вторник, 19 февруари 2013 г.

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ ЛЕЗБОС на 01.05- 06.05.2013 САМО за 445 лв.

София - Айвалък - остров Лезбос - Троя - Чанак кале - Софияhttp://www.christravelbg.info/offer.php?lang=bg&offid=308
Дата на пътуване:01.05- 06.05.2013

Програма без нощни преходи
Ден първи.
Отпътуваме от София – 06.30 ч. през Одрин, Чанак кале и пристигаме вечерта в Айвалък. Този прелестен малък град се намира в центъра на търговията с маслини и предлага неповторима атмосфера,изтъкана от калдъръмени улички, малки гоcтилници и безкрайни плажове. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
Ден втори.
Закуска.Ще отпътуваме за Бергама (Пергамон)–един от най-великите градове на Античния свят, познат със своя разкошен Акропол,храма на Атина, Дворците на елинските царе, олтара на Зевс, храма на Траян,мраморните храмове на Деметра, огромния античен театър и знаменитата Бергамска библиотека – единствената съперница на Александрийската. Ще продължим към Асклепион – първата болница в човешката история, основана от Асклепий. Сред колоните на някогашния импозантен комплекс се е прилагало лечение със змийска отрова, останало и до днес като знак на фармацията. Отпътуваме с ферибот(1.30мин.) за остров Лезбос– третия по големина гръцки остров, дом и вдъхновение на поети (Сафо 7 век пр.н.е.-6 век пр.н.е.), певци и художници.Островът е наричан от турците „Градината на империята” заради 12 000 000 маслинови дръвчета, засадени тук. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
Ден трети.
Закуска.Ще разгледаме столицата на остров Лезбос– Митилини. Ще посетим Византийската крепост на Юстиниян, Катедралата Св.Атанасий. Ще продължим към богато украсената катедрала „Св. Терапон” /построена в стил постбарок /, статуята на свободата, старогръцкия амфитеатър Архайо театро / единственият запазен паметник от древен Митилини /. Свободно време за обяд. Ще продължим към Плумари– архитектурата на града е удивителна със своите огромни, разноцветни къщи,малки зехтинови фабрики и тесни улички,кацнали живописно върху огромна канара.Жителите на града се гордеят със световноизвестното си узо „Плумари”и музеят "Барба Янис", където можем да наблюдаваме процеса на производство на анасоновата напитка. Свободно време за разходка и пазаруване. Връщане в хотела. Нощувка.
Ден четвръти.
Закуска.Ще се отправим към селището Мантамадос и манастира Таксиархис, носещ името на светеца - покровител на острова. В манастира можете да се докоснете до барелефната икона на Таксиархис,единствената направена от глина и кръв на 17 монаси, които са срещнали смъртта си от мечовете на пирати. И тъй като никой не трябва да си тръгне от острова,преди да е разгледал град Митимна /Моливдос / , ще спрем, за да разгледаме генуезкия замък, намиращ се сред колоритни къщи обвити с бръшлян и увенчани с червени покриви. Продължаваме към рибарското селце Петра, където ще изпитаме насладата от местните кулинарни изкушения, предлагани в крайбрежни таверни, окъпани в безбрежието на морската шир. Връщане в хотела Свободно време. Нощувка.
Ден пети.
Закуска.Свободно време. ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД с традиционното печено агне. Нощувка 
Ден шести.
Закуска.Отпътуваме за България. Пристигане в София късно вечерта


Период



Възрастен в двойна
стая

Самостоя-
телна стая

Трето легло в двойна
стая

Дете
0-5.99 с двама възрастни

Дете
6-12 с двама възрастни
01.05 - 06.05.2013

445 лв
555 лв
415 лв
250 лв
320 лв



Пакетна цена включва :

*транспорт с лицензиран автобус 3 *
* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*в Айвалък
* 4 нощувки със закуски на о-в Лезбос хотел3* - разположен на най-красивия плаж в Лезбос - залива Ватера
*Великденски обяд
*фериботни такси и билети за Дарданелите
*фериботни такси и билети Айвалък – о-в Лезбос - Айвалък
*медицинска застраховка
* водач/ екскурзовод от фирмата организатор

Доплащане за застраховка на лица от 65 г. до 70 г.- 3 лв. ; от 70 до 75 г.– 5 лв. ; над 75 год.- 10 лв.
Пакетнатацена не включва :
 * входната такса за Пергамон ( 20 TRL ),Асклепиона ( 15 TRL )
и Червената Базилика (5 TRL)
*екскурзия до манастира Таксиархис и Митимна - 12 евро – при минимум 15 туристи

Няма коментари:

Публикуване на коментар