понеделник, 18 ноември 2013 г.

КОЛЕДНА ПРИКАЗКА В ПРАГА - С ВКЛЮЧЕНА ВЕЧЕРЯ НА БЪДНИ ВЕЧЕР -> ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС

ЦЕНА:399 ЛЕВА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ
ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА:90 ЛЕВА
ТРЪГВАНЕ НА 23 ДЕКЕМВРИ 2013

ДЕН ПЪРВИ. 13.00 ч.Отпътуване от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), по маршрут Белград - Будапеща - Братислава - Прага.

ДЕН ВТОРИ.Пристигане в Прага - всепризнатата перла в короната на Централна Европа в ранния следобед. Настаняване. Почивка. Привечер - разходка в центъра на Златния град, който от 1992 г. е включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО - необходимо е ползване на градски транспорт. Вечеря на Бъдни вечер в ресторанта на хотела. Нощувка.
ДЕН ТРЕТИ. ВЕСЕЛА КОЛЕДА! Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ? ч.): Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Парламента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала "Св.Вит", Златната уличка с дома на Кафка и кулата "Далиборка", използвана в миналото като затвор; Мала Страна - бароковата църква от 18 в. "Свети Николай", в която по време на престоя си в града е свирил Моцарт; Карловият мост с многобройните статуи, сувенирни магазинчета и улични музиканти; Старе Место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 14 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. По желание и предварителна заявка – коледна вечеря. Нощувка.
ДЕН ЧЕТВЪРТИ. Закуска. Закуска. Eднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Връщане в Прага. Нощувка.
ДЕН ПЕТИ. Закуска.Напускане на хотела. Свободно време за последни празнични покупки от световноизвестните коледни базари в Прага, разположени на Стария градски площад и на Вацлавския площад - необходимо е ползване на градски транспорт. Очаква Ви "зимна приказка" с празнична атмосфера, коледни песни и греяно вино.По желание - разходка с корабче по река Вълтава. По желание "Бирен тур" с посещение на две традиционни пивоварни и дегустация на три вида местна бира. По време на обиколката в една от пивоварните майстор-пивовар ще Ви запознае с тайната на производството на известната чешка бира. Отпътуване за България в 17.00 ч. Отпътуване за България в 17.00 ч.
ДЕН ШЕСТИ. Пристигане в София на  площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") около обяд.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Транспорт с лицензиран автобус (климатик, видеосистема, минибар);

-
3 нощувки със закуски в хотел "Olympik Tristar" *** (или подобен) в Прага;

-
Вечеря на Бъдни вечер в ресторанта на хотела;

-
Еднодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод;

-
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод в Прага

-
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"

-
Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-
Входни такси за Музея на Алфонс Муха (180 CZK), Музея на Сметана (50 CZK) в Прага

-
Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа);

-
Вечеря на Коледа в "Новоместски пивовар" ( бехеровка; традиционна Чешка каша от ечемик, диви гъби , съчетани с пушено месо; лека рибена чорба с крутони; пържен шаран и пържен шницел с картофена салата; домашен Коледен хляб; 1 напитка по избор - бира, вино 56 лв
-Вечеря на Коледа в типичен чешки ресторант с традиционна музика и танци (неограничена консумация на бира, вино и вода, картофена супа, три вида месо на грил, гарнитура картофено пюре, свежа салата, ябълков десерт, кафе) 59 лв

-Разходка с корабче по р. Вълтава (продължителност 1 час) 20 лв.


-Бирен тур в Прага - 24 лв.;
-Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт



-Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR);

Няма коментари:

Публикуване на коментар