вторник, 12 май 2015 г.

Еднодневна екскурзия до античната римска крепост Цари Мали град, Белчин и Германски манастир

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО АНТИЧНАТА РИМСКА КРЕПОСТ ЦАРИ МАЛИ ГРАД, БЕЛЧИН И ГЕРМАНСКИ МАНАСТИР- 14 лв.
дати: 31.05.2015 г., 28.06.2015 г.
Отпътуване от София, пл. Ал. Невски в 8:00 ч. Около 9:00 ч. пристигане и посещение на Цали Мали Град - Антична римска крепост. 
Цари Мали Град е уникална по своята същност римска крепост в България, която е единствената с ров и вал. Комплексът беше официално открит на 18 юли 2013 г. 
В крепостта Цари Мали Град посетителите се пренасят в света на късната античност и се потапят в ежедневието на цивилното население отпериода. Туристите могат да видят експозиция от римски военни доспехи и стенобитни оръдия, както и други възстановени оригинални артефакти като подкови, звънци, нашийници, реконструкции на ежедневното облекло на местното население , реконструкция на вертикален тъкачен стан, множество накити икопчета. Посетителите  на Цари Мали  
Град също така могат да се запознаят с древни занаяти по нашите земи като монето сеченето.  Монетите са най- многобройните находки от крепостта, а една от най- впечатляващите е бронзова монета - минима на инператрица Гала Плацидия.
Част от комплекса е и изцяло реставрираната средновековна  
църква "Св. Петка".

След посещение на крепостта туристите ще имат възможност да разгледат Етнографския музей в с. Белчин, възрожденската църква „Св. Апостол Петър и Павел“ или да се разхладят в Белчин Парк. 
Следoбeд групата ще отпътува за Германският манастир - едно малко познато място, с богата история, а в същото време така близо доСофия. 
Манастирът носи името на Св. Иван Рилски, който бил особено почитан в софийския регион. Създаден е през X век, което го прави един от най-старите в България. Съществува предание, че самият светец Иван Рилски е живял за кратко в земите на днешния манастир, преди да се оттегли в Рила. След посещение на манастира групата ще се прибере в София напл. Ал. Невски след 17ч. 
Цената включва:
- Транспорт с автобус 
- Екскурзоводско обслужване на български език 
Цената не включва:
- Лични разходи и храна
- Входни такси - Входът за Цари Мали Град за възрастни е 4лв., за ученици, пенсионери и студенти е 2 лв., за деца под 7 г. и хора с увреждания е безплатен. 
По желание - Туристическа застраховка: 1 лв. 
Забележка:Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 
Минимален брой туристи за осъществяване на програма 30. Срок за уведомяване за недостигнат минимум, 3 дни преди датата на отпътуване. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар