четвъртък, 12 февруари 2015 г.

Екскурзия до Янина- Касторя - Св. Ахил + 3 езера - Памвотис , Орестиада и Преспаско през 2015

Дати на отпътуване : 28 ФЕВРУАРИ ; 19 СЕПТЕМВРИ 
                                                                                   
ПРОГРАМА


1 ДЕН: Отпътуване от София, стадион Васил Левски в 6:00 часа по маршрут: Кулата – Солун – Верия – Янина. Пристигане в града следобяд. Настаняване в хотел 3* в центъра. Град Янина е изключително красив планински град, разположен на езерото Памвотис. При престоя тук могат да се разгледат следните забележителности: В КРЕПОСТТА:  Фетие Джами = Джамията на Победата, в чиито двор е и гроба на Али Паша Янински, Византийския музей, построен върху руините на сарая на Али Паша, джамията Аслан Паша – днес Етнографски музей, Еврейската Синагога. Извън крепостта: Археологическия музей, Катедралата Св. Атанасий, много църкви, както и може да се направи разходка с лодка / само срещу 2 евро / до малкото островче Нисаки в езерото и да се посетят Манастира Св. Панталеймон /днес музей / и вилата за почивка на Али Паша. Многобройните кафенета, тавернички и сладкарници около езерото и Крепостта предлагат изключително приятна атмосфера за отдих и храна. Нощувка.

2 ДЕН: Закуска. Към обяд отпътуване за гр. Касторя. Пристигане и настаняване в хотел 3*. Свободно време и разглеждане на красивия град, разположен на езерото Орестиада – „природен
резерват“ богат на редки и застрашени видове птици.Туристите могат дълго да се любуват на белите лебеди, пауни и още над 50 вида пернати или да си направят романтична разходка с лодка по езерото. Заслужава си разходка из старите квартали, с тесни калдъръмени улички, красиви имения от 19 век и многобройни църкви, някои построени още в IX – X век. Градът процъфтява главно през 17 век, когато кожарската индустрия бележи възход, но и до ден днешен Касторя е център на производството и търговията с кожи. Нощувка.
3 ДЕН: Закуска. Отпътуване за Малко Преспанско езеро и по специално остров Св. Ахил / свързан с брега посредством понтонен мост /. Разглеждане на руините на средвовековния български град Преспа, както и едноименната базилика, където през 1969 г. е открит гроба на българския Цар Самуил. Обратно в гр. Касторя. Нощувка.
4 ДЕН: Закуска. Отпътуване обратно за България. Пристигане в София вечерта.

Цена на човек, за пакет, в евро и лева
Цена
На човек в двойна стая
145.00 евро / 285.00 лв. /
Единична стая
185.00 евро / 363.00 лв. /
Трети човек в двойна стая
130.00 евро / 255.00 лв. /

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Транспорт с комфортен автобус;
-
Входни и магистрални такси;
- 1 Нощувки със закуска в хотел 3* в гр. Янина – www.palladionhotel.gr;
-
2 Нощувки със закуски в хотел 3* в гр. Касторя;
-
Разглеждане на забележителностите на Янина и Касторя;
-
Екскурзия до Преспанско езеро и остров Св. Ахил;
-
Медицинска застраховка „Асистанс” с покритие 5 000 евро
/ за лица до 5 и  над 64 год. има доплащане /;

-
Водач и екскурзоводско обслужване през цялото пътуване;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
евро Разходи от личен характер;
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40 човека
СРОК  ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи се дин родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие.  За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:  депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.
ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗД Евроинс АД, гр. София, Застрахователна полица  № 03700100000540. Лица до 5 год. и над 64 год. имат доплащане за мед. застраховка за целия престой в размер на 4.00 лв.
ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО И ЛЕВА ПРИ КУРС 1.96 лв. / 1 евро. При промяна на курса, сумата се прекалкулира, независимо от това кога е направена резервацията.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени / документи или други независещи от туроператора причини !
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни
екскурзии, в зависимост отпредлагането на гръцките колеги. Фирмата си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по време на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост се спира при първа възможност , но слизат само нуждаещите се/. Спирането на супермаркети не влизат в програмите на Туроператора / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар