сряда, 2 октомври 2013 г.

УЧЕНИЧЕСКА ЕКСКУРЗИЯ - СТОЛИЦИ НА СРЕДНА ЕВРОПА БУДАПЕЩА, ВИЕНА, ПРАГА

2013 - 2014 г.
8 дни, 7 нощувки
Ден първи.Тръгване от София в 6.00 часа.Пътуване до Будапеща през Сърбия. Пристигане в хотела около 21.00 часа.Настаняване. Нощувка.
Ден втори.  Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод: Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света,смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм "Будавар"с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите -огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание разходка с корабче по р. Дунав. По възможност посещение на градчето Сентендре. Нощувка.
Ден трети. Закуска.В 8.00 ч. отпътуване за Виена – все признатата столица на музиката и изкуствата. Пристигане във Виена около обяд. Панорамна обиколка на Виена с автобус по представителния булевард "Рингщрасе", обграден от правителствени сгради, паркове и паметници – Дворецът "Белведере" –образец на бароковата архитектура от 18 в., Виенската опера – един от най-известнитеи посещавани оперни театри в света, официалната резиденция на Хабсбургите -Дворецът "Хофбург"; Парламента с фонтана на Атина Палада; Кметството в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти,следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена – Виенското колело. По желание: разглеждане на лятната императорска резиденция - Дворецът"Шонбрун".  Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Вечерта настаняване в района на Виена. Нощувка.
Ден четвърти. Закуска. Свободно време за разходка по търговската улица Мария хилферщрасе" или за посещение на Художествената галерия, Императорската съкровищница, Музея на
музикалните инструменти или Къщата на Пеперудите в Двореца "Хофбург". Отпътуване за Прага в 12.00 часа.  Настаняване в хотел**. Нощувка.
 Ден пети. Закуска. Прага- пешеходна обиколка с местен екскурзовод на центъра на Златния град, който от 1992 г. е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО : Храдчани - Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви,базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала “Свети Вит”, Златната уличка с дома на Кафка и кулата "Далиборка", използвана в миналото като затвор; Мала страна – бароковата църква от 18 в. “Свети Николай”; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Стар е место - старият градски площад с Кметството и световно известния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад – център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Свободно време. По желание разходка с корабче по р. Вълтава. Нощувка.
Ден шести. Закуска. Потегляне обратно за България. Преди границата със Словакия разглеждане на огромния бароков комплекс Леднице – обект на ЮНЕСКО. Продължаване към Братислава. Свободно време за разглеждане центъра на Братислава. Настаняване в хотел**. Нощувка.
Ден седми.Закуска. В 07.30 ч. преминаване през Унгария. Следобед отбиване към градчето Опустасер, където се намира Националният исторически мемориален парк. Той се простира на огромна територия и в него може да се разгледа световно известната панорама, в която на огромно платно с площ 1760 кв.м са нарисувани няколко хиляди фигури, изобразяващи нахлуването на маджарските племена на
територията на сегашна Унгария. Особена атмосфера създава и звуковото оформление на панорамата. Пожелание може да се разгледа изложбата с восъчни фигури, изобразяващи унгарските крале, както и изложбата с фигури, представящи градския бит от 19 в. Около 15.00 ч. продължаване към границата и Нови Сад.  Настаняване в хотел*** в гр. Нови Сад. Свободно време за разглеждане на центъра на този интересен град. По желание вечеря в хотела. Нощувка.
Ден осми. Закуска. Освобождаване на хотела, за даразгледаме историческия център и Петроварадинската крепост с местен  екскурзовод. След това отпътуваме за София. Пристигане привечер в София.
ЦЕНА: 569 лв.
Цената включва: транспорт,мед.застраховка, 7 нощувки със закуски в Будапеща, Виена, Прага, Братислава и Нови Сад, придружаващ екскурзовод.
Допълнително плащане:
- Вечери (10 евро в Будапеща, 12 евро във Виена, 5 евро в Прага, 10 евро в Братислава, 10 евро в Нови Сад);
- 20 евро/ ученик гаранция в хотела в Прага; ако няма повреди тя се връща;
- Разходка с корабче по р. Дунав – 15 евро;
- Разходка с корабче по р.Вълтава – 10 евро;
Музеи и карти за градския транспорт.
Минимална група: 40 ученика, 4 преподаватели, 1 мед.лице
ОБЕКТИ, КОИТО ЩЕ СЕ ПОСЕТЯТ
- Един цял ден в Будапеща с разходка с корабче по р.Дунав.
- По желание може да се посети таверна с жива циганска музика и вечеря.
- Цял ден разглеждане на Виена.
- Цял ден разглеждане на Прага с разходка с корабче по р. Вълтава.
- Разглеждане на огромния бароков комплекс Леднице – обект на ЮНЕСКО .
- Разглеждане на Братислава.
-Посещение на Националния исторически мемориален парк в градчето Опустасер в Унгария, близо до Сегед. В него може да се разгледа световно известната панорама, в която на огромно платно с площ 1760 кв.м са нарисувани няколко хиляди фигури, изобразяващи нахлуването на маджарските племена на територията на сегашна Унгария.
- Нови Сад и Петроварадинската крепост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар