хърватски и европейски острови и едно от най-посещаваните места на Адриатическото крайбрежие. Със своята красива природа и отлично запазен средновековен град, о-в Корчула целогодишно привлича туристи от цял свят.Главно селище на острова е гр. Корчула. Град с богата история, живописна архитектура, повлияна от Венецианската култура, град, свързан с много легенди, град ,в Пътят към острова преминава през живописния полуостров Пелешац, известен със своите исторически и природни забележителности. Тук се намира най-дългата крепостна стена в Света след Китайската стена – Стонската крепост. Стената е дълга повече от 5 км и Големия /Велики/ Стон с Малкия /Мали/ Стон, намиращи се от двете страни на полуострова. Стон е бил северозападната граница на Дубровнишката република. Край Велики Стон се намират най-големите солници на Дубровник, а Мали Стон е един от най-малките градове в Европа. Състои се от пристанище, една улица и няколко къщи. Заливът, образуван между полуострова и континента, е известен с многобройните ферми за миди и стриди. Любителите на тези морски дарове ще имат възможност да ги дегустират по време на престоя при Мали Стон. Климатът и почвите на полуостров Пелешац са изключително подходящи за отглеждане на лозови насаждения. Ненапразно Пелешац е сред световноизвестните винопроизводителни региони на Хърватска. Разбира се, по пътя на връщане от о-в Корчула  ще спрем за дегустация на вино в някоя от многобройните винарски изби. Ще имате възможност да си закупите от местните вина, които после да споделите или да подарите на приятели. Една наистина запомняща се екскурзия.
Цена: 70 лв /възрастен; 40 лв /дете до 12г.,валидна за група от минимум 20 туристи.
Цената включва: транспорт с лицензиран автобус,водач-екскурзовод от агенцията, местен екскурзовод в Корчула, билет за кораб Оребич-Корчула-Оребич.

който е роден великият мореплавател и пътешественик Марко Поло.
Черна Гора (целодневна екскурзия)  - Република Черна Гора или Църна Гора, както я наричат местните, е най-малката Република отбившата Югофедерация. Тя заема западната част на Гр.Котор се намира в залива Бока Которска, едно изключително живописно място.Неслучайно  заливът е наречен „годеницата на Адриатическо море”, а разположените по бреговете му 10 белокаменни града са оприличавани на перлена огърлица, подарена на Бока Которска от Ядран (старото име на Адриатическо море). Една от тези перли е гр. Котор. Тесните криволичещи улички и малките площадчета на Стария град, съчетани с многобройни ценни паметници на средновековна архитектура, правят Котор един от най-живописните градове с добре запазена архитектура, типична за 12-14 в. От 1979 г. Котор е в списъка под защитата на ЮНЕСКО, като част от Световното културно наследство. Следващата ни спирка ще бъде гр. Будва – главният град на Будванската ривиера от Черногорското крайбрежие. Разбира се, Старият град  е най-привлекателното място в Будва. Той е изграден върху остров, който в течение на времето чрез пясъчна ивица се есвързал със сушата и се е превърнал в полуостров. Между крепостните стени ще попаднете в неповторима атмосфера , създадена от смесицата на минало и настояще.Внушителни средновековни сгради от камък, разделени от тесни улички и малки площадчета, множество модерни магазини, барове и ресторанти, както и галерии и музеи. Тук има за всекиго по нещо. През вековете Будва е бил синоним на култура, свободомислие и креативност. И днес градът в летните месеци е главният културен център на Черна гора. Ненапразно го наричат „Градът театър”. Тук е раят за любителите на театъра, музиката, литературата. Тук могат да се насладят на изключително разнообразна и богата програма на концерти от всякакви стилове. Финал на пътуването по Черногорското крайбрежие ще бъде кратка фото пауза при острова превърнал се внегова визитка – о-в Свети Стефан. Също като някоя заседнала каменна лодка Св.Стефан се е закотвил в средната част на Будванската Ривиера. Едно бивше рибарско селище, споменато за първи път през 1442г. Курортът носи името на малката старинна църква Св. Стефан, намираща се и днес на най-високото място на острова. Днес той е световно известен град-хотел с удобни вили и луксозни апартаменти.
Балканския п-ов. Дължината на границите и е 614 км, а площта е само 14 хил.кв.км. Бог е бил много щедър и благосклонен, когато е сътворявал тази земя. Сами ще се удивите как на толкова малко парче земя са се побрали толкова красоти. При тази екскурзия ще видите два от най-красивите и
добре запазени средновековни града не само на Черна Гора, но и в Европа – Котор и Будва.
Цена: 50 лв /възрастен; 25 лв /дете до 12г.,валидна за група от минимум 20 туристи.
Цената включва: транспорт с лицензиран автобус,водач-екскурзовод от агенцията, входна такса за Стария град на Котор, местен екскурзовод в Котор.
Мостар(целодневна екскурзия) - Пътуването до Мостар минава по Адриатическото крайбрежие на Хърватска, през плодородната делта на река Неретва и по нейната долина. След като   Мостари околностите му са  привлекателни с туристическите си забележителности. Сред тях най-известен е Стари Град -Историческият център на Мостар, разположен в дълбоката долина на река Неретва. Той е прочут със своите стари турски къщи, джамии и със стария си мост, от който произлиза и името на града. През 1993 г. по-голяма част от историческия град, както и Стария мост,бяха разрушени. Старият мост и много от постройките в Стария град са възстановени или изградени отново с приноса на международен научен комитет,сформиран от ЮНЕСКО. На 23 юли 2004 г. пред погледите на представители от над 60 държави, мостът е открит официално и отново може да се види в предишния мублясък. Районът около моста, с типичните особености на предислямска ,източноислямска ,средиземноморска и западноевропейска архитектури са изключителен пример за град с много култури. Възстановеният Стари мост и Старият град на Мостар са символ на мира, международното сътрудничество и съжителството на различните културни, етнически и религиозни общности. През 2005г старият каменен мост е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.По пътя обратно към Дубровник ще спрем в град Почител, един от впечатляващите образци на ориенталската архитектура, разположен на хълмовете над река Неретва.
преодолее скалистите планини и бентовете на голямото Ябланско езеро, бистрата и пълноводна река Неретва поема през огряно от слънцето каменисто поле. Тук от двете страни на реката израства стохилядния тград Мостар.Мостар е политически, финансов, религиозен и културен център на Херцеговско-Неретвански кантон, както и неофициална столица на област Херцеговина от Република Босна и Херцеговина.
Цена: 50 лв/възрастен; 25 лв/дете до 12г.,валидна за група от минимум 20 туристи.
Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, водач-екскурзовод от агенцията.

Екскурзия „ТРИ ОСТРОВА”(целодневна екскурзия с включен обяд)- За посетителите,които търсят красота, спокойствие и чар – островите, наречени Елафити ,са един малък рай.При тази екскурзия се посещават трите най-големи и населени Елафитски острова -  Колочеп, Лопут и Шипан. Насладете се на красотата, буйната растителност и множество исторически обекти. Шипан е най-големият остров от групата и най-отдалечен от Дубровник. Колочеп е най-близкият до Дубровник и поради това е най-посещаваният остров от дубровчани. Субтропичната растителност, чистият морски въздух, комбинацията от борови гори и маслинови насаждения правят този остров особено привлекателен. Лопуд е разположен между Шипан и Колочеп. На този остров са най-добрите пясъчни плажове. На остров Лопудще имате достатъчно
време за почивка, плуване и плаж. Удоволствието от екскурзията се допълва и от красивите корабчета, с които се пътува /повечето оттях са реплика на стари Дубровнишки кораби/ и любезният им екипаж. На кораба могат да ви предложат да опитате местни видове риба ,приготвени на скара,директно пред вас, и разбира се чаша от известните Хърватски вина. Посещението на Дубровник няма да е пълно, ако не видите Елафитските острови.

Няма коментари:

Публикуване на коментар